Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

BMW CE 04: Κατέθεσε τις πατέντες για το δεύτερο ηλεκτρικό scooter της

Ένα βήμα πριν την παραγωγή

Οι νέες πατέντες που κατέθεσε η BMW για το δεύτερο ηλεκτρικό scooter που ετοιμάζει, μας δείχνουν πως το project βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την παραγωγή. Σχεδιαστικά είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο Concept Link που είχε παρουσιάσει το 2017 στην Villa d’ Este. Εδώ όμως έχει κανονικούς καθρέπτες και φλας, ίδιας σχεδίασης με εκείνα που χρησιμοποιεί στα C 400.  

Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί τιμολογιακά κάτω από το C-Evolution και ανήκει μεσαία κατηγορία ως προς τις εξωτερικές διαστάσεις του. Πληροφορίες για τις επιδόσεις και την αυτονομία των μπαταριών δεν υπάρχουν ακόμα, όμως αν κρίνουμε από την ύπαρξη δύο δισκόφρενων εμπρός με ακτινικές δαγκάνες και το μεγάλο μέγεθος που έχει η μπαταρία, φαίνεται πως η BMW έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί σε αυτούς τους δύο τομείς.

Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και τα όργανα μοιάζουν ίδια με την νέα τεράστια οθόνη που έχουν βάλει στο καινούριο R1250RT. Πιθανόν βέβαια να υπάρχουν και βασικές εκδόσεις με μικρότερη οθόνη οργάνων, όπως συμβαίνει με τα C 400.