Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Οι πιο αποκαλυπτικές φωτό του Ducati Multistrada V4!

Του λείπει μόνο το βάψιμο!

Πριν λίγες μέρες σας παρουσιάσαμε την κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Multistrada V4 από τις πιο πρόσφατες δοκιμές στο δρόμο. Τώρα ο φακός το εντόπισε για μια ακόμη φορά, μόνο που τώρα το μόνο που λείπει από την τελική του μορφή είναι … το βάψιμο. Η μοτοσυκλέτα είναι ολοκληρωμένη και όλα τα περιφερειακά είναι αυτά που θα υπάρχουν και στην έκδοση παραγωγής.

Από τις τελευταίες φωτογραφίες που κυκλοφορούν βλέπουμε ότι πέρα από την μεγαλύτερη και πιο εμφανή αλλαγή, που δεν άλλη από τον νέο V4 κινητήρα, υπάρχουν πολλές ακόμη σηματικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια των Multi. Το μονόμπρατσο ψαλίδι, για παράδειγμα, αποτελεί παρελθόν καθώς αντικαταστάθηκε από ένα ψαλίδι-χωροδικτύωμα. Η έδραση του αμορτισέρ έχει επίσης αλλάξει, αφού πλέον είναι πιο πολύ έκκεντρη και πιο κοντά στο αριστερό πόδι του αναβάτη.

Μια ακόμη… "σοκαριστική" –για τους φανατικούς Ducatisti- αλλαγή είναι ότι το πλαίσιο δεν είναι χωροδικτύωμα, αλλά συμβατικό περιμετρικό, αλλά είναι χωροδικτύωμα το υποπλαίσιο που στηρίζει τη σέλα, και βιδώνει πάνω στο πλαίσιο στο σημείο πάνω από τα μαρσπιέ.

Η είδηση όμως έρχεται από τον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς οι νέες και πιο καθαρές φωτογραφίες μας επέτρεψαν να εντοπίσουμε αυτό για το οποίο είχαμε κάνει λόγο από τότε που είχαν πρωτοκυκλοφορήσει οι φήμες για το Multistrada V4. Μια πιο προσεκτική ματιά στο μούτρο με τους δίδυμους προβολείς θα αποκαλύψει μια μικρή παραλληλόγραμη μαύρη μονάδα ανάμεσά τους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι το σύστημα με τα radar της Bosch, για το ηλεκτρονικό βοήθημα της αποτροπής σύγκρουσης. Αντίστοιχα, υπάρχει κρυμμένο ένα σύστημα στο πίσω μέρος που προειδοποιεί τον αναβάτη για όχημα που μπορεί να βρίσκεται πίσω του σε "τυφλό" σημείο.

Αλλαγές θα υπάρχουν φυσικά και στον κινητήρα, με στόχο την πιο ομαλή παροχή της δύναμης σε σχέση με το Panigale απ' όπου προέρχεται ή με το Streetfighter με το οποίο μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί διαφορετικός στρόφαλος με άλλο χρονισμό.

Tags: