Honda XL750 Transalp 750 - Οι τιμές του στην Ελλάδα

Επίσημη ανακοίνωση, στα επίπεδα που είχε προβλέψει το ΜΟΤΟ
Honda XL750 Transalp, οι τιμές της στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Στο site της επίσημης αντιπροσωπείας της Honda στην Ελλάδα, δημοσιεύτηκαν οι τιμές για το νέο XL750 Transalp, τόσο στη βασική του έκδοση, όσο και για την έκδοση Sp. Color, τιμές που είναι σχεδόν ταυτόσημες με εκείνες που είχαμε προβλέψει πριν λίγες ημέρες.

Έτσι, το Transalp 750 στην Ελλάδα ξεκινά από τα 11.500 ευρώ για τη βασική έκδοση, και από τα 11.750 ευρώ για την έκδοση SP. Color με την τριχρωμία λευκό-κόκκινο-μπλε της Honda. Πρώτη αναμενόμενη άφιξη των μοτοσυκλετών στο δίκτυο dealer της Honda ειναι στα μέσα Απριλίου 2023. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Honda στην Ελλάδα ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της τιμής του -επίσης νέου για το 2023-, Suzuki V-Strom 800DE που ξεκινά από τα 12.195 ευρώ. 

Η εκτίμηση του ΜΟΤΟ για την τιμή της Transalp 750 στη χώρα μας ήταν απολύτως συγκεκριμένη (11.600-11.750 ευρώ), έχοντας ως αφετηρία την ανακοίνωση της τιμής του πολυαναμενόμενου On-Off στην Αυστρία, όπου ξεκινάμε από τα 11.590 ευρώ. Η επιλογή μας για την Αυστρία δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η χώρα έχει -όπως και η δική μας- υψηλή φορολογία στις μοτοσυκλέτες.

Λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν επίσημα οι τιμές του Transalp στην Ελλάδα σήμερα, ανακοινώθηκε η τιμή της μοτοσυκλέτας και στην Ισπανία, όπου θα ξεκινά από τα 10.500 ευρώ ανεξαρτήτως χρώματος -ίδια τιμή και για το Sp. Color όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot από κάτω-, ενώ στην Ιταλία θα ξεκινά από τα 10.690 ευρώ, και πάλι χωρίς διαφοροποίηση για το Sp. color.

Honda Transalp τιμή στην Ισπανία

Κι αν στην Ισπανία, μια χώρα που η κυβέρνηση της δεν φορολογεί τόσο άδικα και βαριά τις μοτοσυκλέτες, οι Ισπανοί μοτοσυκλετιστές ήδη διαμαρτύρονται έντονα για τη μεγάλη άνοδο τιμής μεταξύ Hornet (7.650 ευρώ στην Ισπανία) και Transalp, τι να πούμε και εμείς στην Ελλάδα, όπου με τους γνωστούς φόρους μας το Hornet 750 ξεκινά από τα 8.750 ευρώ, και το Transalp ανεβαίνει στα 11.500 ευρώ. Οι διαφορές τιμών μεταξύ της naked και της On-Off μοτοσυκλέτας είναι πάντως σχεδόν ίδιες στις δύο χώρες, με 2.850 ευρώ υψηλότερη τιμή για το Transalp στην Ισπανία, και 2.750 ευρώ υψηλότερη τιμή για τη βασική έκδοση του Transalp στην Ελλάδα. Η διαφορά Hornet-Transalp στην Ελλάδα πάντως μεγαλώνει αν επιλέξεις το Sp. Color, καθώς φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες