Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Kymco CV3: Το "εισιτήριο" της Kymco για τα τρίροδα

Ασφάλεια σε κάθε συνθήκη

Στην παγκόσμια πρεμιέρα των μοντέλων της για το 2021, η Kymco παρουσίασε και το CV3, το πρώτο τρίροδο scooter της εταιρείας, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην ναυαρχίδα του εργοστασίου, το ΑΚ550. Πρωταρχικός στόχος, όπως άλλωστε και σε όλα τα αντίστοιχα scooter με τρεις τροχούς, είναι η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη που εμπνέει στον αναβάτη του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο οδόστρωμα, σε στεγνό η βρεγμένο.

Ο δικύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος, οκταβάλβιδος, κινητήρας προέρχεται από το ΑΚ550, όπως και η PTM (Power Transmission Matrix), με απόδοση 51 ίππων στις 7.500 στροφές και 5,4 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.750 στροφές. Η ανάρτηση είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά, ενώ τα ελαστικά είναι τύπου on-off, προκειμένου το CV3 να μπορεί να κινηθεί και σε βατούς χωματόδρομους.

Το βάρος του τρίτροχου scooter της Kymco ανέρχεται στα 280 κιλά με γεμάτο καύσιμο το ρεζερβουάρ των 15,5 λίτρων. Το ύψος της σέλα είναι σχετικά χαμηλό στα 795mm, ενώ το μεταξόνιο φτάνει στα 1.580mm ένα νούμερο λογικό με δεδομένη την αρχιτεκτονική του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο CV3 έχει μείνει πιστό στις γραμμές και τη σχεδίαση του πρωτότυπου που είχε δείξει η Kymco στην περσινή EICMA, με το μοντέλο παραγωγής να παραμένει εξίσου εντυπωσιακό.

 

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό gallery του Kymco CV3