Kawasaki SC-02 Soul Charger concept 2016

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

17/11/2015

Μπορούμε και σε μικρότερο

Τα Η2R και Η2 είναι μοναδικά στον κόσμο της σύγχρονης μοτοσυκλέτας, αφού κανείς άλλος κατασκευαστής δεν έχει στην γκάμα του κάτι ανάλογο, με supercharger ή με turbo. Ξέρουμε πως η Suzuki ετοιμάζει ένα μεσαίο "τουρμπάκι" με βάση το πρωτότυπο Recursion, αλλά ως εκεί. Η Kawasaki ιδανικά θα έπρεπε φέτος να δείχνει το δικό της μικρότερο υπερτροφοδοτούμενο μηχανάκι, αλλά αντί γι’ αυτό μας δείχνει ένα σκίτσο, υποσχόμενη μελλοντικές συγκινήσεις. Στο Tokyo Motor Show είχε δείξει ένα άλλο σκίτσο, το SC-01 Spirit Charger, και στο Μιλάνο ένα ακόμη, το SC-02 Soul Charger. Φορτιστές του Πνεύματος ή της Ψυχής, αυτό που μας λέει στην ουσία η Kawasaki δια στόματος του προέδρου της Mr. Kenji Tomida, είναι πως έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει την τεχνολογία της στους υπερτροφοδότες και σε κινητήρες λιγότερων κυβικών. Αυτός του SC-01 ήταν τετρακύλινδρο, ενώ το SC-02, αν μετρήσει κανείς τις εξατμίσεις, είναι τρικύλινδρο. Αλλά μπορεί απλώς να φαίνεται έτσι στο σκίτσο, δεν το ξέρουμε σίγουρα. Η πρόεδρος όμως είπε πως δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πόσα κυβικά θα είναι, ή γενικώς αν θα είναι, αν θα βγει κάτι παρόμοιο σε παραγωγή. Θα ήταν σκληρό να πει κάποιος στον πρόεδρο πως αντί να δείχνει σκίτσα, θα έπρεπε να αποκαλύπτει ένα ας πούμε 750 τετρακύλινδρο με κομπρέσορα, μοντέλο 2016; Η αναφορά του στα δώδεκα νέα μοντέλα του... 2017 και του 2018 δεν φτάνει για να καλύψει το κενό. Το καλό (για τους άλλους, όχι για την Kawasaki) είναι πως υπάρχουν πλήθος προτάσεις για το 2016, που φαίνεται να είναι μια χαμένη ευκαιρία για την Kawasaki. To γεγονός πως είναι ακόμα πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Suzuki, μάλλον δεν θα την παρηγορήσει. Προλαβαίνει όμως ακόμα: Κανείς άλλος δεν έχει μπει στα υπερτροφοδοτούμενα χωράφια της, αν εξαιρέσουμε την εταιρία-ζόμπι, την Bimota, που ανακοίνωσε κιτ κομπρέσορα για Ducati… φαντάζομαι πως στο κουτί του θα γράφει "ανατινάξτε τον κινητήρα σας με δική σας ευθύνη". 

Ετικέτες

Morbidelli F125 – Streetfighter με δυνατό εξοπλισμό σε άριστη τιμή

Μετά το scrambler NR125X η Morbidelli φέρνει στην Ελλάδα και ένα ασφάλτινο σπορ γυμνό προδιαγραφών Α1
morbidellil f125
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Χτισμένο πάνω στην ίδια βάση με το NR125X, το F125 μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα με το scrambler μοντέλο, σε μια υλοποίηση με πιο ασφάλτινη και επιθετική εμφάνιση steetfighter.

morbidelli f125

Ο μονοκύλινδρος του F125 αποδίδει 14,7 ίππους και 1.2 χιλιογραμμόμετρα μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου, σε μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει 143 υγρά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου ρεζερβουάρ 14 λίτρων.

morbidelli f125

Το F125 διακρίνεται από τον ίδιο εξοπλισμό με το NR125X, ήτοι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι 33 mm και διαδρομή 130 mm, αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, δικάναλο ABS της Bosch, οθόνη LCD στα όργανα και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

morbidelli f125

Η Morbidelli φέρνει το F125 στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με πολύ ανταγωνιστική λιανική τιμή στα 2.650 ευρώ.

Ετικέτες