KTM 450 Rally Replica - Για τους ιδιώτες-αγωνιζόμενους που ονειρεύονται Dakar

Σε περιορισμένη παραγωγή 80 μοτοσυκλετών
KTM 450 Rally 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2023

Το KTM 450 Rally Replica έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτών που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες ράλι με μια κορυφαία μοτοσυκλέτα, που έχει εξελιχθεί από εργοστασιακούς αναβάτες που κερδίζουν διοργανώσεις όπως το Rally Dakar.

Όπως αναφέρει ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΤΜ, Stefan Huber, “Το 450 Rally Replica αποτελεί επέκταση του εργοστασιακού προγράμματος εξέλιξης της εταιρείας, και είναι η επιλογή αμέτρητων αναβατών στην αναζήτηση τους για να ολοκληρώσουν αγώνες ράλι όπως το Dakar, με κορυφαία αποτελέσματα. Η μοτοσυκλέτα είναι READY TO RACE από την κούτα της, και έχει όλα τα εχέγγυα για επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο.”

Πράγματι, η μοτοσυκλέτα έχει βοηθήσει πολλά ανερχόμενα αστέρια του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ο Mason Klein, ο Paolo Lucci, ο Brad Cox, αλλά και αναβάτες που αγωνίζονται στη δυσκολότερη κατηγορία του Dakar, την Original By Motul class (Malle Moto).

Τα highlights του 450 Rally Replica

  • Περιορισμένη παραγωγή 80 μοτοσυκλετών
  • Μονοκύλινδρος ψεκαστός SOHC κινητήρας 450 κ.εκ.
  • Εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Pankl
  • Πλαίσιο και αναρτήσεις εξελιγμένα μέσα από τους αγώνες
  • Chro-Moly ατσάλινο πλαίσιο
  • WP XACT PRO 48 mm πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
  • WP XACT PRO πίσω αμορτισέρ
  • Akrapovic σύστημα εξάτμισης

 

Ετικέτες

Yamaha YZF-R2: Γεννητούρια στη supersport οικογένεια τον Αύγουστο

Στην Ινδία η Yamaha έχει προαναγγείλει μια νέα μοτοσυκλέτα για τα τέλη Αυγούστου
yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ απέκτησε επισημότερη υπόσταση άπαξ και δημοσιεύτηκε στην Ινδία η κατοχύρωση του ονόματος YZF-R2 από τη Yamaha τον περασμένο Χειμώνα.

Πρόκειται για ένα όνομα που είχαμε πρωτοακούσει το 2021, όταν η Yamaha είχε κατοχυρώσει μια μεγάλη σειρά ονομάτων που πρακτικά περιλάμβαναν όλα τα πιθανά YZF-R, από το 1 ως το 9 και επιπλέον τα R15, R20 και R25. Τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα R7 και R9 ενώ, πλην αυτών των δύο και των R15, R1, R3 και R6 (για έναν χρόνο ακόμη), τα υπόλοιπα ονόματα εκείνης της λίστας δεν έχουν εμφανιστεί ως σήμερα.

Η αναζωπύρωση της είδησης οφείλεται στο γεγονός πως η Yamaha έχει προαναγγείλει στην Ινδία μια παρουσίαση νέου μοντέλου για τις 27 Αυγούστου. Οι Ινδοί συνάδελφοι ομόφωνα έχουν πειστεί πως εκείνη τη μέρα θα σκάσει μύτη επιτέλους το R2.

Επίσημες πληροφορίες προφανώς δεν υπάρχουν για τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μια υπερκυβισμένη εκδοχή του R15, δηλαδή του αντίστοιχου μοντέλου με το R125 με κινητήρα 155cc που κυκλοφορεί σε πολλές αγορές που δεν έχουν Α1 κατηγορία διπλωμάτων – γύρω στα 200 κυβικά εκατοστά και απόδοση περί τους 25 ίππους.

Εφόσον αυτό που θα παρουσιαστεί στην Ινδία είναι όντως το R2, είναι πολύ λογικό να το περιμένουμε με μονοκύλινδρο κινητήρα ώστε να μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή στις ασιατικές αγορές – γι’ αυτό άλλωστε το ντεμπούτο του θα γίνει εκεί.

Στόχος του R2 είναι να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε απόδοση από το μικρό R125/R15, μένοντας αρκετά πιο χαμηλά από την τιμή του δικύλινδρου R3 που είναι το επόμενο βήμα στην οικογένεια.

Το R2 ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενδιαφέρον και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στην πορεία του τελευταίου έτους η Yamaha έχει κατοχυρώσει το όνομα αυτό ξεχωριστά σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δείγμα των προθέσεών της.

Ετικέτες