KOVE Maverick 500 - Με νέα χρώματα και χαμηλότερη τιμή

Από την... αιγίδα της Daytona, τώρα πέρασε κάτω από την KOVE, που το κατασκευάζει κιόλας
KOVE Maverick 500
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2023

To Maverick 500 το είχαμε γνωρίσει μέσω της Daytona, ενώ τώρα η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. του αλλάζει θέση στο πορτφόλιο των εταιρειών του ομίλου, βάζοντας το κάτω από το brand name της KOVE, του original κατασκευαστή της μοτοσυκλέτας. Και ως bonus, πέρα από τα νέα χρώματα, του χαρίζει και νέα, χαμηλότερη τιμή.

Πρόκειται για μια πολύ καλή value for money πρόταση στα μεσαία On-Off, η οποία μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα της κατηγορίας Α2, ενώ όπως αναφέρει η εισαγωγική εταιρεία έχει αποδείξει την αξιοπιστία της στην τριετή πορεία της στην ελληνική αγορά. Το δικύλινδρο KOVE Maverick 500 φέρει επώνυμα περιφερειακά όπως αναρτήσεις KYB, φρένα Nissin, tubeless ελαστικά Metzeler, ABS & ψεκασμό Bosch. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται full-LED φώτα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις,στροφόμετρο αναλογικών ενδείξεων και ψηφιακή LCD οθόνη με πλήθος πληροφοριών, ρυθμιζόμενη ζελατίνα 2 θέσεων, πλαϊνά προστατευτικά κάγκελα, αλουμινένια (!) ποδιά κινητήρα, προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι, και θύρες USB & 12V. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 και 17 ιντσών, ενώ ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 471 κ.εκ. αποδίδει 45,3 hp / 8.500 rpm, ενώ το μεγάλο ρεζερβουάρ των 20 λίτρων σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση της μοτοσυκλέας, μεταφράζεται σε αυτονομία πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Το KOVE MAVERICK 500 έρχεται σε νέα χρώματα και στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή των 5.795€.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την KOVE MAVERICK 500 ΕΔΩ.

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες