Triumph Tiger 1200 XC/XR

Ελαφρύτερα και πολυτελέστερα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/11/2017

Η Triumph παρουσίασε στην EICMA τα ανανεωμένα Tiger 1200 XC και XR, τις ναυαρχίδες των Βρετανών στις μεγάλες παντός δρόμου μοτοσυκλέτες. Οι δύο διαφορετικές επιλογές φιλοδοξούν να καλύψουν όλο το εύρος χρήσης και να ανταποκριθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα απαιτήσεων, έχοντας μια μαζική προσπάθεια βελτίωσης ως υποστηρικτικό υπόβαθρο.

Η σημαντικότερη από τις αλλαγές που θα επηρεάσει σημαντικά την συμπεριφορά έχει να κάνει με την συνολική μείωση του βάρους κατά 10 κιλά, που επετεύχθη τόσο από τον κινητήρα όσο από το πλαίσιο και τις εξατμίσεις. Πέρα από το εντυπωσιακό της υπόθεσης, το νούμερο των 100 (!) αλλαγών που έχουν δεχθεί είναι και ενδεικτικό της σαρωτικής ανανέωσης που έκαναν οι μηχανολόγοι της Triumph.


Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 141 ίππους, αλλά τώρα είναι πιο "γεμάτος" στην χαμηλή και μεσαία μπάντα των στροφών, ενώ έχει βελτιωθεί δραστικά και ο ήχος από τις εξατμίσεις. Άλλωστε, όπως μας είπε και ο project leader των Tiger 1200, στην Triumph θεωρούν ότι είναι μάταιο να μπουν σε ένα κυνήγι της απόλυτης ιπποδύναμης και θεωρούν ότι με τις αναβαθμίσεις που έχουν κάνει έφτασαν στο επίπεδο που ήθελαν να φτάσουν για να κοντράρουν τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται πλέον ο μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση, αλλά και το Triumph Shift Assist για αλλαγές χωρίς συμπλέκτη, τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα.


Και στις δύο εκδόσεις έχουν τοποθετηθεί τα adaptive cornering lights, έχει αναβαθμιστεί το cruise control, η TFT οθόνη των οργάνων είναι εντελώς καινούργια, έγχρωμη και ρυθμιζόμενη, όλα τα φώτα είναι –φυσικά- τεχνολογίας LED, ενώ επανασχεδιασμένοι είναι οι διακόπτες που πλέον φωτίζονται. Η τεχνολογία keyless κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε μοτοσυκλέτα της Triumph , ενώ η έκδοση XC θα προσφέρει και την δυνατότητα επιλογής της χαρτογράφησης "Off-Road Pro".
Σε ό,τι αφορά τη θέση οδήγησης, ο συνδυασμός της αλλαγής του αφρώδους στη σέλα, η διαφορετική τοποθέτηση του τιμονιού και οι αλλαγές στη γεωμετρία του πλαισίου, προσφέρουν μια πιο εργονομική και άνετη στάση του σώματος. Αλλαγές όμως έγιναν και στο κοστούμι των Tiger, τονίζοντας μια πιο επιθετική εμφάνιση, με λεπτομέρειες όπως τα επανασχεδιασμένα μεταλλικά λογότυπα και τα νέα γραφικά, να συμβάλλουν στην συνολική αναβαθμισμένη εικόνα.


Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό επιλέχθηκαν οι κορυφαίοι του είδους, όπως η μονάδα IMU που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Continental η οποία ελέγχει το cornering ABS, το traction control και το hill assist, ενώ ο ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού δίνει την δυνατότητα για έξι διαφορετικά riding modes. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo και οι ημιενεργητικές αναρτήσεις από την WP, ενώ η ζελατίνα ρυθμίζεται ηλεκτρικά.
Η έκδοση XR διαθέτει και τρεις… υποεκδόσεις (XR, XRx και XRT) με διαφορετικό εξοπλισμό που είναι προσανατολισμένες στην οδήγηση κυρίως σε άσφαλτο και λιγότερο στο χώμα, ενώ η XC προσφέρεται στις εναλλακτικές XCx και XCA όπου και πάλι το επίπεδο του εξοπλισμού κάνει την διαφορά, με στόχο την απόλυτη εμπειρία στις χωμάτινες κυρίως διαδρομές.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε τιμή και διαθεσιμότητα στην Ελλάδα – Φθηνότερο από DR-Z4! [Video]

Η ελληνική Suzuki δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το νέο μοντέλο
Suzuki SV-7GX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/6/2026

H Suzuki παρουσίασε το SV-7GX στην έκθεση EICMA τον περασμένο Νοέμβρη, χαράσσοντας μια νέα Euro 5+ ζωή για τον αειθαλή V2 που έχει γράψει χιλιάδες πωλήσεις στη χώρα μας με τα SV650 και V-Strom 650.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει την ασφάλτινη στόχευση που εκφράζουν οι τροχοί 17 ιντσών μπροστά και πίσω με την πιο όρθια θέση οδήγησης που δημιουργεί η εργονομία του SV-7GX ενώ, παρά την προσαρμογή στις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων, η απόδοση του δικύλινδρου V των 645 cc διατηρείται σε οικεία επίπεδα με 73 ονομαστικούς ίππους για 211 υγρά κιλά.

Suzuki SV-7GX

Η νέα μοτοσυκλέτα της Suzuki αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου 2026, ωστόσο η ελληνική αντιπροσωπεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες για όσους δεν μπορούν να περιμένουν κι ανακοινώνει την τιμή για την αγορά της χώρας μας στα 8.295 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμολόγηση που το διατηρεί στα ίδια περίπου επίπεδα που κόστιζε το βασικό μοντέλο DL650 V-Strom (από 7.995), ενώ το φέρνει και 200 ευρώ χαμηλότερα από τα DR-Z4S και DR-Z4SM (αμφότερα στα 8.495).

Suzuki SV-7GX

Στην Ελλάδα το νέο SV-7GX θα έρθει σε τέσσερις χρωματισμούς: Λευκό (Pearl Brilliant White), Μπλε (Pearl Brilliant White / Metallic Triton Blue), Γκρι (Pearl Mat Greige) και Μαύρο (Glass Sparkle Black).

Η έναρξη των προπαραγγελιών πραγματοποιείται μέσω της ελληνικής ιστοσελίδας της Suzuki και του δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της.

Ετικέτες