Yamaha FJR 1300AS/AE Ultimate edition 2020 - EICMA: Η τελευταία γενιά

Για τελευταία φορά στην παραγωγή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

4/11/2019

Το FJR1300 έκανε το ντεμπούτο του, ένα χρόνο μετά, από τη στιγμή που η ανθρωπότητα μπήκε στη νέα χιλιετία. Έκτοτε, έχει αποκτήσει ένα πολύ πιστό κοινό που αποτελείται από πάνω από 120.000 αναβάτες σε ολόκληρη την υφήλιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η κατηγορία των sport touring μοτοσυκλετών βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση, καθώς πλέον όλο και περισσότεροι αναβάτες στρέφονται στις adventure μοτοσυκλέτες που έχουν έναν πιο πολυδιάστατο χαρακτήρα. Παρόλα αυτά οι sport touring συνεχίζουν να προσφέρουν περισσότερες ανέσεις σε μεγάλα ταξίδια στο δρόμο και η Yamaha αποφάσισε να κρατήσει ζωντανό το FJR1300, εναρμονίζοντας τη μοτοσυκλέτα της με τις προδιαγραφές Euro5. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τις Ultimate Edition ΑΕ και AS, δίνοντας έτσι μια τελευταία ευκαιρία σε όσους θέλουν να την αποκτήσουν. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η FJR έχει θέσει τα δεδομένα στις μοτοσυκλέτες τουρισμού και έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη sport tourer μεγάλου κυβισμού.

Θρυλικές στροφές

Η FJR έχει ορίσει το πρότυπο της αριστείας στις μοτοσυκλέτες τουρισμού και έχει καθιερωθεί ως η απόλυτη sport tourer μεγάλης χωρητικότητας. Είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν ανάλογη μακρά επιτυχημένη πορεία με την FJR1300, η οποία κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει επιλεγεί από περισσότερους από 120.000 αναβάτες ανά τον κόσμο.

Λόγω της άφιξης των προδιαγραφών EU5, η Yamaha παρουσιάζει την τελευταία γενιά αυτής της εμβληματικής μοτοσυκλέτας. Η FJR1300AS/AE Ultimate Edition, αποτίνει φόρο τιμής σε αυτήν τη θρυλική μοτοσυκλέτα, σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Με ιδιαίτερο φινίρισμα και εξοπλισμένα με μια σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα δύο νέα μοντέλα για το 2020 προσφέρουν την πιο εκλεπτυσμένη και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης στην κατηγορία sport touring.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου

 

Αποκλειστικό μαύρο και χρυσό χρώμα

Οι αναβάτες που επιλέγουν μια FJR είναι έμπειροι μοτοσυκλετιστές που εκτιμούν το σπορ και ταυτόχρονα διαχρονικό στυλ αυτής της μοτοσυκλέτας υψηλών προδιαγραφών. Η ομάδα σχεδιαστών της Yamaha κατάφερε να διατηρήσει τον ξεχωριστό και διακριτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας με τον νέο χρωματικό συνδυασμό Ultimate Edition.

Η μοτοσυκλέτα φέρει ένα αποκλειστικό μαύρο φινίρισμα που ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση και τον τουριστικό της χαρακτήρα. Ταυτόχρονα τονίζει τις αεροδυναμικές γραμμές της, ενώ μια φαρδιά χρυσή λωρίδα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ρεζερβουάρ των 25 λίτρων και ενισχύει την αίσθηση πολυτέλειας.

Οι τρίμπρατσοι τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου αναδεικνύονται χάρη στο χρυσαφί φινίρισμα και τα λογότυπα FJR, δίνοντας στα μοντέλα Ultimate Edition μια ξεχωριστή, έντονη εμφάνιση που αντανακλά το κύρος του θρύλου που τα συνοδεύει.

Ψηλός ταξιδιωτικός ανεμοθώρακας

Πρώτα απ' όλα, τα μοντέλα FJR1300AS και AE Ultimate Edition έχουν σχεδιαστεί για αναβάτες που παθιάζονται με τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτές οι ποιοτικές sport touring μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με έναν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ψηλό ανεμοθώρακα που προσφέρει βελτιωμένη άνεση και περισσότερη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.

Η σέλα, το φέρινγκ και το τιμόνι μπορούν επίσης να ρυθμιστούν, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόσει εύκολα και γρήγορα την εργονομία των Ultimate Edition και να πετύχει την ιδανική διαμόρφωση.

Εκτροπείς αέρα

Ο αναβάτης της FJR χρησιμοποιεί την μοτοσυκλέτα του όλο το χρόνο και καλύπτει τεράστιες αποστάσεις. Για ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης στα μεγαλύτερα ταξίδια, η Ultimate Edition περιλαμβάνει εκτροπείς αέρα στον βασικό της εξοπλισμό.

Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες, με μαύρη χρωμιωμένη λωρίδα

Στα πιο σημαντικά ταξιδιωτικά χαρακτηριστικά των κορυφαίων μοντέλων FJR συγκαταλέγονται η μετάδοση κίνησης με άξονα που προσφέρει πιο καθαρή και αθόρυβη λειτουργία, τα θερμαινόμενα γκριπ, η πρίζα 12V και φυσικά, οι σκληρές πλαϊνές βαλίτσες. Για να διατηρηθεί η ενιαία εικόνα, οι βαλίτσες είναι βαμμένες στο χρώμα των μοντέλων Ultimate Edition και διαθέτουν μια μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα που προσθέτει μια ακόμη πινελιά πολυτέλειας.

Μαύρη σέλα με χρυσές ραφές

Η σέλα της FJR μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη, ενώ στην Ultimate Edition η διπλή μαύρη σέλα δύο επιπέδων κοσμείται με ραφές σε χρυσό χρώμα και με ένα χρυσό λογότυπο FJR που τονίζει την υψηλή ποιότητα και την πολυτέλεια της μοτοσυκλέτας.

Ιδιαίτερο μαύρο φινίρισμα

Σε βασικά εξαρτήματα εφαρμόζεται ένα ιδιαίτερο μαύρο φινίρισμα, όπως στο τιμόνι και τους αποστάτες, στις μανέτες, στην πάνω βάση του τιμονιού, στην τάπα του ρεζερβουάρ, στις πίσω χειρολαβές, στις δαγκάνες των φρένων και στους βραχίονες των μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Αυτή η εναρμονισμένη εμφάνιση υπογραμμίζει την αναβαθμισμένη και υψηλή ποιότητα των μοντέλων Ultimate Edition και τα κάνει να ξεχωρίζουν ως μελλοντικές κλασικές μοτοσυκλέτες.

FJR1300AS & FJR1300AE Ultimate Edition: Βασικά χαρακτηριστικά

· Ειδικό μαύρο / χρυσό χρώμα

· Μαύρη σέλα με χρυσές ραφές και λογότυπο

·   Ψηλός ανεμοθώρακας

· Εκτροπείς αέρα

· Τροχοί χρυσού χρώματος με λογότυπο

Χαρακτηριστικά FJR1300AS/AE:

· Τετρακύλινδρος κινητήρας 1.298 κ.εκ. με διάταξη εν σειρά και 6 ταχύτητες

· Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ανεστραμμένο πιρούνι

· Πλήρως ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας και εργονομικά χαρακτηριστικά

· Ηλεκτρονικό σύστημα αλλαγής ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη (FJR1300AS μόνο)

· Συμπλέκτης A&S

· TCS με διακόπτη απενεργοποίησης

·   Σύστημα D-MODE της Yamaha

· Πλαίσιο αλουμινίου προδιαγραφών σπορ μοτοσυκλέτας

·   Μετάδοση κίνησης με άξονα

·   Σύστημα Cruise Control

· Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες με μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα

· Θερμαινόμενα γκριπ και πρίζα 12V

· Προσαρμοζόμενα φώτα στροφής

· Ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης αυτονομίας 25 λίτρων

· Sport Tourer μεγάλων αποστάσεων και υψηλών επιδόσεων

· Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες με μαύρη επιχρωμιωμένη λωρίδα

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι FJR1300AS Ultimate Edition και FJR1300AE Ultimate Edition θα είναι διαθέσιμες στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Δεκέμβριο του 2019. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή λιανικής πώλησης, από τον εκπρόσωπο τύπου της Yamaha σε κάθε χώρα.

Χρώματα

Οι νέες FJR1300AS Ultimate Edition και FJR1300AE Ultimate Edition θα είναι διαθέσιμες σε Midnight Black.

Τα μεγάλων αποστάσεων μοντέλα FJR1300A/AE/AS έχουν εξελιχθεί σε θρύλο για τους έμπειρους μοτοσυκλετιστές. Για δύο δεκαετίες, αυτά τα διακεκριμένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων έχουν αποκτήσει ασυναγώνιστη φήμη για την ικανότητά τους να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις με απόλυτη άνεση.

Χρώματα Sport Touring

FJR1300AS Ultimate Edition

· Midnight Black

FJR1300AE Ultimate Edition

· Midnight Black

FJR1300AS

·   Phantom Blue

FJR1300AE

·   Phantom Blue

FJR1300A

·   Tech Graphite

 

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια μεγάλη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα μοντέλα Sport Touring, η οποία περιλαμβάνει εξαρτήματα που ενισχύουν τις επιδόσεις, την άνεση και το στυλ και επιτρέπουν σε κάθε ιδιοκτήτη να δημιουργήσει τη δική του αποκλειστική μοτοσυκλέτα. Οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν κάθε εξάρτημα ξεχωριστά ή να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα επιλέγοντας ένα από τα ειδικά πακέτα αξεσουάρ της Yamaha, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν διάφορες απαιτήσεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων ένδυσης με λογότυπο Yamaha, η οποία περιλαμβάνει μπουφάν, T-shirt, καπέλα, φούτερ με κουκούλα και άλλα. Η σειρά γνήσιων αξεσουάρ και προϊόντων ένδυσης εξελίσσεται διαρκώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.yamaha-motor.eu

Εφαρμογή MyGarage

Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει άμεσα την έκδοση sport touring που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία σε υψηλή ανάλυση. Με την εφαρμογή MyGarage, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μέσα σε μια στιγμή την έκδοση της sport tourer που ονειρεύεται και να τη δει από οποιαδήποτε οπτική γωνία με υψηλή ανάλυση. Αυτή η εφαρμογή εξασφαλίζει την επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων και η τελική λίστα μπορεί να αποσταλεί σε έναν αντιπρόσωπο της Yamaha, ο οποίος θα προμηθεύσει και θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα γνήσια αξεσουάρ.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide επιτρέπει στους αναβάτες μοτοσυκλετών Yamaha να παρακολουθούν κάθε διαδρομή και να καταγράφουν διάφορα δεδομένα, όπως είναι η γωνία κλίσης στις στροφές, η επιτάχυνση, η μέγιστη ταχύτητα, οι αλλαγές υψομέτρου και η απόσταση που έχει καλυφθεί. Στα δεδομένα της διαδρομής μπορούν να προστεθούν εικόνες και να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης των πληροφοριών στο λογαριασμό του πελάτη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την προσθήκη μιας νέας διάστασης στην οδήγηση και επιτρέπει στους αναβάτες να εξερευνήσουν για μια ακόμη φορά τις αγαπημένες τους διαδρομές.

Ετικέτες

CFMOTO – Νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες mini-motocross

Για τους μικρούς αναβάτες
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/3/2023

Η CFMOTO έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με την ίδρυση της θυγατρική της εταιρείας ZEEHO. Τώρα, νέα σχέδια έρχονται να προσθέσουν δύο νέες minicross μοτοσυκλέτες που απευθύνονται στους μικρούς αναβάτες.

Η στενή συνεργασία της CFMOTO με την KTM είναι σε όλους μας γνωστή και οι δύο εταιρείες, όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά διαρκώς την διευρύνουν σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή όμως, η ίδια η CFMOTO ακολουθεί έναν παράλληλο δικό της δρόμο, δημιουργώντας νέα μοντέλα, εντελώς δικής της σχεδίασης και με δικούς της κινητήρες. Μάλιστα κάποια από αυτά φαίνονται ως άμεσοι ανταγωνιστές των αντίστοιχων μοντέλων της Αυστριακής εταιρείας, όπως αυτές οι δύο ηλεκτρικές mini-motocross.

Για τις motocross μοτοσυκλέτες η αυτονομία δεν αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα για τη χρήση μπαταριών αντί για κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς η συνολική χρήση τους διαρκεί μερικές ώρες. Ήδη, εταιρείες όπως η ΚΤΜ, που είναι και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών, έχει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κανονικών διαστάσεων το Freeride E-XC και δύο παιδικά τα SX-E 3 και SX-E5.

2

Τώρα η CFMOTO έρχεται να προστεθεί στις εταιρείες που προσφέρουν ηλεκτρικές minicross μοτοσυκλέτες. Παρά την συνεργασία της με την ΚΤΜ τα minicross της CFMOTO δεν μοιάζουν πανομοιότυπα με αυτά των “πορτοκαλί”, τουλάχιστον στα σχέδια. Ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι πιο φουτουριστικός, χωρίς να μιμείται αυτόν των συμβατικών μοντέλων.

Όσον αφορά το μικρότερο από τα δύο, θα έχει τροχούς 10 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ γενικότερα οι διαστάσεις του θυμίζουν το SX-E 3 της ΚΤΜ.

Το δεύτερο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερους τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 12 πίσω. Επίσης έχει πιο ογκώδες πλαίσιο και μακρύτερο ψαλίδι, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το SX-E 5 της ΚΤΜ. Και τα δύο μοντέλα φαίνεται ότι μοιράζονται το ίδιο σύνολο κινητήρα/μπαταρία χωρίς να γίνονται γνωστές τυχόν διαφορές στην μέγιστη ισχύ ανάμεσα στα δύο μοντέλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η CFMOTO έδωσε στην δημοσιότητα τα σχέδια των ηλεκτρικών motocross μοντέλων της μέσα από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της E.E., κάτι που ίσως υποδηλώνει και την αγορά στην οποία στοχεύει κυρίως η Κινέζικη εταιρεία.