Honda XL750 Transalp 750 - Οι τιμές του στην Ελλάδα

Επίσημη ανακοίνωση, στα επίπεδα που είχε προβλέψει το ΜΟΤΟ
Honda XL750 Transalp, οι τιμές της στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Στο site της επίσημης αντιπροσωπείας της Honda στην Ελλάδα, δημοσιεύτηκαν οι τιμές για το νέο XL750 Transalp, τόσο στη βασική του έκδοση, όσο και για την έκδοση Sp. Color, τιμές που είναι σχεδόν ταυτόσημες με εκείνες που είχαμε προβλέψει πριν λίγες ημέρες.

Έτσι, το Transalp 750 στην Ελλάδα ξεκινά από τα 11.500 ευρώ για τη βασική έκδοση, και από τα 11.750 ευρώ για την έκδοση SP. Color με την τριχρωμία λευκό-κόκκινο-μπλε της Honda. Πρώτη αναμενόμενη άφιξη των μοτοσυκλετών στο δίκτυο dealer της Honda ειναι στα μέσα Απριλίου 2023. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Honda στην Ελλάδα ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της τιμής του -επίσης νέου για το 2023-, Suzuki V-Strom 800DE που ξεκινά από τα 12.195 ευρώ. 

Η εκτίμηση του ΜΟΤΟ για την τιμή της Transalp 750 στη χώρα μας ήταν απολύτως συγκεκριμένη (11.600-11.750 ευρώ), έχοντας ως αφετηρία την ανακοίνωση της τιμής του πολυαναμενόμενου On-Off στην Αυστρία, όπου ξεκινάμε από τα 11.590 ευρώ. Η επιλογή μας για την Αυστρία δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η χώρα έχει -όπως και η δική μας- υψηλή φορολογία στις μοτοσυκλέτες.

Λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν επίσημα οι τιμές του Transalp στην Ελλάδα σήμερα, ανακοινώθηκε η τιμή της μοτοσυκλέτας και στην Ισπανία, όπου θα ξεκινά από τα 10.500 ευρώ ανεξαρτήτως χρώματος -ίδια τιμή και για το Sp. Color όπως μπορείτε να δείτε στο screenshot από κάτω-, ενώ στην Ιταλία θα ξεκινά από τα 10.690 ευρώ, και πάλι χωρίς διαφοροποίηση για το Sp. color.

Honda Transalp τιμή στην Ισπανία

Κι αν στην Ισπανία, μια χώρα που η κυβέρνηση της δεν φορολογεί τόσο άδικα και βαριά τις μοτοσυκλέτες, οι Ισπανοί μοτοσυκλετιστές ήδη διαμαρτύρονται έντονα για τη μεγάλη άνοδο τιμής μεταξύ Hornet (7.650 ευρώ στην Ισπανία) και Transalp, τι να πούμε και εμείς στην Ελλάδα, όπου με τους γνωστούς φόρους μας το Hornet 750 ξεκινά από τα 8.750 ευρώ, και το Transalp ανεβαίνει στα 11.500 ευρώ. Οι διαφορές τιμών μεταξύ της naked και της On-Off μοτοσυκλέτας είναι πάντως σχεδόν ίδιες στις δύο χώρες, με 2.850 ευρώ υψηλότερη τιμή για το Transalp στην Ισπανία, και 2.750 ευρώ υψηλότερη τιμή για τη βασική έκδοση του Transalp στην Ελλάδα. Η διαφορά Hornet-Transalp στην Ελλάδα πάντως μεγαλώνει αν επιλέξεις το Sp. Color, καθώς φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Ετικέτες

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες