Kymco Agility+ 300 2019 στην EICMA

Στόχος η κορυφή
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2018
Το νέο και μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Agility, το Agility+ 300, έρχεται σύμφωνα με την Kymco για να λυτρώσει τους ιδιοκτήτες του από το "τέρας" του μποτιλιαρίσματος, άσχετα αν έχουν να το αντιμετωπίσουν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ή σε δρόμους μέσα στο κέντρο της πόλης. Στοχευμένο κυρίως για τις ευρωπαϊκές αγορές, διαθέτει τροχούς 16'' μπροστά και 14'' πίσω –μια λύση που ακολουθούν πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να ισορροπήσουν ανάμεσα στις σταθερότητα και την ευελιξία, ενώ παράλληλα δημιουργείται και ικανοποιητικό χώρος κάτω από τη σέλα.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν και οι σχεδιαστές της Kymco, δίνοντας μάλιστα και την κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε να χωρούν δύο full face κράνη, ένα χαρακτηριστικό που είναι υψηλά ιεραρχημένο στις απαιτήσεις των υποψήφιων ιδιοκτητών scooter, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζει το επίπεδο πάτωμα στην ποδιά.

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED (προβολέας, πίσω φανάρι και φλας), ενώ για την προστασία από τον αέρα, πέρα από την αρκετά ψηλή ζελατίνα που συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, διαθέτει και προστατευτικά ζελατινάκια –αντί για χούφτες- μπροστά από τις μανέτες των φρένων. Επιπλέον, στα συν της άνεσης συγκαταλέγεται η πιο φαρδιά σέλα που προσφέρει και στήριξη για την μέση του αναβάτη.
To Agility+ 300 "φορά" τον υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα της Kymco των 276 κυβικών, που χαρακτηρίζεται από υψηλές επιδόσεις για την κατηγορία του, αποδίδοντας 23 ίππους στις 8.000 στροφές και 2,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 αντίστοιχα, ενώ φυσικά πληροί τις Euro4 προδιαγραφές.
Το ατσάλινο πλαίσιο είναι το ίδιο με αυτό της σειράς των DownTown, ενώ τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου σε πέντε θέσεις. Σε ό,τι αφορά τα φρένα, το Agility+ 300 διαθέτει δισκόφρενα (εμπρός-πίσω) που συνεργάζονται με την μονάδα ABS της Bosch, μια σημαντική αναβάθμιση –και κυρίως επένδυση- από την πλευρά της Kymco στον τομέα της ασφάλειας.

Από τον στάνταρ εξοπλισμό του δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Noodoe Navigation, το οποίο πέρα από την δυνατότητα πλοήγησης που προσφέρει, με την διασύνδεση με το smartphone του αναβάτη μπορεί να συγχρονιστεί με την εφαρμογή WhatsApp, το Facebook και ένα πλήθος άλλων εφαρμογών μεταφέροντας χρήσιμες πληροφορίες όπως την απόσταση των βενζινάδικων και τον καιρό. Στην λειτουργία της πλοήγησης επίσης, έχει την δυνατότητα για οδηγίες στροφή-στροφή που εμφανίζονται στην οθόνη των οργάνων με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ στην τεχνολογική του προίκα συμπεριλαμβάνεται και ο keyless διακόπτης.

Με το Agility+ 300, η Kymco σφετερίζεται την κορυφή σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, με δυνατούς αντιπάλους όπως το Honda SH300, το Yamaha X-MAX 300 και πολλά άλλα scooter από Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές, αλλά το επίπεδο του εξοπλισμού που προσφέρει του δίνει ένα καλό "οπλοστάσιο" για μπορέσει να κάνει την διαφορά.
 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο gallery με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αντιπρόσωπος:

MOTO TREND A.E.

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος (mm):

2.205

Ύψος (mm):

1.490

Μεταξόνιο (mm):

1.550

Ύψος σέλας (mm):

810

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Ατσάλινο σωληνωτό

Πλάτος (mm):

768

Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):

13

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, με 1ΕΕΚ και 4 βλαβίδες

Χωρητικότητα (cc):

276

Ροπή (kg.m/rpm):

2,3/6.500

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός

Σύστημα εξαγωγής:

1 σε 1

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Αυτόματος φυγοκεντρικός

 

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ

Ρυθμίσεις:

Προφόρτιση ελατηρίων σε πέντε θέσεις

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

140/70-14

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

ΤΡΟΧΟΣ

Ελαστικό:

110/70-16

ΦΡΕΝΟ

Δισκόφρενο

 

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες