Honda CB500F & CBR500R 2019 στην EICMA

Με διακριτικές αλλά ουσιώδεις αλλαγές τα μεσαία μοντέλα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Η παρουσία της Honda στην EICMA, δεν πρόσφερε πάρα πολλά, καθώς τα περισσότερα μοντέλα που παρουσίασε ήταν απλώς ανανεωμένα και όχι τελείως καινούργια. Τα CB500F και CB500R είχαν την τύχη να βρίσκονται μέσα σε αυτά, όμως η ανανέωση που δέχτηκαν ήταν αρκετά διακριτική. Συγκεκριμένα, απέκτησαν μια νέα LCD οθόνη με LED λυχνίες, ενώ προστέθηκε η ένδειξη της επιλεγμένης σχέσης καθώς και shift light. Επίσης, ο κινητήρας της πλατφόρμας έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές, με την επανασχεδίαση της εισαγωγής και της εξάτμισης, αυξάνοντας έτσι την ροπή του κατά 4% στο φάσμα των 3.000 έως 7.000 στροφών, με την ιπποδύναμη να μην μεταβάλλεται, παραμένοντας εντός της κατηγορίας Α2.

Ακόμη, η Honda αναφέρει ότι έχει εξοπλίσει τις street εκδόσεις της πλατφόρμας με νέες αναρτήσεις, ένας τομέας στον οποίο έπασχαν και είχαμε αναφέρει παλιότερα, ενώ πλέον το πιρούνι είναι ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται στα φωτιστικά σώματα και των δύο εκδόσεων. Η θέση οδήγησης του CB500R έχει αλλάξει με τα clip-ons να βρίσκονται κάτω από την επανασχεδιασμένη τιμονόπλακα, προσφέροντας έτσι μια πιο sport θέση οδήγησης.

Δείτε στο τέλος το αναλυτικό gallery με φωτογραφίες υψηλήες ανάλυσης

Αντίστοιχα στην γυμνή έκδοση έχουμε αλλαγές στη θέση οδήγησης με την αλλαγή του τιμονιού, προσφέροντας έτσι καλύτερο έλεγχο. Το CB500F  θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς το Grand Prix Red, το Pearl Metalloid White, το Matt Gunpowder Black Metallic και το Candy Energy Orange. Το CB500R μοιράζεται τους δύο πρώτους χρωματισμούς του CB500F, ενώ συνολικά έχει τρεις με τον τελευταίο να είναι το Matt Axis Grey Metallic.

Ετικέτες

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες