Ducati World Premiere 2021: Παρουσίαση νέων μοντέλων σε πέντε δόσεις

Έδωσε τις ημερομηνίες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/10/2020

Από την Ducati περιμένουμε να δούμε επιτέλους την πλήρη παρουσίαση της αναμενόμενης Multistrada V4 που ήδη έχει μπει στις γραμμές παραγωγής και ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για τον νέο κινητήρα της, τον πρώτο της Ducati χωρίς Desmo από τη δεκαετία του ’80. Αυτό θα συμβεί σύντομα, όμως οι Ιταλοί έχουν και μερικά ακόμα μοντέλα να παρουσιάσουν για το 2021, κάποια είναι απλώς αναβαθμίσεις για να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές Euro 5 και κάποια θα είναι εντελώς καινούρια. Έτσι πέρα από το Multistrada V4 και τις αλλαγές στο Streetfighter V4 των Euro 5 προδιαγραφών για το 2021, οι Ιταλοί έφτιαξαν ένα teaser video για να μας πουν πως θα δούμε σε πέντε διαφορετικές ημερομηνίες ή αν θέλετε σε πέντε επεισόδια τα υπόλοιπα μοντέλα του 2021. Όπως βλέπουμε στη λίστα παρακάτω, η ιστορία θα τραβήξει έως τις 2 Δεκεμβρίου! Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες είναι:

Επεισόδιο 1: 4 Νοεμβρίου (Multistrada V4)

Επεισόδιο 2: 11 Νοεμβρίου

Επεισόδιο 3: 18 Νοεμβρίου

Επεισόδιο 4: 25 Νοεμβρίου

Επεισόδιο 5: 2 Δεκεμβρίου

Σε αυτό το πρώτο teaser video η Ducati αφήνει υποσχέσεις πως θα δείξει νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Σίγουρα περιμένουμε ένα καινούριο ή ανανεωμένο Supersport, διότι το υπάρχον μοντέλο δεν έχει καν τον υδραυλικό συμπλέκτη που έβαλαν στον ίδιο κινητήρα που έχουν τα Multistrada 950 και Hypermotard. Το μικρό και μεσαίο Monster επίσης χρειάζονται αναβάθμιση σε προδιαγραφές Euro 5 και μένει να δούμε αν θα παραμείνουν διαφορετικά μοντέλα ή αν θα γίνει ο διαχωρισμός μόνο με βάση τον εξοπλισμό και την τιμή.

 

Η Ducati ήταν από τις λίγες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, που είχε επενδύσει πάνω στις live παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης της EICMA με πολύ υψηλό κόστος παραγωγής και καλεσμένους στο χώρο του αμφιθεάτρου πολιτικούς, επιχειρηματίες και διάσημα ονόματα της showbiz. Με αυτό τον τρόπο είχε καταφέρει να φτάσει πάνω από τους 800.000+ θεατές στην διάρκεια της live μετάδοσης και φυσικά να έχει για πολλές μέρες και μήνες μετά αντίστοιχη την δημοσιογραφική κάλυψη να διατηρεί το ενδιαφέρον του κόσμου, με συνεντεύξεις και ξεχωριστές παρουσιάσεις μοντέλων. Φέτος όμως λόγω των μέτρων της πανδημίας είναι και αυτή αναγκασμένη να πέσει στο επίπεδο των υπόλοιπων εταιρειών, παρουσιάζοντας διαδικτυακά τα νέα μοντέλα της, οπότε με τον διαχωρισμό τους σε πέντε διαφορετικά επεισόδια, προσπαθεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου όσο περισσότερο γίνεται χρονικά μέσα στο εφήμερο διαδικτυακό περιβάλλον.    

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες