Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati 2021: Ήρθε και η σειρά του Monster 950

Με ένα tweet από την Ισπανία

Η Ducati Ισπανίας φρόντισε να μας θυμίσει πως το νέο Monster 950 θα είναι σύντομα κοντά μας, έχοντας για πρώτη φορά αλουμινένιο πλαίσιο. Ήταν αρχές Ιουλίου όταν διέρρευσαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου υγρόψυκτου Monster 950 να κάνει δοκιμές στους δρόμους της Ιταλίας, φορτωμένο με όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό καταγραφής δεδομένων.  

Λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη, άρχισαν να κυκλοφορών τα σκίτσα της μοτοσυκλέτας που μας έδιναν μια πολύ καθαρή εικόνα για την τελική μορφή που θα έχει η μοτοσυκλέτα.

Φυσικά ο κινητήρας θα είναι ίδιος με των Hypermotard 950, Multistrada 950 και του νέου Supersport 950, δηλαδή θα έχει τον υδραυλικό μονόδρομο συμπλέκτη και θα είναι προδιαγραφών Euro 5. Το ψαλίδι παραμένει συμβατικό δύο δοκών για να ξεχωρίζει από τα μεγαλύτερα Monster 1200, τα οποία προς το παρόν είναι ακόμα Euro 4. Αυτό σημαίνει πως η Ducati θα πρέπει να προσαρμόσει τον κινητήρα του μεγάλο Monster στις προδιαγραφές Euro 5 (να βάλει δηλαδή τον κινητήρα του νέου Diavel 1260) ή να το καταργήσει από την γκάμα της και να καλύψει το κενό με περισσότερες εκδόσεις εξοπλισμού του νέου 950. Πολύ σύντομα θα ξέρουμε την απάντηση.