Η Kawasaki επαναφέρει την Meguro και το W800!

Κατοχύρωσε το εμπορικό όνομα και στην Ευρώπη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/11/2020

Πρώτα μάθαμε πως η Kawasaki θα παρουσιάσει στην αγορά των ΗΠΑ μια νέα μοτοσυκλέτα που θα ονομάζεται Meguro K3. Η είδηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία, όπου ξεκάθαρα έδειχνε το γνωστό μας W800 με ένα πολύ όμορφα βαμμένο μαύρο ρεζερβουάρ με φιλέτα χρωμίου στο πλάι και ανάγλυφο το σήμα της Meguro, δηλαδή της εταιρείας που αγόρασε ο όμιλος Kawasaki μετά τον Β’ΠΠ για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο της βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως χωρίς την Meguro εμείς δεν θα ξέραμε την Kawasaki γιατί η Kawasaki δεν θα είχε μοτοσυκλέτες. Και δεν θα την ξέραμε γιατί ο όμιλος δεν έφτιαχνε ξυριστικές μηχανές, όπως η Ducati όταν την ίδια εποχή αποφάσιζε να μπει στα δίκυκλα για να σωθεί από την καταστροφή... Η Kawasaki φτιάχνει από πλοία μέχρι πυραύλους και οι μοτοσυκλέτες έγιναν μία αγαπημένη της γωνιά μετά τον πόλεμο, εξαιτίας της Meguro.

Η Meguro είχε ήδη ιστορία 30 ετών πριν την εξαγορά από την Kawasaki και κατασκεύαζε μεγάλου κυβισμού δικύλινδρες μοτοσυκλέτες πολύ πριν την ίδρυση της Honda. Μάλιστα αυτή η εξειδίκευσή της στις μεγάλες και ακριβές μοτοσυκλέτες ήταν που την ανάγκασε να ενσωματωθεί με την Kawasaki μετά τον πόλεμο, διότι ο κόσμος ήταν φτωχός και ζητούσε μικρές και φτηνές μοτοσυκλέτες. Μετά τον γάμο με την Kawasaki, τα μοντέλα K1 και Κ2 ήταν τα τελευταία που είχαν το όνομα της Meguro στο ρεζερβουάρ και η επόμενη γενιά ήταν σειρά W. Το W ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα που είχε το όνομα της Kawasaki πάνω στο ρεζερβουάρ και έως τότε ήταν η μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτα που κατασκευαζόταν στην Ιαπωνία. Οι μοντέρνες W650 και τώρα πια η W800 αποτελούν φόρο τιμής σε εκείνη την πρώτη μοτοσυκλέτα της Kawasaki, που όπως είπαμε ήταν στην πραγματικότητα μια Meguro K2. Όλα αυτά εξηγούν γιατί διάλεξαν την W800 για να επαναφέρουν στη ζωή το όνομα της Meguro, αλλά δεν επαρκούν για να εξηγήσουν τους λόγους που το κάνουν.

Οι τελευταίες ειδήσεις επί του θέματος λένε πως η Kawasaki έχει κατοχυρώσει το όνομα της Meguro ως ξεχωριστής εταιρείας σε όλες τις μεγάλες αγορές, ανάμεσά τους και στην Ευρώπη. Άρα εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια ειδική έκδοση της W800, αλλά για κανονική αναβίωση της Meguro ως εταιρείας. Και μια εταιρεία δεν γίνεται να έχει μόνο ένα μοντέλο, το οποίο μάλιστα υπάρχει ήδη στη γκάμα της Kawasaki, έστω και με μικρές αισθητικές διαφορές. Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον σκοπό αυτής της απόφασης, είναι το teaser-video που έφτιαξε η Kawasaki και όχι μόνο αναφέρεται στα πρώτα χρόνια της ιστορίας του γάμου με την Meguro, αλλά φτάνει έως τις μέρες μας και την H2R με ενδιάμεσους σταθμούς το Z900, το GPz900R και το ZZ-R 1100. Όσοι αρέσκονται σε συγγραφή σεναρίων, πιθανόν να βάλουν στο ίδιο καζάνι και την πρόσφατη ανακοίνωση της Kawasaki για αποκοπή του τμήματος μοτοσυκλετών από τον όμιλο και δημιουργία ξεχωριστής εταιρείας. Βέβαια στο παρελθόν ο όμιλος Kawasaki έχει επαναλάβει πολλές φορές αυτή την πρακτική (spin-off), στα τμήματα αεροναυπηγικής, ρομποτικής και χαλυβουργικής.

Όμιλος Kawasaki: Ανεξάρτητες πλέον οι μοτοσυκλέτες - Χωρίζουν οι δρόμοι με τη μητρική εταιρεία

Σε κάθε περίπτωση, η Kawasaki έχει ετοιμάζει ένα καινούριο εμπορικό πλάνο για το μέλλον του κλάδου μοτοσυκλέτας και η Megura δεν θα είναι ένα όνομα που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αντιθέτως θα αποτελεί σημαντικό μέρος του και ήδη ετοιμάζει μπλουζάκια και καπελάκια για τους φανατικούς οπαδούς της Meguro!!!!! 

 

Ετικέτες

To νέο Blade 600 LT της TGB παρουσιάζεται [VIDEO]

Ένα ATV για κάθε χρήση
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2023

Η TGB παρουσιάζει το νέο της ATV, το Blade 600 LT, το οποίο με την σύγχρονη του τεχνολογία απευθύνεται τόσο στον επαγγελματία όσο και στον λάτρη της περιπέτειας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Mototrend S.A.

Θεριό ανήμερο

Διασκέδαση; Δουλειά; Εξερεύνηση; Βόλτα; Όλα περιλαμβάνονται στο μενού του νέου Blade 600 LT! Σκληροτράχηλο, τετρακίνητο, με ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης και κλείδωμα διαφορικών, είναι αυτό που θα γίνει ο αξιόπιστος και ακαταμάχητος σύντροφός σας εντός και εκτός δρόμου!

Εσείς, απλά χαράζετε πορεία και αυτό το μικρό θηρίο θα σας φτάσει εκεί που θέλετε. Και μάλιστα θα το κάνει με νόμιμο τρόπο, καθώς είναι κατασκευασμένο και για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, φέροντας την απαραίτητη έγκριση τύπου! Το βασίλειό του βέβαια είναι τα κακοτράχαλα εδάφη και εκεί είναι που δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος στην κατηγορία. Γιατί η TGB έχει τεράστια τεχνογνωσία και εξειδίκευση, με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί δηλαδή όπου η λέξη ATV είναι συνώνυμο με την καθημερινότητα.

2

Ένα για όλους

Το Blade 600 LT προσφέρει επιδόσεις και διασκέδαση μαζί με ανεξάντλητη χρηστικότητα σε όσους αρέσκονται στα οχήματα παντός εδάφους. Kατασκευασμένο με γνώμονα την αντοχή στη σκληρή χρήση και με δυνατότητες απεριόριστης κίνησης σε κάθε είδους έδαφος, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το μέσο διαφυγής από την καθημερινότητα και να γίνει το απόλυτο εργαλείο του κυνηγού, του αγρότη ή του sportsman που αρνείται να συμβιβαστεί με κάτι κοινότυπο. Με μεταξόνιο 1.450mm και απόσταση από το έδαφος 320mm δύσκολα θα βρεθεί έδαφος που θα το δυσκολέψει.

3

Τα έχει όλα, πάει παντού

Το νέο ATV της TGB χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής σε όλα τα συστατικά του στοιχεία και με σημεία αναφοράς τον ισχυρό τετράχρονο υγρόψυκτο κινητήρα, το ατσάλινο πλαίσιο, τις θηριώδεις ανεξάρτητες αναρτήσεις της EVO με τα διπλά ψαλίδια, τα τέσσερα δισκόφρενα, τα σχεδιασμένα ειδικά για το μοντέλο ελαστικά της Kenda, τους άπλετους χώρους και τις αντίστοιχου μεγέθους σχάρες μεταφοράς, θα αποτελέσει την ιδανική λύση για μετακίνηση χωρίς φραγμούς σε κάθε είδους έδαφος. Ακόμα και όταν τα πράγματα «ζορίσουν», η δυνατότητα επιλογής αργού ή γρήγορου διαφορικού (Low - High), η αντίστοιχη για μετατροπή της κίνησης από 4×2 σε 4×4, το ηλεκτρικής λειτουργίας υποβοηθούμενο τιμόνι, το ηλεκτρονικό κλείδωμα των δύο διαφορικών, η ύπαρξη όπισθεν και “parking” στο αυτόματο CVT κιβώτιο, o στάνταρ κοτσαδόρος και η υποδοχή για «εργάτη» με δυνατότητα έλξης 1.360Kg, είναι παράγοντες που θα γίνουν αρωγοί στην απρόσκοπτη και απροβλημάτιστη μετακίνηση οδηγού, συνοδηγού και φορτίων. Και όσον αφορά στην αυτονομία, καθόσον δύσκολο να βρεθεί σημείο ανεφοδιασμού εκεί που κινείται το Blade LT, το χωρητικότητας 18 λίτρων δοχείο καυσίμου φροντίζει να προσφέρει την απαραίτητη σιγουριά στις μεγάλες διαδρομές.

5

Σύγχρονο μηχανικό σύνολο

Ο κινητήρας του Blade LT είναι ένας υψηλής απόδοσης υγρόψυκτος μονοκύλινδρος χωρητικότητας 561cc, εξαιρετικά ελαφρύς και με ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις. Διαθέτει ψυγείο λαδιού, 4βάλβιδη κεφαλή και 1 ΕΕΚ, κάτι που εξυπηρετεί το “στροφάρισμα” από χαμηλά, άρα και τις επιδόσεις. Τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού και η απόδοσή του ξεπερνά τους 38 ίππους και τα 44,6Nm ροπής! Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο τρόπος που βγάζει τη δύναμή του, χωρίς ξεσπάσματα και δισταγμούς, έτσι ώστε να βοηθά τον αναβάτη στα απαιτητικά εδάφη που επιζητούν την απόλυτη πρόσφυση (λάσπη, πέτρες, κροκάλα, ανηφόρες κλπ).

8

Ακόμα πιο όμορφο, ακόμα πιο άνετο

H σχεδίαση του νέου Blade LT προσδίδει στο σύνολο μια σύγχρονη εμφάνιση, όπου κυριαρχούν οι τύπου Matrix προβολείς LED μπροστά. Ικανοί να κάνουν τη νύχτα μέρα, διαθέτουν επιπρόσθετα και φώτα ημέρας DRL. Full LED όμως είναι και όλα τα υπόλοιπα φωτιστικά σώματα, ενώ μια πρίζα παροχής ρεύματος 12V θα φροντίσει να κρατά τις ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών φορτισμένες. Ο προφυλακτήρας μπροστά, οι χούφτες στο τιμόνι και όλα τα φτερά του οχήματος, πέραν του ότι προσδίδουν επιβλητική εμφάνιση, βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν κορυφαία προστασία. Κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά κορυφαίων προδιαγραφών, εγγυώνται αυτό που κυρίως επιζητεί ο κάτοχος ενός σύγχρονου ATV: - Αντοχή σε βάθος χρόνου.

11

Παράλληλα, το νέο Blade LT έχει δεχθεί ένα αισθητά μακρύτερο πλαίσιο από τον προκάτοχό του 600 SLX, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερο χώρο για δύο επιβάτες και αποσκευές/φορτία, ταυτόχρονα και μια πλέον αρχοντική σέλα δύο επιπέδων. Ειδικά για τον συνεπιβάτη, η εργονομία χτυπάει κόκκινο με τις μεγάλες χειριλαβές και την ειδική πλάτη στήριξης. Ο οδηγός, από την πλευρά του, απολαμβάνει μια θέση οδήγησης που του προσφέρει πολύωρη ξεκούραστη οδήγηση και απόλυτο έλεγχο λειτουργιών κάτω από κάθε συνθήκη, όσο αντίξοη κι αν είναι.  

9

  

Στα δείχνει όλα

Για την πλήρη πληροφόρηση του οδηγού το Blade LT διαθέτει πίνακα οργάνων ο οποίος παρέχει ψηφιακές ενδείξεις για ταχύμετρο, στροφόμετρο, οδόμετρο, μερικό χιλιομετρητή, ώρες λειτουργίας, στάθμη καυσίμου, θερμοκρασία ψυκτικού, ρολόϊ και λειτουργία EPS. Παράλληλα,  μέσω λυχνιών, ενημερώνει για λειτουργία 4x4, επιλεγμένη μετάδοση, υπερθέρμανση κινητήρα, στάθμη λιπαντικού, φώτα και φλας.

Τιμή αγοράς

Η τιμή του νέου Blade 600 LT EPS 4X4 καθορίστηκε στα 10.890€, με την απόκτησή του να μπορεί να γίνει με 12 έως και 72 δόσεις μέσω έντοκης τραπεζικής χρηματοδότησης. Για περισσότερες πληροφορίες και υπολογισμό δόσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μοντέλου

 

TGB – Who is Who

Η TGB (“Taiwan Golden Bee”) ιδρύθηκε το 1965 ως “Taiwan Vespa Co Ltd” με άδεια από την Ιταλική Piaggio να κατασκευάζει τα Scooter της Vespa για την αγορά της Taiwan. Το 1978 η εταιρεία μετονομάστηκε σε TGB Co Ltd και άμεσα ξεκίνησε την παραγωγή των δικών της οχημάτων. Ως εξειδικευμένος κατασκευαστής υψηλής ποιότητας συστημάτων CVT, η TGB, εκτός του να κατασκευάζει τα δικά της οχήματα, είναι και ο κύριος προμηθευτής τέτοιων συστημάτων και άλλων κατασκευαστών, όπως Piaggio, Rotax, Can-Am, Peugeot, Polaris κ.α.

Η TGB έχει εξελιχθεί παγκοσμίως σε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές quad/ATV, με παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρείας «Play Different», τα οχήματα της TGB ενσωματώνουν πρωτοποριακές τεχνολογίες και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα το τιμόνι με την ηλεκτρική υποβοήθηση (ΕPS), που το έφερε στο προσκήνιο από το 2014 σε μια προσπάθεια να κάνει τον χειρισμό του οχήματος πολύ πιο εύκολο και ασφαλή.