Yamaha FJR 1300AS/AE Ultimate edition 2020 - EICMA: Η τελευταία γενιά

Για τελευταία φορά στην παραγωγή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/11/2019

Το FJR1300 έκανε το ντεμπούτο του, ένα χρόνο μετά, από τη στιγμή που η ανθρωπότητα μπήκε στη νέα χιλιετία. Έκτοτε, έχει αποκτήσει ένα πολύ πιστό κοινό που αποτελείται από πάνω από 120.000 αναβάτες σε ολόκληρη την υφήλιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η κατηγορία των sport touring μοτοσυκλετών βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι αναβάτες στρέφονται στις adventure μοτοσυκλέτες που έχουν έναν πιο πολυδιάστατο χαρακτήρα. Παρόλα αυτά οι sport touring συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερες ανέσεις σε μεγάλα ταξίδια στο δρόμο και η Yamaha αποφάσισε να κρατήσει ζωντανό το FJR1300, εναρμονίζοντας τη μοτοσυκλέτα της με τις προδιαγραφές Euro5. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τις Ultimate Edition ΑΕ και AS, δίνοντας έτσι μια τελευταία ευκαιρία σε όσους θέλουν να την αποκτήσουν. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η FJR έχει θέσει τα δεδομένα στις μοτοσυκλέτες τουρισμού και έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη sport tourer μεγάλου κυβισμού.

Θρυλικές στροφές

Η FJR έχει ορίσει το πρότυπο της αριστείας στις μοτοσυκλέτες τουρισμού και έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη sport tourer μεγάλης χωρητικότητας. Είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν ανάλογη μακρά επιτυχημένη πορεία με την FJR1300, η οποία κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει επιλεγεί από περισσότερους από 120.000 αναβάτες ανά τον κόσμο.

Λόγω της άφιξης των προδιαγραφών EU5, η Yamaha παρουσιάζει την τελευταία γενιά αυτής της εμβληματικής μοτοσυκλέτας. Η FJR1300AS/AE Ultimate Edition, αποτίνει φόρο τιμής σε αυτήν τη θρυλική μοτοσυκλέτα, σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Με ιδιαίτερο φινίρισμα και εξοπλισμένα με μια σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα δύο νέα μοντέλα για το 2020 προσφέρουν την πιο εκλεπτυσμένη και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης στην κατηγορία sport touring.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου

 

Αποκλειστικό μαύρο και χρυσό χρώμα

Οι αναβάτες που επιλέγουν μια FJR είναι έμπειροι μοτοσυκλετιστές που εκτιμούν το σπορ και ταυτόχρονα διαχρονικό στυλ αυτής της μοτοσυκλέτας υψηλών προδιαγραφών. Η ομάδα σχεδιαστών της Yamaha κατάφερε να διατηρήσει τον ξεχωριστό και διακριτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας με τον νέο χρωματικό συνδυασμό Ultimate Edition.

Η μοτοσυκλέτα φέρει ένα αποκλειστικό μαύρο φινίρισμα που ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση και τον τουριστικό της χαρακτήρα. Ταυτόχρονα τονίζει τις αεροδυναμικές γραμμές της, ενώ μια φαρδιά χρυσή λωρίδα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ρεζερβουάρ των 25 λίτρων και ενισχύει την αίσθηση πολυτέλειας.

Οι τρίμπρατσοι τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου αναδεικνύονται χάρη στο χρυσαφί φινίρισμα και τα λογότυπα FJR, δίνοντας στα μοντέλα Ultimate Edition μια ξεχωριστή, έντονη εμφάνιση που αντανακλά το κύρος του θρύλου που τα συνοδεύει.

Ψηλός ταξιδιωτικός ανεμοθώρακας

Πρώτα απ' όλα, τα μοντέλα FJR1300AS και AE Ultimate Edition έχουν σχεδιαστεί για αναβάτες που παθιάζονται με τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτές οι ποιοτικές sport touring μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με έναν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ψηλό ανεμοθώρακα που προσφέρει βελτιωμένη άνεση και περισσότερη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.

Η σέλα, το φέρινγκ και το τιμόνι μπορούν επίσης να ρυθμιστούν, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόσει εύκολα και γρήγορα την εργονομία των Ultimate Edition και να πετύχει την ιδανική διαμόρφωση.

Εκτροπείς αέρα

Ο αναβάτης της FJR χρησιμοποιεί την μοτοσυκλέτα του όλο το χρόνο και καλύπτει τεράστιες αποστάσεις. Για ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης στα μεγαλύτερα ταξίδια, η Ultimate Edition περιλαμβάνει εκτροπείς αέρα στον βασικό της εξοπλισμό.

Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες, με μαύρη χρωμιωμένη λωρίδα

Στα πιο σημαντικά ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων μοντέλων FJR συγκαταλέγονται η μετάδοση κίνησης με άξονα που προσφέρει πιο καθαρή και αθόρυβη λειτουργία, τα θερμαινόμενα γκριπ, η πρίζα 12V και φυσικά, οι σκληρές πλαϊνές βαλίτσες. Για να διατηρηθεί η ενιαία εικόνα, οι βαλίτσες είναι βαμμένες στο χρώμα των μοντέλων Ultimate Edition και διαθέτουν μια μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα που προσθέτει μια ακόμη πινελιά πολυτέλειας.

