KTM 790 Adventure R

Πρωτότυπο και… λαχταριστό!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/11/2017

Πέρσι είδαμε σε μορφή πρωτότυπου το 790 Duke. Φέτος, το Duke παρουσιάστηκε ως μοντέλο παραγωγής και σειρά πήρε για του χρόνου το 790 Adventure R. Αν και σε μορφή πρωτότυπου, η μοτοσυκλέτα έχει σχεδόν την τελική της μορφή, με τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα LC8c που "φοράει" το 790 Duke. Το "R" στο λογότυπο υπονοεί ότι θα υπάρχει και μια πιο ασφάλτινη έκδοση, όπως είναι η πάγια πολιτική της ΚΤΜ, η οποία επίσης πάντα φροντίζει να "φτιάξει" το κοινό με την πιο "πολεμική" της πρόταση.


Η μάσκα και ο προβολέας είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποπνέει την νέα οικογενειακή ταυτότητα με τους δύο κάθετους προβολείς LED. Η σέλα είναι μονοκόμματη και τα όργανα ανεβαίνουν ψηλά, ακολουθώντας την φιλοσοφία των μοτοσυκλετών Rally. Δεν είναι όμως μόνο τα όργανα που αντλούν έμπνευση από το πιο δυνατό αγωνιστικό πεδίο της ΚΤΜ, καθώς και το ρεζερβουάρ θυμίζει το αντίστοιχο του 450 Rally, με τα πλαστικά του να κατεβαίνουν στο πλάι και χαμηλά. Έτσι, καταφέρνει να δείχνει ότι δεν έχει σταθερό φαίρινγκ, ενώ στην ουσία ο συνδυασμός της ψηλής μάσκας, των προστατευτικών του ψυγείου και των πλαστικών του ρεζερβουάρ που βγαίνουν έτσι χαμηλά, προσφέρει την ίδια προστασία που θα είχε αν διέθετε κανονικό, κλειστό φαίρινγκ.

Το πλαίσιο έχει αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο του Duke, ενώ οι αναρτήσεις είναι της WP. Όπως ανακοινώνει η ΚΤΜ, το μοντέλο παραγωγής θα διαθέτει ένα πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, κάτι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κι από την μέχρι τώρα εμπειρία μας με τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας των Adventure. Στο promo βίντεο μάλιστα του Adventure R, βλέπουμε την μοτοσυκλέτα να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα ακολουθώντας το 450 Rally, γεγονός που μαρτυρά ότι πράγματι θα είναι πολύ καλό στο χώμα. Το βάρος του 790 Duke ανακοινώθηκε στα 169 κιλά άδειο, δηλαδή σχεδόν στα 185 κιλά φεμάτο, με την λογική να λέει πως το αντίστοιχο βάρος του Adventure R θα είναι ίσως λίγο παραπάνω (κοντά στα 190 με 195 κιλά), ένα νούμερο που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των ανθρώπων της ΚΤΜ για χαμηλό βάρος και πολύ καλό λόγο κιλών ανά ίππο.


"Στοχεύσαμε στο να σχεδιάσουμε την πιο επικεντρωμένη στις επιδόσεις μοτοσυκλέτα travel enduro της μεσαίας κατηγορίας κυβικών", δήλωσε ο κ. Trukenpolz, CSO της ΚΤΜ. "Θέλαμε να προσδώσουμε τον δυναμισμό των μεγαλύτερων μοτοσυκλετών, και το πετύχαμε με την εξαιρετική σχέση κιλών ανά ίππο. Το 790 Adventure R κατασκευάστηκε με την απόλυτη αφοσίωσή μας στην οδήγηση εκτός δρόμου. Η ΚΤΜ είναι η νούμερο ένα εταιρεία στο χώμα και η παράδοσή μας σ' αυτό το πεδίο είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιγράψει καμία άλλη εταιρεία, κι αυτό είναι μια εξαιρετική προοπτική για το μέλλον".

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
    •  Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφορά
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες