QJMOTOR Xiao 900 - Στη CIMAMotor 2024 η νέα μεγάλη Crossover

Στα πρότυπα του Benelli TRK 902X που παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Πεκίνου
QJMOTOR Xiao 900
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/9/2024

Στην έκθεση CIMAMotor 2024 στην Chongqing της Κίνας βρέθηκε η QJMOTOR παρουσιάζοντας το Crossover μοντέλο Xiao 900 -με... λογότυπα TRK-, ενώ λίγους μήνες πρωτύτερα, στο σαλόνι του Πεκίνου είχε παρουσιαστεί το Benelli TRK 902 X με τον γίγα Qianjiang Motorcycle Co. να έχει και τις δυο εταιρείες υπό τη σκέπη της.

Άγνωστο γιατί, στην έκθεση της Chongqing, η QJMOTOR παρουσίασε το νέο Xiao 900 με τα λογότυπα TRK 902X, ενώ στα καπάκια του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα αναγράφεται QJMOTOR, και κάτω από το 902X και πριν το TRK διαβάζουμε QJ900-7Ε.

H μεγάλη Crossover μοτοσυκλέτα ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει στην Ευρώπη, ενώ αν έρθει δεν ξέρουμε αν θα τη δούμε κάτω από την ομπρέλα της Benelli, της QJMOTOR ή και των δύο.

Το Xiao 900 έρχεται εξοπλισμένο με έναν εν σειρά δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 904 κυβικών εκατοστών, αποδίδοντας 103,2 ίππους στις 9.000 rpm και μέγιστη ροπή τα 9,17 Kgm στις 6.500 rpm. Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει μεγάλη TFT οθόνη 7 ιντσών, μπροστινή και πίσω κάμερα, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, κάγκελα προστασίας, full-LED φώτα, χούφτες, βάσεις βαλιτσών, σχάρα, χειρολαβές συνεπιβάτη, κ.α.

Ηχηρά είναι τα ονόματα που επικρατούν σε φρένα και αναρτήσεις, όπως οι τετραπίστονες ακτινικές Brembo δαγκάνες, οι Sunstar δισκόπλακες των 320 mm μπροστά και των 260 mm πίσω, και το ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi.

Η μοτοσυκλέτα, όπως και στην περίπτωση της Benelli, θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, μια προσανατολισμένη περισσότερο στην άσφαλτο, και μια με πιο On-Off χαρακτηριστικά. Στην περισσότερο Off-Road έκδοση οι τροχοί έχουν διαστάσεις 110/80-19 μπροστά και 150/70-17 πίσω, ενώ στην έκδοση Road 120/70-17 και 180/55-17 αντίστοιχα, με ακτινωτούς τροχούς και tubeless ελαστικά. Το ύψος της σέλας από το έδαφος μπορεί να ρυθμιστεί, στα 815 και στα 835 mm, ενώ το βάρος των 249 κιλών σίγουρα δεν είναι αμελητέο.

Το design τώρα πατάει σε εκείνο των SRT 800 / TRK 702, χωρίς εκπλήξεις, με το γνωστό επιθετικό στιλ, το χαμηλό και ψηλό φτερό μπροστά, και τη σέλα συνεπιβάτη που βρίσκεται ψηλότερα από του αναβάτη και θυμίζει σπορ μοντέλο.

Στην Κίνα, οι τιμές των δυο εκδόσεων του Xiao 900 είναι εξαιρετικά χαμηλές, όπως είναι αναμενόμενο για την εσωτερική αγορά αλλά και για την QJMOTOR, στα 42.800 και 45.800 γουάν, ήτοι 5.400 και 5.800 ευρώ. Τιμές που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές, λόγω φόρων, δασμών, εξόδων μεταφοράς, κλπ.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες