Πρώτη πανελλήνια εμφάνιση για το KTM 300SX 2023 – Πίστα MOTOCROSS Κρηνίδες

Πρώτη εμφάνιση στο κοινό για το ριζικά ανανεωμένο SX!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/9/2022

Στην πίστα MX στις Κρηνίδες όπου διεξάγεται ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS και στην τέντα στης KTM εμφανίστηκε το νέο 300SX του 2023 που για πρώτη φορά εκτίθεται στο ελληνικό κοινό.

Για το 2023 η σειρά SX είναι ριζικά ανανεωμένη με ξεκινώντας από το πλαίσιο και τις αναρτήσεις, πριν φτάσουμε στις μεγάλες αλλαγές που υπάρχουν στον κινητήρα.

Το πλαίσιο έχει μεγαλύτερη αντοχή στο λαιμό και νέα βαφή που έχει στόχο να παραμείνει αναλλοίωτη μετά από σκληρή καταπόνηση ενώ οι βάσεις των μαρσπιέ είναι τοποθετημένες ποιο μέσα για να επιτρέψουν ακόμη μεγαλύτερες κλίσεις και καλύτερη συμπεριφορά στα λούκια.

Οι αναρτήσεις της WP έχουν νέας τεχνολογίας υδραυλικό STOP για προοδευτικότητα στα τελευταία 40mm της διαδρομής τους ώστε οι προσγειώσεις να είναι ομαλότερες και το φτερό έχει επανασχεδιαστεί για να μην στέλνει λάσπες στο ψυγείο.

Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν στον κινητήρα όπου ο επαναστατικός ψεκασμός τρέχει νέο λογισμικό που υπολογίζει την τροφοδοσία με βάση την πίεση στον στροφαλοθάλαμο και τις θερμοκρασίες αέρα στην εισαγωγή, περιβάλλοντος και ψυκτικού υγρού, και μέσα από δύο διαφορετικούς χάρτες που εύκολα ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει, ρυθμίζει και την απόκριση της γκαζιέρας.

Επανασχεδιασμένη βαλβίδα reed και θάλαμος διαστολής με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μίζα νέου τύπου με μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ορισμένες ακόμη από τις βασικές αλλαγές.

Το 300SX αποδίδει 57 ίππους με την KTM να δηλώνει βάρος μόλις 99,4 κιλά!

 

 

Δείτε επίσης:

KTM SX 2023: Δίχρονη υπερδύναμη - Με νέα πλαίσια, παντοδύναμους κινητήρες και υψηλή τεχνολογία

 

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες