Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Νέα Indian Roadmaster Elite περιορισμένης παραγωγής!

Δίνει άλλο νόημα στο ταξίδι!

Η Indian, η αρχαιότερη (εν λειτουγία) αμερικάνικη εταιρεία μοτοσυκλετών ανακοίνωσε την δημιουργίας μιας άκρως πολυτελούς και περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτας. Το Roadmaster επαναφέρει την έκδοση Elite για το 2020 και η Indian έχει βάλει όλο της το μεράκι για τη δημιουργία του, δίνοντας προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, με το σύνολο να είναι άκρως επιβλητικό και εντυπωσιακό. Η Indian θέλοντας να συνδυάσει την κλασσική εμφάνιση αλλά και την άνεση του ταξιδιού, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον αερόψυκτο Thunder Stroke κινητήρα με τις νικελωμένες επιφάνειες και εξατμίσεις που παραπέμπουν σε κλασσικά μοντέλα της, ενώ τα 17 κιλά ροπής που παράγουν τα 1.890cc προσφέρουν ένα χαλαρό και άνετο ταξίδι. Παράλληλα ο δικύλινδρος V διαθέτει και τρία riding modes (Tour, Standard και Sport), τα οποία αλλάζουν αισθητά τη απόκριση του γκαζιού και κατ' επέκταση την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Στο βασικό εξοπλισμό του Roadmaster Elite συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία απενεργοποίησης του πίσω κυλίνδρου, για να μην ζεσταίνεται ο αναβάτης μέσα στους δρόμους της πόλης, καθώς και άλλα κλασσικά στοιχεία όπως η αναλογική ένδειξη στάθμης καυσίμου και τα volt της μπαταρίας. Πέρα απ’ την πολυτέλεια που αποπνέουν οι καπιτονέ δερμάτινες σέλες, είναι θερμαινόμενες και ρυθμίζονται ξεχωριστά για τον αναβάτη και συνεπιβάτη. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην είναι θερμαινόμενα και τα γκριπ, ενώ η ζελατίνα ρυθμίζεται ηλεκτρικά, αυξάνοντας την άνεση του ταξιδιού.

Στο τομέα της ψυχαγωγίας, η Indian έχει εγκαταστήσει και το ηχοσύστημα της PowerBand Audio Plus 600W και υπόσχεται κρυστάλλινο ήχο και 50% καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικά με αυτό που υπάρχει στα Roadmaster και Roadmaster Dark Horse του 2020. Διαθέτει προεγκατεστημένα ηχεία στο φαίρινγκ, την κεντρική βαλίτσα και δύο στις πλαϊνές, ενώ ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος ξεπερνά τα 140 λίτρα. Το ηχοσύστημα συνδυάζεται και με ένα equalizer που προσαρμόζει αυτόματα τις συχνότητες ώστε η μουσική να ακούγεται πεντακάθαρα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ανάμεσα στα κλασσικά όργανα βρίσκεται και μια απ’ τις μεγαλύτερες οθόνες που υπάρχουν σε μοτοσυκλέτα παραγωγής, με διάσταση επτά ιντσών, με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone και λειτουργία αφής. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή Indian Motorcycle Ride Command οι λειτουργίες του συστήματος διευρύνονται γεωμετρικά και ο αναβάτης έχει πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα του. Επίσης, μέσα απ’ την επίσημη ιστοσελίδα Ride Command ο αναβάτης μπορεί να σχεδιάσει διαδρομές με μέχρι και 100 “πινέζες” κι έπειτα μέσω του συστήματος συνδεσιμότητας να τις αποθηκεύσει απ’ το smartphone στη μοτοσυκλέτα του. Ακόμη, έχει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως την πρόγνωση του καιρού, την κίνηση στους δρόμους και το υψόμετρο.

Η λίστα του εξοπλισμού είναι σχεδόν ατελείωτη και περιλαμβάνει keyless τεχνολογία, ABS, LED φώτα, αδιάβροχες βαλίτσες με την κεντρική να χωράει δύο full face κράνη και πάρα πολλά άλλα. Πρόκειται για μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση, που η Indian θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να την κάνει όσο πιο ξεχωριστή και σύγχρονη γίνεται. Γι' αυτό πέρα απ’ το κορυφαίο φινίρισμα του κινητήρα και τα διάσπαρτα λογότυπα που υπάρχουν στην Elite, το βάψιμο γίνεται χειροποίητα και απαιτούνται πάνω από 30 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό με τον Vice President της Indian, Reid Wilson να λέει: “Τα Roadmasters από μόνα τους προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ταξιδιού, αλλά η Elite πηγαίνει την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους αναβάτες που δίνουν σημασία μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια.” Προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα εισαχθεί στη χώρα μας και αναμένουμε ενημέρωση από την επίσημη αντιπροσωπεία.