Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Seat: Επεκτείνεται στο κόσμο των ηλεκτρικών σκούτερ!

Ετοιμάζει την κίνησή της

Αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας περιστρέφεται γύρο από το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό γεγονός της χρονιάς, το Σαλόνι του Μιλάνου, όπου το ΜΟΤΟ βρίσκεται εκεί και σας μεταδίδει live όλες τις πληροφορίες για τα νέα μοντέλα. Η Seat από την άλλη -θυγατρική του ομίλου Volkswagen- αποφάσισε να μπει στον κόσμο των δύο τροχών και αφετέρου να παρουσιάσει το πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ, που δημιούργησε σε συνεργασία με την ισπανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ Silence στην Smart City Expo World Congress που θα πραγματοποιηθεί σε 12 μέρες από τώρα, στη Βαρκελώνη, στις 19 Νοεμβρίου. Μια κίνηση αναμενόμενη αν αναλογιστούμε το πλάνο της Seat για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις συνωστισμένες πρωτεύουσες.

Γι' αυτό το λόγο μάλιστα, πέρσι τέτοια εποχή είχε παρουσιάσει το πρώτο βήμα της με τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού πατινιού, του EXS Kickscooter, που είναι σαν αυτά που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας -κι όχι μόνο- τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Ιούνιο, μπήκε στη δεύτερη φάση και στη διεθνή έκθεση της Γενεύης παρουσίασε, ένα πρωτότυπο μονοθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Mimimo που θυμίζει έντονα το Smart υπό κλίμακα.

Στη σειρά με τα ηλεκτρικά concept της θα προστεθεί και το πρωτότυπο σκούτερ που θα παρουσιαστεί, με τη Seat ουσιαστικά να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος του αγοραστικού κοινού -αν όλα τα concept της μπουν στη γραμμή παραγωγής- προσφέροντας πολλές εναλλακτικές για τις ανάγκες της αστικής μετακίνησης. Μάλιστα, η Silence -με την οποία συνεργάζεται η Seat- προσφέρει τα σκούτερ της τόσο σε ιδιώτες όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως η αστυνομία και τα ταχυδρομεία, έτσι και το Concept όταν μπει στην αγορά ως μοντέλο παραγωγής, θα είναι διαθέσιμο τόσο για ιδιώτες όσο και για δημόσιες υπηρεσίες. Το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού σκούτερ της Silence είναι στις 6.301,65 ευρώ αυτή τη στιγμή, με την αυτονομία του να φτάνει τα 115 χιλιόμετρα και την ιπποδύναμη να ανέρχεται στους 14,7 ίππους, οπότε κάπου εκεί περιμένουμε να βρίσκονται και οι επιδόσεις του Concept. Ωστόσο, αυτό θα επιβεβαιωθεί με την επίσημη παρουσίασή του.

Σχετικά με την σχεδίασή του, ελπίζουμε να είναι τόσο όμορφη συνολικά, όσο το πίσω μέρος που είδαμε στα πλαίσια του “teasing” και να διαφέρει σημαντικά από το S01 της Silence που δεν είναι και το πιο όμορφο ηλεκτρικό σκούτερ που έχουμε αντικρίσει… μάλλον το ακριβώς αντίθετο.