Honda CB1000R Hornet - Στην EICMA 2023 με 190 hp σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο

Με βάση το SCC77 CBR1000RR και streetfighter στιλ
Honda CB1000R Hornet
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Το Young Machine, που παραδοσιακά έχει στενούς δεσμούς με τις ιαπωνικές εταιρείες μοτοσυκλέτας, δημοσίευσε μια ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, κάνοντας λόγο για επερχόμενο τετρακύλινδρο CB1000R Hornet που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα στην EICMA 2023!

Οι φήμες είχαν ξεκινήσει και από την κατάθεση πατεντών της Honda πριν λίγο καιρό, όπου είχαμε δει μια μεγάλη τετρακύλινδρη εν σειρά streetfighter μοτοσυκλέτα 1.000 κ.εκ. με αεροδυναμικά βοηθήματα, πλαίσιο που θυμίζει εκείνο της Ducati και αποτελείται από ένα μικρό τμήμα μπροστά που δένει στον κινητήρα τον οποίο χρησιμοποιεί ως φέρων τμήμα του, και με πίσω αμορτισέρ τοποθετημένο οριζόντια δίπλα στον κινητήρα.

Τώρα, ο ιαπωνικός τύπος αναφέρει πως η Honda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το CB1000R Hornet με νέα αρχιτεκτονική, που θα διαφέρει πολύ από την υπάρχουσα του neo sports cafe CB1000R, προχωρώντας από την SC57 CBR1000RR βάση στην SC77 CBR CBR1000RR του 2019.

Αυτό σημαίνει πως από τους 143,5 hp του Neo Sports Cafe θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο, που σύμφωνα με το Young Machine θα ξεπερνά τους 177 hp ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 190 hp!

Στην CGI φωτογραφία που παρουσιάζει το ιαπωνικό περιοδικό, βλέπουμε να διατηρείται το μονόμπρατσο ψαλίδι του Neo Sports Cafe, όπως και ένα συμβατικό πλαίσιο, ενώ δεν υπάρχουν αεροδυναμικά βοηθήματα όπως είδαμε στις πατέντες.

Περιμένουμε να δούμε αν όντως η Honda παρουσιάσει τόσο σύντομα την μεγάλη έκδοση του Hornet, αν θα υιοθετήσει σε εκείνη τις τεχνολογίες που είδαμε στις πατέντες που σας αναφέραμε, και τέλος αν θα διατηρήσει δίπλα του και το Neo Sports Cafe ή αν θα το αντικαταστήσει.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες