Kawasaki ZX-4RR - Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδονησία

Περιέργως ανακοινώνεται ελαφρώς πιο αδύναμο από την ευρωπαϊκή έκδοση
Kawasaki ZX-4R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/3/2023

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 η Kawasaki παρουσίασε το επερχόμενο τετρακύλινδρο ZX-4R μαζί με την κορυφαία έκδοση ZX-4RR για τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α., ενώ τώρα η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε και για την αγορά της Ινδονησίας, με μια ανεξήγητη -μικρή- διαφορά στην ανακοινώσιμη ιπποδύναμη.

Από τη μία το press site της Kawasaki Europe αναφέρει 80 ps (78,9 hp) με τη χρήση Ram-Air για το ZX-4R -χωρίς να μας λέει τις στροφές που αποδίδονται αυτοί-, από την άλλη η Kawasaki Ινδονησίας κάνει λόγο για 77 ps (75,95 hp) / 14.500 -και εδώ με Ram-Air. Στις Η.Π.Α. πάλι η αντιπροσωπεία δεν ανακοινώνει στη σελίδα της ούτε ιπποδύναμη αλλά και ούτε τη ροπή.

Λόγω Euro προδιαγραφών θα περιμέναμε το αντίστροφο, δηλαδή η ιπποδύναμη να είναι μειωμένη στην ευρωπαϊκή έκδοση σε σχέση με το ασιατικό μοντέλο, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξήγηση από την Kawasaki για την ανακολουθία προδιαγραφών ιπποδύναμης από τις ανακοινώσεις της σε Ευρώπη και Ινδονησία. Τα υπόλοιπα στοιχεία του ZX-4R παραμένουν ίδια.

Σημειώστε πως στην παρουσίαση της μοτοσυκλέτας για την Ινδονησία, έχουμε για πρώτη φορά επίσημο νούμερο για τη ροπή του ZX-4R, στα 3,8 kgm / 12.500 rpm.

Για την αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου -για την ευρωπαϊκή αγορά-, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

H Royal Enfield ετοιμάζει Himalayan 440 και Scram 450

Himalayan και Scram ανταλλάσσουν κινητήρες για να δημιουργήσουν δύο νέα μοντέλα
royal enfield scram 450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Το πρώτο Himalayan με τον αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα LS410 (εκ του Long Stroke) που βγήκε στις αγορές το 2021 είναι μια ιστορικής σημασίας μοτοσυκλέτα για τη Royal Enfield, καθώς μας σύστησε στον πρώτο σύγχρονο κινητήρα της μετά από πολλές δεκαετίες με τους παλαιάς τεχνολογίας μονοκύλινδρους των αξέχαστων Bullet 350 και 500.

Στην πορεία ήρθε μια νέα, πιο σύγχρονη υγρόψυκτη πτέρυγα με την εμφάνιση του μονοκύλινδρου κινητήρα Sherpa 450 που μας πρωτοσυστήθηκε με το νέο Himalayan 450, αλλά η Royal Enfield δεν ξεχνά τη μοτοσυκλέτα που εγκαινίασε τη νέα εποχή που έχει φέρει πλέον ρεκόρ πωλήσεων στην ινδική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ινδικού Τύπου, η Royal Enfield ετοιμάζεται να αναβιώσει το αερόψυκτο Himalayan φορώντας του τον μονοκύλινδρο κινητήρα του Scram 440. Πρόκειται για ένα μοτέρ που εξελίχθηκε πάνω στον LS410 μεγαλώνοντας τον κυβισμό του στα 443 cc (μετονομασμένος σε LS440), με συνοδευόμενα μικρά οφέλη στην απόδοση που περιγράφονται από μέγιστη ισχύ 25.4 hp και ροπή 3,5 kgm (24.3 hp / 3,3 kgm ο LS411).

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει την εμφάνιση του πρώτου Himalayan 411 και ανάλογο εξοπλισμό, δηλαδή τροχούς 21-17 ιντσών (μπρος-πίσω), ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης και σύστημα πλοήγησης Tripper.

Παράλληλα όμως, η Royal Enfield σχεδιάζει και την επιστροφή του Scram με τον υγρόψυκτο κινητήρα Sherpa. Αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο scrambler μοντέλο με αισθητά αυξημένη απόδοση με τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο των 450 cc που αποδίδει 40hp και 4,1 kgm.

Εδώ η Royal Enfield σχεδιάζει την πλήρη ανανέωση του Scram, καθώς έχει διαρρεύσει ένα σχέδιο της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας (κεντρική εικόνα) που μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το Scram 440 που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά. Στο νέο σχέδιο βλέπουμε μια σιλουέτα που θυμίζει πολύ Guerilla 450 με άλλη σέλα και ουρά, αλλά και μια ειδοποιό διαφορά: τροχό 19 ιντσών μπροστά, αντί 17 του Guerilla.

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα, αμφότερα τα νέα αυτά μοντέλα δεν αναμένονται άμεσα στις αγορές, αλλά πιθανότατα θα παρουσιαστούν μέσα στο 2027.

Ετικέτες