Honda CB500F & CBR500R 2019 στην EICMA

Με διακριτικές αλλά ουσιώδεις αλλαγές τα μεσαία μοντέλα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/11/2018

Η παρουσία της Honda στην EICMA, δεν πρόσφερε πάρα πολλά, καθώς τα περισσότερα μοντέλα που παρουσίασε ήταν απλώς ανανεωμένα και όχι τελείως καινούργια. Τα CB500F και CB500R είχαν την τύχη να βρίσκονται μέσα σε αυτά, όμως η ανανέωση που δέχτηκαν ήταν αρκετά διακριτική. Συγκεκριμένα, απέκτησαν μια νέα LCD οθόνη με LED λυχνίες, ενώ προστέθηκε η ένδειξη της επιλεγμένης σχέσης καθώς και shift light. Επίσης, ο κινητήρας της πλατφόρμας έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές, με την επανασχεδίαση της εισαγωγής και της εξάτμισης, αυξάνοντας έτσι την ροπή του κατά 4% στο φάσμα των 3.000 έως 7.000 στροφών, με την ιπποδύναμη να μην μεταβάλλεται, παραμένοντας εντός της κατηγορίας Α2.

Ακόμη, η Honda αναφέρει ότι έχει εξοπλίσει τις street εκδόσεις της πλατφόρμας με νέες αναρτήσεις, ένας τομέας στον οποίο έπασχαν και είχαμε αναφέρει παλιότερα, ενώ πλέον το πιρούνι είναι ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται στα φωτιστικά σώματα και των δύο εκδόσεων. Η θέση οδήγησης του CB500R έχει αλλάξει με τα clip-ons να βρίσκονται κάτω από την επανασχεδιασμένη τιμονόπλακα, προσφέροντας έτσι μια πιο sport θέση οδήγησης.

Δείτε στο τέλος το αναλυτικό gallery με φωτογραφίες υψηλήες ανάλυσης

Αντίστοιχα στην γυμνή έκδοση έχουμε αλλαγές στη θέση οδήγησης με την αλλαγή του τιμονιού, προσφέροντας έτσι καλύτερο έλεγχο. Το CB500F  θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς το Grand Prix Red, το Pearl Metalloid White, το Matt Gunpowder Black Metallic και το Candy Energy Orange. Το CB500R μοιράζεται τους δύο πρώτους χρωματισμούς του CB500F, ενώ συνολικά έχει τρεις με τον τελευταίο να είναι το Matt Axis Grey Metallic.

Ετικέτες

Rieju X-Over 357, το νέο crossover σκούτερ φτάνει Ελλάδα με πενταετή εγγύηση

Φέρει πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλους χώρους
rieju x-over 357
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Η Rieju παρουσιάζει το X-Over 357, ένα μεσαίο crossover σκούτερ με 30 ίππους, μεγάλους χώρους και πλούσιο εξοπλισμό που έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο πριν μερικούς μήνες.

Η Rieju διευρύνει τη γκάμα της με το X-Over 357 που φέρει μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 329 κυβικών εκατοστών και αποδίδει 30 ίππους και 3,26 kg.m στις 5.500 σ.α.λ.

Rieju

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και το βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα 191 κιλά, χωρίς να προσδιορίζεται αν είναι με υγρά ή χωρίς, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 14,8 λίτρα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm.

Το σύστημα πέδησης αναλαμβάνουν μία διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 256 mm μπροστά και μία μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο 240 mm πίσω, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων βλέπουμε τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, χωρίς να ανακοινώνονται οι διαδρομές τους, με τους τροχούς του να είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.

rieju x-over 357

Ο εξοπλισμός του δίκυκλου είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, σύστημα keyless, LED φώτα, δύο θύρες USB, θερμαινόμενα grip, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, και ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η τιμή του Rieju X-Over 357 έχει οριστεί στα 5.900 ευρώ και συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση.

Σύντομα δε, η Rieju θα βάλει στην παραγωγή και το μικρότερο μοντέλο X-Over 125 που επίσης είχε παρουσιαστεί στην EICMA και χτίζεται πάνω στην ίδια ακριβώς σχεδιαστική βάση με το 357.

Ετικέτες