Harley-Davidson – Στις 24 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα για το 2024 – [VIDEO]

Μέρος της γκάμας έχει ήδη ανακοινωθεί, με τις αλλαγές να εντοπίζονται στις χρωματικές επιλογές
motomagHarley-Davidson – Στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα για το 2024 – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

3/1/2024

Με τον τίτλο “American Dreamin’”, η Harley-Davidson δηλώνει ότι το 2024 αποτελεί την “αυγή μίας νέας εποχής”, παρουσιάζοντας στις 24 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. (18:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) τις νέες της μοτοσυκλέτες, συμπεριλαμβανομένων των ανανεωμένων για το 2024 περιορισμένης παραγωγής CVO.

Σύμφωνα με την H-D οι αλλαγές για το 2024 καλύπτουν όλες τις κατηγορίες της γκάμας της, Grand American Touring, Cruiser, Sport, Trike και Adventure Touring.

Για την ώρα, βλέπουμε ότι τα Nightster Special, Low Rider ST και Pan America 1250 Special παρουσιάστηκαν χωρίς σημαντικές αλλαγές, πέραν των νέων χρωματικών επιλογών. Οι κινητήρες παραμένουν ως είχαν, όπως και οι διαστάσεις τους, ενώ τα μοντέλα που ήδη παρουσιάστηκαν θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους αποκλειστικούς αντιπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας ανά τον κόσμο.

Harley-Davidson – Στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα για το 2024 – [VIDEO]

Στην παρουσίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου, βλέπουμε ότι περιλαμβάνονται και τα περιορισμένης παραγωγής CVO. Τα Street Glide και Road Glide ωστόσο, δέχθηκαν εκ βάθρων ανανέωση το 2023, λαμβάνοντας μάλιστα έναν νέο κινητήρα 1.982 κυβικών με μεταβλητό σύστημα χρονισμού βαλβίδων. Επομένως, δεν ξέρουμε αν θα έχουν σημαντικές αλλαγές για τη νέα χρονιά.

Harley-Davidson – Στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα για το 2024 – [VIDEO]

Υπομονή μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, για να δούμε τι νέο θα φέρει η H-D και κατά ποσό αυτό θα φέρει τη νέα εποχή για την εταιρεία, όπως η ίδια δηλώνει.

Harley-Davidson – Στις 28 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα για το 2024 – [VIDEO]

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες