Kawasaki ZX-4RR - Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδονησία

Περιέργως ανακοινώνεται ελαφρώς πιο αδύναμο από την ευρωπαϊκή έκδοση
Kawasaki ZX-4R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/3/2023

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2023 η Kawasaki παρουσίασε το επερχόμενο τετρακύλινδρο ZX-4R μαζί με την κορυφαία έκδοση ZX-4RR για τις αγορές της Ευρώπης και των Η.Π.Α., ενώ τώρα η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε και για την αγορά της Ινδονησίας, με μια ανεξήγητη -μικρή- διαφορά στην ανακοινώσιμη ιπποδύναμη.

Από τη μία το press site της Kawasaki Europe αναφέρει 80 ps (78,9 hp) με τη χρήση Ram-Air για το ZX-4R -χωρίς να μας λέει τις στροφές που αποδίδονται αυτοί-, από την άλλη η Kawasaki Ινδονησίας κάνει λόγο για 77 ps (75,95 hp) / 14.500 -και εδώ με Ram-Air. Στις Η.Π.Α. πάλι η αντιπροσωπεία δεν ανακοινώνει στη σελίδα της ούτε ιπποδύναμη αλλά και ούτε τη ροπή.

Λόγω Euro προδιαγραφών θα περιμέναμε το αντίστροφο, δηλαδή η ιπποδύναμη να είναι μειωμένη στην ευρωπαϊκή έκδοση σε σχέση με το ασιατικό μοντέλο, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξήγηση από την Kawasaki για την ανακολουθία προδιαγραφών ιπποδύναμης από τις ανακοινώσεις της σε Ευρώπη και Ινδονησία. Τα υπόλοιπα στοιχεία του ZX-4R παραμένουν ίδια.

Σημειώστε πως στην παρουσίαση της μοτοσυκλέτας για την Ινδονησία, έχουμε για πρώτη φορά επίσημο νούμερο για τη ροπή του ZX-4R, στα 3,8 kgm / 12.500 rpm.

Για την αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου -για την ευρωπαϊκή αγορά-, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

CFMOTO 700MT - Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Ο αντικαταστάτης του 650MT σε έκθεση μοτοσυκλέτας στην… Αργεντινή
CFMOTO 700MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/5/2023

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στο σαλόνι του Buenos Aires στην Αργεντινή, το επερχόμενο CFMOTO 700MT που έρχεται να αντικαταστήσει το δημοφιλές και στη χώρα μας 650MT.

Εμφανισιακά το 700MT πατάει πάνω στα πρότυπα του 650ΜΤ, με ελαφρώς διαφορετικό προβολέα, νέο πίσω φωτιστικό σώμα, ανανεωμένο κοστούμι, συμβατικούς δίσκους αντί για “μαργαρίτες” στα φρένα μπροστά, μαύρο αντί χρυσό χρώμα στο πιρούνι, νέα σέλα, νέες χειρολαβές συνεπιβάτη και νέα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Νέος είναι και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας που ανεβαίνει στα 693 κ.εκ. (από 649 κ.εκ.), διαθέτοντας 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό Bosch.

CFMOTO 700MT

Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας αυτός να είναι ίδιος με εκείνον που κινεί την οικογένεια 700 CL-X, και αν αυτό όντως συμβαίνει τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για παρόμοια απόδοση 74 hp / 8.750 rpm και 6,2 kgm / 6.500 rpm, που θα ήταν μια σημαντική άνοδος επιδόσεων σε σχέση με τους 60,3 hp / 8.750 rpm και τα 5,7 kgm / 7.000 rpm.

Τα φώτα είναι full-LED, υπάρχει δικάναλο ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ στα φρένα υπεύθυνη είναι η J.Juan.

CFMOTO 700MT

Ελαφρώς διαφορετική είναι όσον αφορά στην απεικόνιση των ενδείξεων η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων (TFT ήταν και στο τελευταίο 650MT).

CFMOTO 700MT

Και τέλος νέοι και πιο εργονομικοί είναι οι διακόπτες της μοτοσυκλέτας.

CFMOTO 700MT

Σημειώστε πως ενώ η CFMOTO έχει επίσημες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του 700MT στο global site της, ακόμα δεν έχει ανεβάσει κανένα επίσημο τεχνικό χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας.

Ετικέτες