Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Husqvarna Vitpilen 701 / Svartpilen 701 concept

To "Λευκό Βέλος" στην παραγωγή

Πέρσι, στο Μιλάνο είχαμε δει το πρωτότυπο Vitpilen 701, το οποίο αν μη τι άλλο έκανε δυνατή εντύπωση σε όλους, με τις φουτουριστικές γραμμές του που ισορροπούν ανάμεσα στο ρετρό και το μεταβιομηχανικό design. Φέτος στην EICMA, το Λευκό Βέλος, όπως είναι η μετάφραση του Vitpilen από τα Σουηδικά, παρουσιάστηκε ως μοντέλο παραγωγής, το οποίο μάλιστα θα φτάσει στις βιτρίνες το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται μόλις στα 157 κιλά (στεγνό) και με πρόχειρους υπολογισμούς, πλήρες υγρών, θα ζυγίζει κοντά στα 180 κιλά. Ο κινητήρας του είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος των 692,5cc της ΚΤΜ που αποδίδει 75 ίππους στις 8.500 στροφές και 7,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.750 σντίστοιχα. Ο ψεκασμός ελέγχεται ηλεκτρονικά (ride-by-wire), ενώ διαθέτει και μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση. Το χρωμομολυβδαινιούχο, ατσάλινο πλαίσιο είναι κατασκευασμένο με laser cut και με πίεση νερού (hydroformed), ενώ οι κολλήσεις έχουν γίνει ρομποτικά, έτσι ώστε να επιτευχθούν με απόλυτη ακρίβεια τα ποσοστά της εγκάρσια και διαμήκους ακαμψίας, προκειμένου η συμπεριφορά του Vitpilen να ανταποκρίνεται σ' αυτό που τάζει η λιτή εμφάνισή του.

Οι αναρτήσεις είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ πίσω της WP, και τα φρένα της Brembo (με τους δίσκους των 320mm και τις ακτινικές δαγκάνες των τεσσάρων εμβόλων) συνδυάζονται με το ABS της Bosch το οποίο μπορεί και να απενεργοποιηθεί.
Παράλληλα, η Husqvarna έδειξε και το concept Svartpilen 701, την πιο scrambler εκδοχή του Vitpilen –όπως συμβαίνει και με τα μικρότερα 401 που είναι ήδη στην παραγωγή- το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει μοντέλο παραγωγής το 2019.

Svartpilen 701

Tags: