Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Kymco F9: Το πρώτο ηλεκτρικό scooter με ταχύτητες!

Μόνο η Porsche και η Kymco!

Το K9 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό scooter που όμως έχει πολλά στοιχεία για να κάνουν την Kymco έναν μεγάλο παίκτη στο νέο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. Η εντυπωσιακή σπορ εξωτερική εμφάνιση συνδυάζεται με εντυπωσιακά έξυπνές τεχνολογικές λύσεις. Η σημαντικότερη όλων είναι το αυτόματο κιβώτιο δύο σχέσεων που διαθέτει και χάρη σε αυτό έχει επιδόσεις και αυτονομία πολύ καλύτερες από αυτές που θα είχε ένα scooter με το ίδιο μέγεθος ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες. Την ίδια ακριβώς λύση έχει επιλέξει και η Porsche για το πανάκριβο ηλεκτρικό Taycan.

Ο πίνακας οργάνων είναι μια μεγάλη TFT οθόνη, ειδικά σχεδιασμένη για το K9 και δεν την έχουμε δει έως τώρα σε κανένα άλλο scooter της Kymco.

Τα 0-50km/h έρχονται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 110km/h χρησιμοποιώντας έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα  9,5kw και μια ελαφριά και μικρού μεγέθους μπαταρία 96V/40Ah που χρειάζεται μόλις 2 ώρες για πλήρη φόρτιση σε ταχυφορτιστή και έχει αυτονομία 120 χιλιομέτρων. Το συνολικό βάρος είναι εντυπωσιακά χαμηλό στα 107 κιλά καθώς η μπαταρία ζυγίζει μόλις 17 κιλά, δηλαδή είναι πιο ελαφρύ από τα περισσότερα συμβατικά scooter των 125-200 κυβικών που έχουν αντίστοιχες επιδόσεις. Οι τροχοί είναι 14 ιντσών εμπρός και πίσω, με το πίσω ελαστικό να έχει πλάτος 140mm.