Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Εμφανίστηκε το πρωτότυπο Harley Pan America [video]

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή

Η εταιρεία του Milwaukee βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό ανακοινώσεων και παραγωγικότητας. Αυτό δεν είναι κάτι που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, αλλά είναι ορατή η προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο να γίνουν συνταρακτικά βήματα αλλαγής και να προστεθούν νέα κεφάλια στην Ιστορία της. Από συνεργασίες σε αγωνιστικό επίπεδο, μέχρι πλάνα για ηλεκτρικά σκούτερ έχουν πραγματοποιηθεί από την Harley Davidson που μαρτυρούν την άμεση ανάγκη της για διαφοροποίηση.

Μία από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ήταν και η ανακοίνωση για την παραγωγή του πρώτου της adventure bike, το οποίο παρουσιάστηκε και ως concept, το περίφημο Pan America. Μαζί με το Streetfighter ήταν δύο project του εργοστασίου που έκαναν μεγάλη αίσθηση, έχοντας ανακοινώσει στα πλάνα του πως θα ήταν μοντέλα 2020.
Όπως δείχνει ένα βίντεο από ένα bike show που φιλοξενήθηκε στο Wisconsin Centre, η Harley βρίσκεται εντός προγραμματισμού, μιας και είχε εκεί ένα νέο πρωτότυπο του Pan America, που δείχνει ότι βρίσκεται μια ανάσα από την παραγωγή. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι ένα πολύ κοντινό αντίγραφο της μοτοσυκλέτας που είχαν παρουσιάσει στις περσινές εκθέσεις, με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις. Το σχήμα του εκτεθειμένου σωληνωτού πλαισίου και του ιδιαίτερου παραλληλόγραμμου προβολέα, μέχρι το σχήμα της προστατευτικής ποδιάς και της τετράγωνης σέλας, είναι όλα πανομοιότυπα με εκείνα του concept, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:


Η μοτοσυκλέτα που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως το νόθο παιδί μιας Road Glide κι ενός Africa Twin, αναμένεται ότι θα χρησιμοποιεί έναν νέο δικύλινδρο V κινητήρα 1.250cc, ενώ θα αποτελεί το πρώτο κομμάτι μιας modular πλατφόρμας που θα αποτελείται από μια γκάμα μοτοσυκλετών από 500 έως 1.250cc. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποια άλλη πληροφορία, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί νωρίς μέσα στο 2020, μαζί με τα Streetfighter 975 και Custom. Μάλιστα, στο ίδιο σόου εμφανίστηκε ξανά και το Streetfighter σε μια εξίσου έτοιμη προς παραγωγή κατάσταση, με αντίστοιχα μηδαμινές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο.