Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Honda CB500F & CBR500R 2019 στην EICMA

Με διακριτικές αλλά ουσιώδεις αλλαγές τα μεσαία μοντέλα

Η παρουσία της Honda στην EICMA, δεν πρόσφερε πάρα πολλά, καθώς τα περισσότερα μοντέλα που παρουσίασε ήταν απλώς ανανεωμένα και όχι τελείως καινούργια. Τα CB500F και CB500R είχαν την τύχη να βρίσκονται μέσα σε αυτά, όμως η ανανέωση που δέχτηκαν ήταν αρκετά διακριτική. Συγκεκριμένα, απέκτησαν μια νέα LCD οθόνη με LED λυχνίες, ενώ προστέθηκε η ένδειξη της επιλεγμένης σχέσης καθώς και shift light. Επίσης, ο κινητήρας της πλατφόρμας έχει δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές, με την επανασχεδίαση της εισαγωγής και της εξάτμισης, αυξάνοντας έτσι την ροπή του κατά 4% στο φάσμα των 3.000 έως 7.000 στροφών, με την ιπποδύναμη να μην μεταβάλλεται, παραμένοντας εντός της κατηγορίας Α2.

Ακόμη, η Honda αναφέρει ότι έχει εξοπλίσει τις street εκδόσεις της πλατφόρμας με νέες αναρτήσεις, ένας τομέας στον οποίο έπασχαν και είχαμε αναφέρει παλιότερα, ενώ πλέον το πιρούνι είναι ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση και η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται στα φωτιστικά σώματα και των δύο εκδόσεων. Η θέση οδήγησης του CB500R έχει αλλάξει με τα clip-ons να βρίσκονται κάτω από την επανασχεδιασμένη τιμονόπλακα, προσφέροντας έτσι μια πιο sport θέση οδήγησης.

Δείτε στο τέλος το αναλυτικό gallery με φωτογραφίες υψηλήες ανάλυσης

Αντίστοιχα στην γυμνή έκδοση έχουμε αλλαγές στη θέση οδήγησης με την αλλαγή του τιμονιού, προσφέροντας έτσι καλύτερο έλεγχο. Το CB500F  θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς το Grand Prix Red, το Pearl Metalloid White, το Matt Gunpowder Black Metallic και το Candy Energy Orange. Το CB500R μοιράζεται τους δύο πρώτους χρωματισμούς του CB500F, ενώ συνολικά έχει τρεις με τον τελευταίο να είναι το Matt Axis Grey Metallic.

Tags: