Kymco Agility+ 300 2019 στην EICMA

Στόχος η κορυφή
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2018
Το νέο και μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Agility, το Agility+ 300, έρχεται σύμφωνα με την Kymco για να λυτρώσει τους ιδιοκτήτες του από το "τέρας" του μποτιλιαρίσματος, άσχετα αν έχουν να το αντιμετωπίσουν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ή σε δρόμους μέσα στο κέντρο της πόλης. Στοχευμένο κυρίως για τις ευρωπαϊκές αγορές, διαθέτει τροχούς 16'' μπροστά και 14'' πίσω –μια λύση που ακολουθούν πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να ισορροπήσουν ανάμεσα στις σταθερότητα και την ευελιξία, ενώ παράλληλα δημιουργείται και ικανοποιητικό χώρος κάτω από τη σέλα.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν και οι σχεδιαστές της Kymco, δίνοντας μάλιστα και την κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε να χωρούν δύο full face κράνη, ένα χαρακτηριστικό που είναι υψηλά ιεραρχημένο στις απαιτήσεις των υποψήφιων ιδιοκτητών scooter, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζει το επίπεδο πάτωμα στην ποδιά.

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED (προβολέας, πίσω φανάρι και φλας), ενώ για την προστασία από τον αέρα, πέρα από την αρκετά ψηλή ζελατίνα που συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, διαθέτει και προστατευτικά ζελατινάκια –αντί για χούφτες- μπροστά από τις μανέτες των φρένων. Επιπλέον, στα συν της άνεσης συγκαταλέγεται η πιο φαρδιά σέλα που προσφέρει και στήριξη για την μέση του αναβάτη.
To Agility+ 300 "φορά" τον υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα της Kymco των 276 κυβικών, που χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις για την κατηγορία του, αποδίδοντας 23 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 αντίστοιχα, ενώ φυσικά πληροί τις Euro4 προδιαγραφές.
Το ατσάλινο πλαίσιο είναι το ίδιο με αυτό της σειράς των DownTown, ενώ τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου σε πέντε θέσεις. Σε ό,τι αφορά τα φρένα, το Agility+ 300 διαθέτει δισκόφρενα (εμπρός-πίσω) που συνεργάζονται με την μονάδα ABS της Bosch, μια σημαντική αναβάθμιση –και κυρίως επένδυση- από την πλευρά της Kymco στον τομέα της ασφάλειας.

Από τον στάνταρ εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Noodoe Navigation, το οποίο πέρα από την δυνατότητα πλοήγησης που προσφέρει, με την διασύνδεση με το smartphone του αναβάτη μπορεί να συγχρονιστεί με την εφαρμογή WhatsApp, το Facebook και ένα πλήθος άλλων εφαρμογών μεταφέροντας χρήσιμες πληροφορίες όπως την απόσταση των βενζινάδικων και τον καιρό. Στην λειτουργία της πλοήγησης επίσης, έχει την δυνατότητα για οδηγίες στροφή-στροφή που εμφανίζονται στην οθόνη των οργάνων με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ στην τεχνολογική του προίκα συμπεριλαμβάνεται και ο keyless διακόπτης.

Με το Agility+ 300, η Kymco σφετερίζεται την κορυφή σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, με δυνατούς αντιπάλους όπως το Honda SH300, το Yamaha X-MAX 300 και πολλά άλλα scooter από Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές, αλλά το επίπεδο του εξοπλισμού που προσφέρει του δίνει ένα καλό "οπλοστάσιο" για μπορέσει να κάνει την διαφορά.
 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο gallery με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

MOTO TREND A.E.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.205

Ύψος (mm):

1.490

Μεταξόνιο (mm):

1.550

Ύψος σέλας (mm):

810

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό

Πλάτος (mm):

768

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

13

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με 1ΕΕΚ και 4 βλαβίδες

Χωρητικότητα (cc):

276

Ροπή (kg.m/rpm):

2,3/6.500

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Αυτόματος φυγοκεντρικός

 

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων σε πέντε θέσεις

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

140/70-14

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

110/70-16

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

 

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες