Kymco Agility+ 300 2019 στην EICMA

Στόχος η κορυφή
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2018
Το νέο και μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Agility, το Agility+ 300, έρχεται σύμφωνα με την Kymco για να λυτρώσει τους ιδιοκτήτες του από το "τέρας" του μποτιλιαρίσματος, άσχετα αν έχουν να το αντιμετωπίσουν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ή σε δρόμους μέσα στο κέντρο της πόλης. Στοχευμένο κυρίως για τις ευρωπαϊκές αγορές, διαθέτει τροχούς 16'' μπροστά και 14'' πίσω –μια λύση που ακολουθούν πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να ισορροπήσουν ανάμεσα στις σταθερότητα και την ευελιξία, ενώ παράλληλα δημιουργείται και ικανοποιητικό χώρος κάτω από τη σέλα.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν και οι σχεδιαστές της Kymco, δίνοντας μάλιστα και την κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε να χωρούν δύο full face κράνη, ένα χαρακτηριστικό που είναι υψηλά ιεραρχημένο στις απαιτήσεις των υποψήφιων ιδιοκτητών scooter, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζει το επίπεδο πάτωμα στην ποδιά.

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED (προβολέας, πίσω φανάρι και φλας), ενώ για την προστασία από τον αέρα, πέρα από την αρκετά ψηλή ζελατίνα που συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, διαθέτει και προστατευτικά ζελατινάκια –αντί για χούφτες- μπροστά από τις μανέτες των φρένων. Επιπλέον, στα συν της άνεσης συγκαταλέγεται η πιο φαρδιά σέλα που προσφέρει και στήριξη για την μέση του αναβάτη.
To Agility+ 300 "φορά" τον υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα της Kymco των 276 κυβικών, που χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις για την κατηγορία του, αποδίδοντας 23 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 αντίστοιχα, ενώ φυσικά πληροί τις Euro4 προδιαγραφές.
Το ατσάλινο πλαίσιο είναι το ίδιο με αυτό της σειράς των DownTown, ενώ τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου σε πέντε θέσεις. Σε ό,τι αφορά τα φρένα, το Agility+ 300 διαθέτει δισκόφρενα (εμπρός-πίσω) που συνεργάζονται με την μονάδα ABS της Bosch, μια σημαντική αναβάθμιση –και κυρίως επένδυση- από την πλευρά της Kymco στον τομέα της ασφάλειας.

Από τον στάνταρ εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Noodoe Navigation, το οποίο πέρα από την δυνατότητα πλοήγησης που προσφέρει, με την διασύνδεση με το smartphone του αναβάτη μπορεί να συγχρονιστεί με την εφαρμογή WhatsApp, το Facebook και ένα πλήθος άλλων εφαρμογών μεταφέροντας χρήσιμες πληροφορίες όπως την απόσταση των βενζινάδικων και τον καιρό. Στην λειτουργία της πλοήγησης επίσης, έχει την δυνατότητα για οδηγίες στροφή-στροφή που εμφανίζονται στην οθόνη των οργάνων με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ στην τεχνολογική του προίκα συμπεριλαμβάνεται και ο keyless διακόπτης.

Με το Agility+ 300, η Kymco σφετερίζεται την κορυφή σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, με δυνατούς αντιπάλους όπως το Honda SH300, το Yamaha X-MAX 300 και πολλά άλλα scooter από Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές, αλλά το επίπεδο του εξοπλισμού που προσφέρει του δίνει ένα καλό "οπλοστάσιο" για μπορέσει να κάνει την διαφορά.
 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο gallery με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

MOTO TREND A.E.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.205

Ύψος (mm):

1.490

Μεταξόνιο (mm):

1.550

Ύψος σέλας (mm):

810

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό

Πλάτος (mm):

768

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

13

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με 1ΕΕΚ και 4 βλαβίδες

Χωρητικότητα (cc):

276

Ροπή (kg.m/rpm):

2,3/6.500

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Αυτόματος φυγοκεντρικός

 

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων σε πέντε θέσεις

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

140/70-14

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

110/70-16

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

 

Ετικέτες

Husqvarna - Τα Enduro μοντέλα του 2024 σε χρονιά αναβάθμισης

Αλλαγές σε αναρτήσεις, κινητήρες, ηλεκτρονικά και θέση οδήγησης
Husqvarna Enduro 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Η Husqvarna παρουσίασε τη νέα γενιά Enduro μοτοσυκλετών της για το 2024, με τα TE και FE μοντέλα να μοιράζονται τις δραστικές αλλαγές που είδαμε πρώτα στα Enduro μοντέλα της ΚΤΜ και περιλαμβάνουν νέο πλαίσιο και υποπλαίσιο, αλλά και αναβαθμίσεις σε αναρτήσεις, φρένα και κοστούμια.

Οι νέες, πλήρως ρυθμιζόμενες με το χέρι, αναρτήσεις της WP είναι σχεδιασμένες ειδικά για χρήση enduro και αφορούν σε ένα ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT κλειστού φυσιγγίου και σε ένα WP XACT πίσω αμορτισέρ με νέο πιστόνι, 100 γραμμάρια ελαφρύτερο και 15 mm κοντύτερο, διατηρώντας όμως τα 300 mm της διαδρομής που είχε και πριν.

Νέο είναι το chro-moly ατσάλινο πλαίσιο, με βελτιωμένη anti-squat συμπεριφορά, και ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά ελαστικοτήτων, νέο και πιο ανθεκτικό το υβριδικό (πολυαμίδιο / αλουμίνιο) υποπλαίσιο.

Και το κοστούμι έχει δεχθεί αλλαγές όμως, με βελτιωμένο τρίγωνο αναβάτη και πιο λεπτή σιλουέτα, για καλύτερη επαφή της μοτοσυκλέτας με τα γόνατα και για βελτίωση συμπεριφοράς με τον αναβάτη να οδηγεί όρθιος, ενώ νέο είναι και το κάλυμμα της σέλας για βελτιωμένη πρόσφυση.

Husqvarna enduro 2024

Επανασχεδιασμένος είναι ο προβολέας για καλύτερη απόδοση, με πιο αποδοτική και χρηστική βάση.

Husqvarna enduro 2024

Η νέα γενιά των δίχρονων TE 150, TE 250, και TE 300 φέρουν νέους κινητήρες με ψεκασμό τεχνολογίας Throttle Body Injection (TBI), που σύμφωνα με τη Husqvarna προσφέρει μεγαλύτερη συνέπεια και ελεγχόμενο εύρος δύναμης σε όλη την κλίμακα στροφών, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Husqvarna enduro 2024

Τα τετράχρονα FE 250 & FE 350 διαθέτουν νέους και πιο μαζεμένους σε διαστάσεις κινητήρες με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, τοποθετημένους δυο μοίρες πιο πίσω στο πλαίσιο, συγκρινόμενους με την προηγούμενη γενιά, για καλύτερη συγκέντρωση μαζών και βελτίωση της anti-squat συμπεριφοράς στο άνοιγμα του γκαζιού.

Όλα τα μοντέλα της Enduro γκάμας της Husqvarna για το 2024 διαθέτουν νέα ηλεκτρονικά, με δύο χάρτες κινητήρα, που παρέχουν διαφορετική απόδοση σε κάθε ταχύτητα του κιβωτίου. Επιπρόσθετα τα τετράχρονα μοντέλα διαθέτουν και Traction Control αλλά και Quickshifter που βοηθά τον αναβάτη να ανεβάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Husqvarna enduro 2024

Στον εξοπλισμό των νέων Enduro μοντέλων της εταιρείας περιλαμβάνεται νέος LED προβολέας, βελτιωμένα φρένα της BRAKTEC με δίσκους GSK, κουμπί Start / Stop στο τιμόνι, ProTaper τιμόνι, μπαταρίας λιθίου και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Michelin.

Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερες εκ των έσω πληροφορίες, καθώς το ΜΟΤΟ βρέθηκε στην παγκόσμια παρουσίαση της Husqvarna στη Νορβηγία, με τον Κίμωνα Καράμπελα, όπου και οδηγήσαμε όλα τα νέα enduro του 2024.