Σε ίδια τιμή με το 390 Duke το Supermotard μοντέλο των 390 κυβικών
Από τον
Κώστα Γκαζή
16/1/2025
Η οικογένεια supermoto της ΚΤΜ μεγαλώνει αποκτώντας δυο νέα μέλη καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της θρυλικής KTM 690 SMC R. Η παραγωγή των νέων KTM 125 SMC R και KTM 390 SMC R έχει ήδη ξεκινήσει και τα εντελώς νέα μοντέλα αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025.
Εσείς όμως δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο για να εξασφαλίσετε ένα από τα πρώτα SMC R που θα φτάσουν στην χώρα μας. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στο επίσημο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της ΚΤΜ!
Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής τους θα είναι:
KTM 125 SMC R MY25 // €5.550
KTM 390 SMC R MY25 // €6.680
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο συνεργατών ΚΤΜ
H KTM ξανασχεδιάζει το 790 Adventure με νέο προβολέα και επιστροφή του ρεζερβουάρ ψηλά
Μαζί με το υπό εξέλιξη νέο 990 Adventure, η ΚΤΜ αλλάζει ξανά την εμφάνιση της οικογένειας
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
13/7/2026
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς είδαμε φωτογραφίες από το νέο 990 Adventure που εξελίσσει η ΚΤΜ πάνω στον δικύλινδρο εν σειρά LC8c των 990 Duke και 990 RC R, οι οποίες αποκαλύπτουν μερικές δομικές αλλαγές που έχουν δρομολογήσει οι Αυστριακοί: το ρεζερβουάρ που επιστρέφει στην παραδοσιακή του θέση ψηλά πάνω από τον κινητήρα, αλλά και έναν νέο και πιο διακριτικό προβολέα.
Τώρα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μια σειρά από εικόνες του 790 Adventure που η ΚΤΜ προτίθεται να ανανεώσει και σε αυτές βρίσκουμε περίπου την ίδια σχεδιαστική λογική. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει ξανανέβει ψηλά, όπως και στο 990, ενώ καινούργιος είναι και ο προβολέας μπροστά. Η ΚΤΜ διατηρεί το τρισδιάστατο σχέδιο με μια σειρά LED DRL φώτα που σχηματίζουν ένα πλαίσιο γύρω από τον κεντρικό LED προβολέα, ωστόσο το νέο σχέδιο είναι πιο διακριτικό και μαζεμένο σε διαστάσεις.
Κατά τα λοιπά αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες τεχνικής φύσεως, αν και οπτικώς φαίνεται πως η ΚΤΜ διατηρεί το πλαίσιο και ψαλίδι του τρέχοντος μοντέλου, ενώ ο Τύπος της χώρας διατείνεται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουμε καμιά αλλαγή ούτε στον δικύλινδρο κινητήρα, που θα παραμείνει ως έχει σήμερα, με ισχύ 95 ίππους και ροπή 8,9 χιλιογραμμόμετρα.
Στις εικόνες διακρίνεται ακόμη η TFT οθόνη της μοτοσυκλέτας, η οποία επίσης μοιάζει να είναι η ίδια που φορούν φέτος τα 790 και 890 Adventure, ενώ νέα είναι και η εξάτμιση, ψηλότερα τοποθετημένη και μικρότερη από αυτή με τις δύο απολήξεις που φορούσε το πρωτότυπο δοκιμών 990 Adventure του περασμένου Χειμώνα.
Τέλος, μια αναμενόμενη διαφορά εντοπίζεται στα φρένα όπου η ΚΤΜ αντικατέστησε τα Brembo της περασμένης γενιάς με αυτά της δικής της WP.
Αν και δεν είναι ακόμη σαφές αν τα νέα 790 και 990 Adventure προορίζονται για τη γκάμα του 2027, πάντως οι πιθανότητες δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και λογικά οι επίσημες αποκαλύψεις αναμένονται από το φετινό Φθινόπωρο, έως το πολύ την EICMA τον Νοέμβρη.