Μαύρη σέλα με χρυσές ραφές

Η σέλα της FJR μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, ενώ στην Ultimate Edition η διπλή μαύρη σέλα δύο επιπέδων κοσμείται με ραφές σε χρυσό χρώμα και με ένα χρυσό λογότυπο FJR που τονίζει την υψηλή ποιότητα και την πολυτέλεια της μοτοσυκλέτας.

Ιδιαίτερο μαύρο φινίρισμα

Σε βασικά εξαρτήματα εφαρμόζεται ένα ιδιαίτερο μαύρο φινίρισμα, όπως στο τιμόνι και τους αποστάτες, στις μανέτες, στην πάνω βάση του τιμονιού, στην τάπα του ρεζερβουάρ, στις πίσω χειρολαβές, στις δαγκάνες των φρένων και στους βραχίονες των μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Αυτή η εναρμονισμένη εμφάνιση υπογραμμίζει την αναβαθμισμένη και υψηλή ποιότητα των μοντέλων Ultimate Edition και τα κάνει να ξεχωρίζουν ως μελλοντικές κλασικές μοτοσυκλέτες.

FJR1300AS & FJR1300AE Ultimate Edition: Βασικά χαρακτηριστικά

· Ειδικό μαύρο / χρυσό χρώμα

· Μαύρη σέλα με χρυσές ραφές και λογότυπο

·   Ψηλός ανεμοθώρακας

· Εκτροπείς αέρα

· Τροχοί χρυσού χρώματος με λογότυπο

Χαρακτηριστικά FJR1300AS/AE:

· Τετρακύλινδρος κινητήρας 1.298 κ.εκ. με διάταξη εν σειρά και 6 ταχύτητες

· Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ανεστραμμένο πιρούνι

· Πλήρως ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας και εργονομικά χαρακτηριστικά

· Ηλεκτρονικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη (FJR1300AS μόνο)

· Συμπλέκτης A&S

· TCS με διακόπτη απενεργοποίησης

·   Σύστημα D-MODE της Yamaha

· Πλαίσιο αλουμινίου προδιαγραφών σπορ μοτοσυκλέτας

·   Μετάδοση κίνησης με άξονα

·   Σύστημα Cruise Control

· Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες με μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα

· Θερμαινόμενα γκριπ και πρίζα 12V

· Προσαρμοζόμενα φώτα στροφής

· Ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης αυτονομίας 25 λίτρων

· Sport Tourer μεγάλων αποστάσεων και υψηλών επιδόσεων

· Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες με μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι FJR1300AS Ultimate Edition και FJR1300AE Ultimate Edition θα είναι διαθέσιμες στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Δεκέμβριο του 2019. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή λιανικής πώλησης, από τον εκπρόσωπο τύπου της Yamaha σε κάθε χώρα.

Χρώματα

Οι νέες FJR1300AS Ultimate Edition και FJR1300AE Ultimate Edition θα είναι διαθέσιμες σε Midnight Black.

Τα μεγάλων αποστάσεων μοντέλα FJR1300A/AE/AS έχουν εξελιχθεί σε θρύλο για τους έμπειρους μοτοσυκλετιστές. Για δύο δεκαετίες, αυτά τα διακεκριμένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων έχουν αποκτήσει ασυναγώνιστη φήμη για την ικανότητά τους να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις με απόλυτη άνεση.

Χρώματα Sport Touring

FJR1300AS Ultimate Edition

· Midnight Black

FJR1300AE Ultimate Edition

· Midnight Black

FJR1300AS

·   Phantom Blue

FJR1300AE

·   Phantom Blue

FJR1300A

·   Tech Graphite

 

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα Sport Touring, η οποία περιλαμβάνει εξαρτήματα που ενισχύουν τις επιδόσεις, την άνεση και το στυλ και επιτρέπουν σε κάθε ιδιοκτήτη να δημιουργήσει τη δική του αποκλειστική μοτοσυκλέτα. Οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν κάθε εξάρτημα ξεχωριστά ή να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα επιλέγοντας ένα από τα ειδικά πακέτα αξεσουάρ της Yamaha, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν διάφορες απαιτήσεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων ένδυσης με λογότυπο Yamaha, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, φούτερ με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και προϊόντων ένδυσης εξελίσσεται διαρκώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει άμεσα την έκδοση sport touring που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία σε υψηλή ανάλυση. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μέσα σε μια στιγμή την έκδοση της sport tourer που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία με υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξασφαλίζει την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως είναι η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που έχει καλυφθεί. Στα δεδομένα της διαδρομής μπορούν να προστεθούν εικόνες και να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης των πληροφοριών στο λογαριασμό του πελάτη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας νέας διάστασης στην οδήγηση και επιτρέπει στους αναβάτες να εξερευνήσουν για μια ακόμη φορά τις αγαπημένες τους διαδρομές.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες