Yamaha Tenere 700 Extreme 2024 - Διαθέσιμο πλέον σε όλη την Ευρώπη

Είχε κάνει πιλοτικό ντεμπούτο το 2023 σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία - Με ψηλό φτερό και σειρά επίσημων αξεσουάρ
Yamaha Tenere Extreme Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/10/2023

Όπως σας είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο του 2023, στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία παρουσιάστηκαν πιλοτικά δυο νέες εκδόσεις του Yamaha Tenere 700, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας -με το μικρό ρεζερβουάρ. Μετά τη θετική αποτίμηση τουλάχιστον μιας από αυτές, της Extreme, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να την λανσάρει σε όλη την Ευρώπη το 2024.

Η Extreme Edition ξεχωρίζει αμέσως από το ψηλό φτερό μπροστά -συνδυάζεται με... μισό χαμηλό φτερό- λεπτομέρεια που σε προδιαθέτει για βελτιωμένες Off-Road επιδόσεις. Η πρώτη εικόνα δεν διαψεύδεται στη συνέχεια, καθώς η Extreme έρχεται με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB που διαθέτεουν 20 επιπλέον χιλιοστά διαδρομής, φτάνοντας τα 230 mm μπροστά και τα 220 mm πίσω. Παράλληλα, το πιρούνι έχει τη γνωστή αντιτριβική επίστρωση Kashima βια βέλτιστη λειτουργία, ενώ το χρυσό χρώμα σφραγίζει την υψηλότερη ποιότητα του νέου πιρουνιού.

Yamaha Tenere Extreme

Με τις μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, μεγαλύτερο είναι φυσικά και το ύψος της σέλας, στα 910 mm, ενώ έχει μεγαλώσει και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος, που βρίσκεται πλέον στα 260 mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό της νέας έκδοσης, θα βρείτε μαρσπιέ τιτανίου, αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου, αλουμινένιο οδηγό αλυσίδας, ψηλό φτερό μπροστά, χρυσές ακτίνες τροχών και σέλα με πιο επίπεδο προφίλ. Στα όργανα βρίσκουμε μια κάθετη έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με τρεις διαφορετικές απεικονίσεις ενδείξεων, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε Rally-Raid στιλ.

Η νέα έκδοση του Tenere θα γίνει διαθέσιμη σε Icon Blue.

Ετικέτες

Kawasaki - Έρχεται νέο 4κύλινδρο Z [Video]

Παρουσίαση στις 30 Οκτωβρίου - Η απόδοση στο επίκεντρο
Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/10/2024

Με ένα ιδιαίτερα λιτό teaser video η Kawasaki έκανε γνωστή την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία καινούργια γυμνή μοτοσυκλέτα με την απορία να λύνεται σε μερικές ημέρες. 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φετινή EICMA, ενώ αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος και για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα παρουσιάσει η Kawasaki, λίγες εβδομάδες πριν η διεθνής έκθεση του Μιλάνου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό.

Το video της Kawasaki είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα ωστόσο με εικόνες αλλά και ηχητικά η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για νέο 4κύλινδρο γυμνό μοντέλο που θα έρθει για να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα Ζ. 

Έρχεται νέο Kawsasaki Z teaser video

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται για να τοποθετηθεί μεταξύ των κορυφαίων Z, πού ακριβώς θα το μάθουμε σε μερικές ημέρες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες ανανέωσης είναι η Ζ900, με τη λέξη "Performance" να είναι και η μοναδική που κάνει την εμφάνισή της στο σύντομο video από το Akashi. 

Η κίνηση της Kawasaki δεν είναι τυχαία, έπειτα και από την παρουσίαση του CB1000R από τη Honda και αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση και την πιθανότητα, αντί για νέο Z900 να δούμε να παρουσιάζεται ένα Ζ1100 με το μοτέρ των μεγάλων Ninja SX και Versys, όμως με σαφώς υψηλότερη ισχύ από τους 135 ίππους και μικρότερο συνολικό βάρος από το υπετροφοδοτούμενο Z H2 των 239 ανακοινώσιμων κιλών.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι στο video φαίνονται και βιράζ πίστας οδηγούν τη σκέψη ότι η απόδοση για τη νέα μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων δεν θα εκφράζεται μόνο από τις επιδόσεις του κινητήρα αλλά και από τη δυναμική συμπεριφορά της.