Honda Dax, Monkey και Super Cub C125 2025 - Με Euro5+ προδιαγραφές και νέα χρώματα

Για πρώτη φορά και τα τρία μοντέλα βρίσκονται υπό την επίβλεψη ενός μοναδικού Large Project Leader
Honda Dax, Monkey, Super Cub 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/1/2025

Η Honda ανανεώνει τα Dax, Monkey και Super Cub C125 για το 2025, με τα δυο μοτοσυκλετάκια και το παπί να πληρούν πλέον τις Euro5+ προδιαγραφές και να διατίθενται σε νέα χρώματα.

Το ST125 Dax έκανε ντεμπούτο το 2023, φέρνοντας στο παρών το εμβληματικό σχέδιο των 60s, με 125 κυβικά και σύγχρονες σχεδιαστικές και μηχανολογικές λύσεις. Το μακρύ κάλυμμα του πλαισίου το κάνει να ξεχωρίζει, με το Dax να φέρει ψηλό τιμόνι και μικρούς τροχούς 12 ιντσών με “χοντρούλικα” ελαστικά, για μια μοναδική εμφάνιση. Οι αλλαγές για το 2025 αφορούν σε έναν νέο καταλύτη, νέες ρυθμίσεις ECU και έναν πρόσθετο OBD2-2 αισθητήρα, για τις Euro5+ προδιαγραφές, αλλαγές που δεν επηρεάζουν τις επιδόσεις που παραμένουν ίδιες με του 2024. Όσον αφορά στα χρώματα, παραμένουν τα Pearl Cadet Grey (γκρι) και Pearl Glittering Blue (μπλε), ενώ προστίθεται ένα ακόμη, το Pearl Shining Black (μαύρο).

Το Z125 Monkey που αναβιώνει τον θρύλο του Monkey 50 με μεγαλύτερες διαστάσεις και Α1 σύγχρονη μορφή έχει τις ίδιες αλλαγές στον κινητήρα για το 2025, ώστε να καλύψει τις Euro5+ προδιαγραφές, χωρίς αυτές οι αλλαγές να αλλάζουν την απόδοσή ή την αποδοτικότητά του. Εδώ οι τρεις χρωματικοί συνδυασμοί είναι νέοι για τη νέα σεζόν, και ονομάζονται Sheen Silver Metallic με Pearl Shining Black, Millenium Red με Pearl Himalayas White, και Turmeric Yellow με Knight Silver Metallic.

Το Super Cub της Honda παραμένει ενεργό στις ευρωπαϊκές αγορές και το 2025, αφού κι εδώ οι Ιάπωνες προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στον κινητήρα του για την κάλυψη των Euro 5+ προδιαγραφών. Μία είναι η χρωματική επιλογή για το Super Cub, ο συνδυασμός Pearl Bosphorus Blue με Pearl Sugarcane Beige, με την κόκκινη δερμάτινη σέλα να δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση.

Σημειώστε πως για πρώτη φορά στην ιστορία τους, και τα τρία παραπάνω μοντέλα βρίσκονται υπό τη φροντίδα ενός μοναδικού Large Project Leader (LPL), του κ. Takashi Yagi.

Ο Yagi-san έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση, και η Honda παραθέτει ένα ενδιαφέρον σετ ερωτήσεων και απαντήσεων με τον LPL των τριών παραπάνω μοντέλων της. Ο Yagi-san έχει δουλέψει προηγουμένως στην Ταϊλάνδη, μια χώρα με εργοστάσια της Honda, όπου υπάρχει τεράστια απήχηση στα Dax, Monkey και Super-Cub.

Ετικέτες

H Sherco ετοιμάζεται να παρουσιάσει “κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”

Την Πέμπτη 9 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια
sherco teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/4/2026

Το teaser που κυκλοφόρησε η γαλλική εταιρεία μας κλείνει ραντεβού για την Πέμπτη 9 Απριλίου και την αποκάλυψη μιας νέας μοτοσυκλέτας, η οποία συνοδεύεται ωστόσο από μια βαρύγδουπη δήλωση: κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η ερμηνεία της σκοτεινής φωτογραφίας πάντως μας κατευθύνει σε συγκεκριμένες σκέψεις. Πρώτον, είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται για κάτι ηλεκτρικό, διακρίνεται καθαρά η τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και, παίζοντας λίγο με τον φωτισμό της εικόνας, οι λαιμοί των εξατμίσεων που παραπέμπουν σε τετράχρονο κινητήρα.

sherco teaser

Δεύτερον, είναι ένα μοντέλο εντούρο, καθώς επίσης διακρίνεται καθαρά ο προβολέας μπροστά.

Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοικτά, αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι καινούργιο θα παρουσιαστεί σε δύο μέρες από τώρα.

 

Ετικέτες