Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέα Honda Africa Twin / Adventure Sport

Με ψεκασμό Ride by Wire και πολλές αλλαγές

Έπεσε και το τοίχος της Honda που μέχρι σήμερα αντιστεκόταν στους ψεκασμούς ride by wire. Όμως για το 2018 οι δύο πλέον εκδόσεις του Africa Twin αποκτούν ψεκασμό τεχνολογίας ride by wire, όπως σας είχαμε προαναγγέλλει πριν μερικές ημέρες.

Ο νέος ψεκασμός έφερε μαζί του και ένα νέο φιλτροκούτι, που η Honda λέει ότι βελτιώνει την απόδοση στις μεσαίες στροφές. Ταυτόχρονα έχουμε τρία Riding Modes που αλλάζουν τον τρόπο απόδοσης του κινητήρα, αλλά και το φρένο του κινητήρα.

Νέα είναι η χαρτογράφηση των επτά (από τρεις του προηγούμενου μοντέλου) ρυθμίσεων του Traction Control, αλλά και του προγράμματος “G“ για τα μοντέλα με το αυτόματο κιβώτιο DCT.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ο ελαφρύτερος αντικραδασμικός άξονας αλλά και η νέα εξάτμιση που από 4,6 λίτρα, μίκρυνε τον όγκο της στα 4 λίτρα.

Η μπαταρία είναι ιόντων Λιθίου και είναι 2,3 κιλά ελαφρύτερη από την συμβατική.

Όμως οι ακτίνες στις ζάντες είναι από ανείδωτο ατσάλι και απέκτησαν κόντρα για την αποφυγή περιστροφής του ελαστικού και το πιθανό κόψιμο της βαλβίδας της σαμπρέλας.

Τα μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τα φλας (alarm) μπαίνουν σε λειτουργία αυτόματα αν φρενάρεις απότομα με ρυθμό  2.5m/s2

Στα αξεσουάρ υπάρχει δυνατότητα για τοποθέτηση quick shifter.

 

Έκδοση Adventure Sport

Βασικά η εγκυρότητα των πληροφοριών που έχουμε στο ΜΟΤΟ, μας δημιουργεί μερικές φορές το ευχάριστο πρόβλημα να πρέπει να επαναλαμβάνουμε όσα είχαμε γράψει.

Έτσι, με την σημερινή επίσημη παρουσίαση της Honda των νέων Africa Twin απλώς σας θυμίζουμε ότι υπάρχει πλέον μια νέα έκδοση που ονομάζεται Adventure Sport και διαθέτει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ στα 24,2 λίτρα αντί των 18,8 της βασικής έκδοσης, που δίνει αυτονομία σύμφωνα με τους Ιάπωνες στα 500 χιλιόμετρα από 400 της απλής έκδοσης.

Επίσης διαθέτει μεγαλύτερη διαδρομή αναρτήσεων, πιο ψηλή ζελατίνα, πιο ανθεκτική και προστατευτική μεταλλική ποδιά κινητήρα και θερμαινόμενα γκριπ στο βασικό εξοπλισμό της.   

Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας είναι εμφανώς εμπνευσμένα από την πρώτη Africa Twin 650.

Tags: