Voge Infinity RR 660 - Τετρακύλινδρο Supersport με 100+hp

Διαρροή πρώτων στοιχείων και φωτογραφιών
Voge RR660 Infinity
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/3/2023

Τον Φεβρουάριο του 2023 η Voge είχε παρουσιάσει το δικύλινδρο sport μοντέλο RR 525, ενώ τώρα διέρρευσαν από συνέδριο dealer της εταιρείας τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες για το επόμενο βήμα της κινέζικης εταιρείας στην κατηγορία, με μια τετρακύλινδρη εν σειρά sport μοτοσυκλέτα 660 κ.εκ..

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται Infinity RR 660 και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2023. Όπου βλέπουμε διπλό R ξέρουμε πως ο κατασκευαστής κάτι θέλει να μας πει για τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, και περιμένουμε ανάλογη ιπποδύναμη, όμως στην περίπτωση της Voge τα στοιχεία αναφέρουν 100+ hp στις 13.000 rpm, και πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι μεταφράζεται το “+”, καθώς άλλοι οι 101 ίππου και άλλοι οι 128 του ανταγωνισμού. H Voge κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Voge Infinity RR 660

Αυτή θα είναι η πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα της Voge και η πρώτη πάνω από τα 650 κυβικά, ενώ πρόκειται για ολοκαίνουργιο, in-house project της μητρικής Loncin. Το μοτέρ θα είναι υγρόψυκτο και 16βάλβιδο, ψεκαστό και θα έχει δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, με την τελική ταχύτητα να “υπερβαίνει τα 200 χλμ/ώρα” -κι εδώ η ερώτηση όπως και με την ιπποδύναμη είναι “κατά πόσο”.

Voge Infinity RR 660

Η Voge προτίθεται να εφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα της με κορυφαία και επώνυμα περιφερειακά όπως ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά από τη Brembo, ελαστικά Pirelli Demon III, και με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως Traction Control, δικάναλο ABS, κλπ., ενώ το πιθανότερο είναι πως το Infinity θα έχει και IMU για Cornering χαρακτηριστικά στα βοηθήματα. Οι αναρτήσεις θα ανήκουν στην KYB, με ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ το ψαλίδι θα είναι μονόμπρατσο. Η οθόνη οργάνων θα είναι έγχρωμη TFT, θα παρέχει πληροφορίες τόσο για την κλίση της μοτοσυκλέτας όσο και για την επιτάχυνση, ενώ θα διαθέτει και χρονόμετρο για χρήση πίστας.

Για την ώρα η Voge δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά ούτε στους dealer της, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για περισσότερες πληροφορίες, και για να δούμε πότε και αν το Infinity RR 660 θα έρθει και στην Ευρώπη.

Voge Infinity RR 660

Στο συνέδριο της εταιρείας παρουσιάστηκε και μια διαφάνεια με τα (πολλά) μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, μερικά από τα οποία θα φέρουν και έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα 800 κυβικών.

Ετικέτες

BMW Motorrad M 1000 XR - 200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά

Παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή, περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής το Β' 6μηνο του 23
BMW M 1000 XR Prototype
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/6/2023

Με την πρωτότυπη M 1000 XR, η BMW Motorrad μας δίνει μία πρώτη γεύση από το τρίτο μοντέλο M της, που θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Β' 6μηνο του 2023. Μια ψηλή μοτοσυκλέτα sport-τουρισμού με έφεση στην υπερβολή, με απόδοση 200 hp και βάρος μόλις 223 γεμάτων κιλών!

Το γράμμα M είναι παγκοσμίως συνώνυμο της αγωνιστικής επιτυχίας και των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW. Το 2019 η BMW Motorrad ξεκίνησε με τη σειρά της να χρησιμοποιεί το γράμμα Μ για τεχνικό ρουχισμό και για αξεσουάρ. Τα επόμενα χρόνια παρουσιάστηκαν οι δυο πρώτες M εκδόσεις της BMW Motorrad, με τη μορφή της M RR και της M R.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων της BMW Motorrad και μία παράδοση σχεδόν ενός αιώνα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το τρίτο μοντέλο της σειράς Μ, η πρωτότυπη M 1000 XR αποτελεί πρόγευση μιας supersport μοτοσυκλέτας τουρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως καθημερινό μεταφορικό μέσο, ως μοτοσυκλέτα σπορ-τουρισμού, αλλά και ως Supersport μοτοσυκλέτα σε track day χρήση.

200 άλογα και 223 γεμάτα κιλά!

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Ως βάση εδώ χρησιμοποιείται ο τετρακύλινδρος κινητήρας της supersport BMW S 1000 RR, ο οποίος διαθέτει την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού και βύθισης των βαλβίδων BMW ShiftCam. Με απόδοση πάνω από 200 hp, βάρος μόλις 223 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ, η M XR διαθέτει κορυφαίο πλαίσιο, αναρτήσεις, αεροδυναμική και ηλεκτρονικά βοηθήματα, αποτελώντας μια μοναδική crossover μοτοσυκλέτα.

Περαιτέρω μείωση του βάρους και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά μπορούν να επιτευχθούν με το M Competition Package, το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου M XR είναι περίπου 280 χλμ/ώρα!

M winglets αεροδυναμικά "φτεράκια"

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Πέρα από τα κορυφαία περιφερειακά, η αεροδυναμική αποτέλεσε επίσης βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του πρωτότυπου M XR. Η νέα M XR απέκτησε αεροδυναμικά "φτεράκια" με στόχο να κρατά τον μπροστινό τροχό "βιδωμένο" στην άσφαλτο ακόμη και στις πιο βίαιες επιταχύνσεις στις μεγάλες ταχύτητες. Το πρόσθετο φορτίο που ασκείται στον εμπρός τροχό εξουδετερώνει την τάση ανύψωσής του κατά την επιτάχυνση, με αποτέλεσμα το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης να παρεμβαίνει λιγότερο. Έτσι περισσότερη κινητήρια ισχύς μετατρέπεται σε επιτάχυνση με αποτέλεσμα ο αναβάτης να επιτυγχάνει ταχύτερο χρόνο στην πίστα. Η σέλα και το τρίγωνο της θέσης του αναβάτη έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζεται με βέλτιστο τρόπο ο μπροστινός τροχός, βοηθώντας ακόμα περισσότερο το κράτημα.

Φρένα M με ακτινική τρόμπα μπροστά

BMW M 1000 XR Prototype - Η επίσημη παρουσίαση

Όπως η M RR και η M R, έτσι και η νέα M XR διαθέτει φρένα M. Αυτά αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τα αγωνιστικά φρένα στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσικλέτες της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες των φρένων M διαθέτουν μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M.

Η BMW Motorrad θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα BMW M 1000 XR το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο για τη μοτοσυκλέτα, που έγινε με τη συνδρομή του αναβάτη της BMW στο Isle of Man TT, Peter Hickman!

 

BMW Motorrad Βαγιανέλης

Ετικέτες