KTM 125 / 390 Enduro 2025 - Οι τιμές τους στην Ελλάδα χτυπούν τον ανταγωνισμό!

Δυο πραγματικές On-Off μοτοσυκλέτες, με κορυφαία τεχνολογία, χαμηλό βάρος και υπερπλήρη εξοπλισμό
Τιμές KTM 390 Enduro R - 125 Enduro R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/1/2025

Οι καθημερινές μοτοσυκλέτες διττής χρήσης επιστρέφουν δυναμικά στην γκάμα της Αυστριακής εταιρείας και στις αγορές του κόσμου, με τα νέα On-Off μοντέλα 125 Enduro R και 390 Enduro R, που δημιουργήθηκαν με έμπνευση από το κορυφαίο 690 Enduro R. Το κερασάκι είναι οι πολύ ελκυστικές τιμές τους -για την εποχή μας- που σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό και τις επιδόσεις τους δίνουν πρόγευση για δυνητικά εξαιρετική εμπορική πορεία.

Όπως αναφέρουν οι Αυστριακοί, "οι νέες KTM 125 ENDURO R και KTM 390 ENDURO R αναμένεται να θέσουν νέα δεδομένα στην καθημερινή μετακίνηση και την δυνατότητα για εξερευνήσεις στα βουνά της χώρας μας τα Σαββατοκύριακα." 

Τα εντελώς νέα μοντέλα αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025 αλλά οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στο επίσημο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της ΚΤΜ!

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής τους θα είναι:

  • KTM 125 ENDURO R MY25 // €5.550
  • KTM 390 ENDURO R MY25 // €6.590

Είναι δύσκολο να γράψεις για "ανταγωνισμό" όσον αφορά στα δύο νέα μοντέλα, αυτός είναι μικρός, καθώς χρόνια τώρα υπάρχει έλλειψη από πραγματικά On-Off σε μικρά και μεσαία κυβικά. Το κενό καλύπτουν ελάχιστα μοντέλα, που στην περίπτωση του 390 Enduro R περιλαμβάνουν το Voge 300 Rally στα 4.295 ευρώ -εξαιρετική τιμή, αλλά για μια σαφώς πιο λιτή μοτοσυκλέτα και με αρκετά μικρότερη ιπποδύναμη στους 29 ανακοινώσιμους ίππους-, τα Honda CRF 300 & 300 Rally στα 6.300 και 7.670 ευρώ αντίστοιχα, με 27,3 hp και 142 / 153 στεγνά κιλά, το CFMOTO 450MT που είναι το μεγάλο best-seller τους τελευταίους 7 μήνες στα 6.190 ευρώ -με διαφορετικό όμως, Adventure χαρακτήρα, δικύλινδρο κινητήρα, 43,5 hp και 175 στεγνά κιλά, σαφώς πιο βαρύ από τα 159 του ΚΤΜ-, το Royal Enfield Himalayan 450 που ξεκινά από τα 5.890 ευρώ και προσφέρει 40 hp για 181 στεγνά κιλά και το KOVE 450 Rally που τιμάται στα 7.995 ευρώ, με τους 41 hp και τα πολύ λίγα 145 στεγνά κιλά. Όμως πιστεύουμε πως κανένα από τα παραπάνω μοντέλα πλην του 450 Rally της KOVE (που είναι πολύ ακριβότερο) δεν θα μπορεί να συγκριθεί με το 390 Enduro R σε χωμάτινη οδήγηση υψηλών απαιτήσεων, κάτι που μένει να αποδειχτεί στο αναλυτικό επερχόμενο τεστ του ΜΟΤΟ.

Όσον αφορά στο 125 Enduro R, η τιμή του είναι σαφώς ψηλότερη αναλογικά με τις επιδόσεις του σε σχέση με το 390 Enduro R, όπως όμως ήταν και στα προηγούμενα 125 της KTM (βλ. Duke), και εδώ οι Αυστριακοί προσφέρουν κορυφαία ποιότητα και εξοπλισμό για χρήστες της Α1 κατηγορίας, που προέρχονται κυρίως από τις βόρειες και κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες και έχουν υψηλό budget να διαθέσουν για ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Παράλληλα όμως το 125 Enduro R θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετική εισαγωγή στο χώμα και για οδηγούς αυτοκινήτου (Β δίπλωμα), αλλά και για τους τυχερούς νέους αναβάτες Α1.

Μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο νέα Enduro R στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες