Voge Infinity RR 660 - Τετρακύλινδρο Supersport με 100+hp

Διαρροή πρώτων στοιχείων και φωτογραφιών
Voge RR660 Infinity
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/3/2023

Τον Φεβρουάριο του 2023 η Voge είχε παρουσιάσει το δικύλινδρο sport μοντέλο RR 525, ενώ τώρα διέρρευσαν από συνέδριο dealer της εταιρείας τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες για το επόμενο βήμα της κινέζικης εταιρείας στην κατηγορία, με μια τετρακύλινδρη εν σειρά sport μοτοσυκλέτα 660 κ.εκ..

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται Infinity RR 660 και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2023. Όπου βλέπουμε διπλό R ξέρουμε πως ο κατασκευαστής κάτι θέλει να μας πει για τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, και περιμένουμε ανάλογη ιπποδύναμη, όμως στην περίπτωση της Voge τα στοιχεία αναφέρουν 100+ hp στις 13.000 rpm, και πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι μεταφράζεται το “+”, καθώς άλλοι οι 101 ίππου και άλλοι οι 128 του ανταγωνισμού. H Voge κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Voge Infinity RR 660

Αυτή θα είναι η πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα της Voge και η πρώτη πάνω από τα 650 κυβικά, ενώ πρόκειται για ολοκαίνουργιο, in-house project της μητρικής Loncin. Το μοτέρ θα είναι υγρόψυκτο και 16βάλβιδο, ψεκαστό και θα έχει δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, με την τελική ταχύτητα να “υπερβαίνει τα 200 χλμ/ώρα” -κι εδώ η ερώτηση όπως και με την ιπποδύναμη είναι “κατά πόσο”.

Voge Infinity RR 660

Η Voge προτίθεται να εφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα της με κορυφαία και επώνυμα περιφερειακά όπως ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά από τη Brembo, ελαστικά Pirelli Demon III, και με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως Traction Control, δικάναλο ABS, κλπ., ενώ το πιθανότερο είναι πως το Infinity θα έχει και IMU για Cornering χαρακτηριστικά στα βοηθήματα. Οι αναρτήσεις θα ανήκουν στην KYB, με ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ το ψαλίδι θα είναι μονόμπρατσο. Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη TFT, θα παρέχει πληροφορίες τόσο για την κλίση της μοτοσυκλέτας όσο και για την επιτάχυνση, ενώ θα διαθέτει και χρονόμετρο για χρήση πίστας.

Για την ώρα η Voge δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε στους dealer της, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για περισσότερες πληροφορίες, και για να δούμε πότε και αν το Infinity RR 660 θα έρθει και στην Ευρώπη.

Voge Infinity RR 660

Στο συνέδριο της εταιρείας παρουσιάστηκε και μια διαφάνεια με τα (πολλά) μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, μερικά από τα οποία θα φέρουν και έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα 800 κυβικών.

Ετικέτες

Νέα γενιά KTM 390 Adventure - Δοκιμές εξέλιξης και για δεύτερη έκδοση

Αυτή τη φορά με τροχό 19 ιντσών, αντί για τον 21 της πιο χωμάτινης μοτοσυκλέτας
KTM 390 Adventure 2025
Από το

motomag

18/6/2024

Όλο και πιο κοντά προς την επίσημη παρουσίασή της βαδίζει η νέα γενιά του KTM 390 Adventure που εντοπίστηκε ξανά να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο και δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις το 2025.

Το επόμενο 390 Adventure υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση των Αυστριακών έχοντας παράλληλα μία σαφώς πιο rally-raid εμφάνιση που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία στον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Αναμφίβολα σε αυτό θα συμβάλλει η μεγαλύτερη σε ύψος ζελατίνα που εκτείνεται χαμηλά και πλάγια περνώντας πάνω από τα εμπρός φλας με τον διπλό LED προβολέα να περιβάλλεται από LED φώτα ημέρας.

KTM 390 Adventure 2025

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί η μοτοσυκλέτα είναι ο μονοκύλινδρος που βλέπουμε στο νέο 390 Duke, ενώ από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το πρωτότυπο να κυκλοφορεί έξω από το εργοστάσιο των Αυστριακών, στις αρχές του 2022, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με το ατσάλινο πλαίσιο αλλά και το αλουμινένιο ψαλίδι.

Σε αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της μοτοσυκλέτας της ΚΤΜ σε δημόσιο δρόμο, έξι μήνες έπειτα από την προηγούμενη, η σχεδίασή της παραμένει ως είχε. Αυτά είναι μάλλον καλά νέα για τους φίλους των Αυστριακών και όχι μόνο αφού το συγκεκριμένο look είναι κάτι που το ζητούν πλέον οι αναβάτες των adventure σε όλο τον κόσμο.

Τα μεγάλα νέα που προκύπτουν από τις νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν να κάνουν με τον εμπρός τροχό του 390 Adventure, αφού στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η διάμετρος βρίσκεται στις 19 ίντσες.

KTM 390 Adventure 2025

Προφανώς οι Αυστριακοί εξελίσσουν και μία έκδοση με λιγότερο ακραία χαρακτηριστικά αναφορικά με την απόδοσή της στο χώμα, μία έκδοση που θα διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από εκείνη με τον εμπρός τροχό των 21 ιντσών και θα είναι ακόμη πιο εύχρηστη στην καθημερινότητα.

Λογικά, εκτός από τον μικρότερης διαμέτρου εμπρός τροχό, διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων θα υπάρχουν και στις διαδρομές των αναρτήσεων που θα είναι μικρότερες στο 390 Adventure με την 19άρα εμπρός ζάντα να έχει παράλληλα σέλα πιο κοντά στο έδαφος.

Έτσι και εκτός απροόπτου, το νέο 390 Adventure θα έχει δύο εκδόσεις με την καθεμιά να έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον και η παρουσίασή του δεν αποκλείεται να γίνει στην ερχόμενη EICMA.

Ετικέτες