Νέα Honda Africa Twin / Adventure Sport

Με ψεκασμό Ride by Wire και πολλές αλλαγές
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/11/2017

Έπεσε και το τοίχος της Honda που μέχρι σήμερα αντιστεκόταν στους ψεκασμούς ride by wire. Όμως για το 2018 οι δύο πλέον εκδόσεις του Africa Twin αποκτούν ψεκασμό τεχνολογίας ride by wire, όπως σας είχαμε προαναγγέλλει πριν μερικές ημέρες.

Ο νέος ψεκασμός έφερε μαζί του και ένα νέο φιλτροκούτι, που η Honda λέει ότι βελτιώνει την απόδοση στις μεσαίες στροφές. Ταυτόχρονα έχουμε τρία Riding Modes που αλλάζουν τον τρόπο απόδοσης του κινητήρα, αλλά και το φρένο του κινητήρα.

Νέα είναι η χαρτογράφηση των επτά (από τρεις του προηγούμενου μοντέλου) ρυθμίσεων του Traction Control, αλλά και του προγράμματος “G“ για τα μοντέλα με το αυτόματο κιβώτιο DCT.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι ο ελαφρύτερος αντικραδασμικός άξονας αλλά και η νέα εξάτμιση που από 4,6 λίτρα, μίκρυνε τον όγκο της στα 4 λίτρα.

Η μπαταρία είναι ιόντων Λιθίου και είναι 2,3 κιλά ελαφρύτερη από την συμβατική.

Όμως οι ακτίνες στις ζάντες είναι από ανείδωτο ατσάλι και απέκτησαν κόντρα για την αποφυγή περιστροφής του ελαστικού και το πιθανό κόψιμο της βαλβίδας της σαμπρέλας.

Τα μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τα φλας (alarm) μπαίνουν σε λειτουργία αυτόματα αν φρενάρεις απότομα με ρυθμό  2.5m/s2

Στα αξεσουάρ υπάρχει δυνατότητα για τοποθέτηση quick shifter.

 

Έκδοση Adventure Sport

Βασικά η εγκυρότητα των πληροφοριών που έχουμε στο ΜΟΤΟ, μας δημιουργεί μερικές φορές το ευχάριστο πρόβλημα να πρέπει να επαναλαμβάνουμε όσα είχαμε γράψει.

Έτσι, με την σημερινή επίσημη παρουσίαση της Honda των νέων Africa Twin απλώς σας θυμίζουμε ότι υπάρχει πλέον μια νέα έκδοση που ονομάζεται Adventure Sport και διαθέτει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ στα 24,2 λίτρα αντί των 18,8 της βασικής έκδοσης, που δίνει αυτονομία σύμφωνα με τους Ιάπωνες στα 500 χιλιόμετρα από 400 της απλής έκδοσης.

Επίσης διαθέτει μεγαλύτερη διαδρομή αναρτήσεων, πιο ψηλή ζελατίνα, πιο ανθεκτική και προστατευτική μεταλλική ποδιά κινητήρα και θερμαινόμενα γκριπ στο βασικό εξοπλισμό της.   

Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας είναι εμφανώς εμπνευσμένα από την πρώτη Africa Twin 650.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