Royal Enfield Shotgun 650 2024 - Με βάση το Super Meteor, αλλά με νέο, bobber στιλ - [VIDEO]

Μετά την περιορισμένης παραγωγής Motoverse Edition, ήρθε και η παρουσίαση των χρωματικών επιλογών της έκδοσης μαζικής παραγωγής
motomagRoyal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/12/2023

Η Royal Enfield παρουσίασε το νέο Shotgun 650, το οποίο είχαμε ήδη δει στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής Motoverse σε ειδική χρωματική επιλογή, χωρίς η ινδική εταιρεία να ανακοινώνει πολλά πέραν της απόδοσης του κινητήρα, ενώ τώρα ήρθε η παρουσίαση της έκδοσης μαζικής παραγωγής, με την RE να μας δίνει και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τις χρωματικές επιλογές.

Το τέταρτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την αερόψυκτη, δικύλινδρη εν σειρά πλατφόρμα των 648 πραγματικών κυβικών, Shotgun 650, αποτελεί την πρόταση της RE στην bobber κατηγορία, ενώ φαίνεται έτοιμη για έντονο customizing με κλασσικές εύπεπτες γραμμές και ελάχιστα πλαστικά. Η μέγιστη απόδοση του κινητήρα αγγίζει τους 47 ίππους στις 7.250 στροφές, με την μέγιστη ροπή των 5,33 χιλιογραμμόμετρων να έρχεται στις 5.650 στροφές.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι στην ουσία ίδιο με του Super Meteor 650, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του. Στις αναρτήσεις βρίσκουμε και εδώ υπεύθυνη τη Showa, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών χωρίς ρυθμίσεις και διαδρομή 120 χιλιοστών, ενώ πίσω τα διπλά αμορτισέρ ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση με την διαδρομή να φτάνει τα 90 χιλιοστά.

Τα φρένα έρχονται από το αδερφάκι του, Super Meteor 650. Έτσι μπροστά βρίσκουμε ένα δίσκο 320 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων και ένα 300 χιλιοστών πίσω με δαγκάνα πάλι δύο εμβόλων. Το δικάναλο ABS ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Διαφορά σε σχέση με το έτερο cruiser μοντέλο έχουμε στους τροχούς. Στο Shotgun 650 οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 18 και 17 ιντσών (σε αντίθεση με τις 19 και 16 του Super Meteor 650), μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 100/90-18 και 150/70-17.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στα 13,8 λίτρα, από τα 15,7 του Super Meteor 650, βοηθώντας στο χαμηλότερο κατά ένα κιλό βάρος, στα 240 ονομαστικά κιλά. Αντίθετα, η σέλα είναι ψηλότερα στα 795 χιλιοστά, αλλάζοντας την εργονομία της θέσης οδήγησης, σε σχέση με αυτή των κλασσικών cruiser, κάτι στο οποίο επηρεάζει και η νέα θέση των κεντρικά τοποθετημένων μαρσπιέ -αντί για μπροστά όπου βρίσκονται συνήθως στα cruiser.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Στα πλαίσια του εύκολου customizing η σέλα του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί με μόλις τέσσερις βίδες, με το Shotgun 650 να γίνεται μονόσελο. Όσον αφορά την εμφάνιση, τα φτερά των τροχών είναι πιο μαζεμένα από το cruiser αδερφάκι του, ενώ διαφορετική είναι η μάσκα του προβολέα.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία έλευσης του Shotgun 650 στην Ελλάδα, αλλά ούτε και το πόσο θα κοστίζει.

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες