Yamaha Tracer 700 2020: Έρχεται στην EICMA

Θα μοιάζει με το 900
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/10/2019

Η ανανέωση του Tracer 700 ήταν… αναμενόμενη, και σχεδόν βέβαιο πως θα γίνει. Κι αυτό για να είναι σύννομο με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και να συνεχίσεις απρόσκοπτα την εμπορική του πορεία. Το νέο τώρα είναι πως έχουμε απευθείας επιβεβαίωση από άνθρωπο που το έχει δει και έχει βρεθεί στην σέλα του, πως είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Εμφανισιακά θα είναι πολύ κοντά στο Tracer 900 GT, θα έχει LED φώτα και οι χρωματισμοί του θα ακολουθούν την πορεία που έχει το στυλ της Yamaha στην οικογένεια των MT.

Με την ευκαιρία της ανανέωσής του και για να διαφοροποιηθεί από το Tenere 700 ακόμη περισσότερο, το νέο Tracer της μεσαίας κατηγορίας, θα έχει αλλαγές και στις αναρτήσεις και περισσότερο σπορ προσανατολισμό.

Η Yamaha θέλει το Tracer 700 να είναι μία καθημερινή μοτοσυκλέτα που θα την απολαμβάνεις και στα ταξίδια και στην σπορ οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους. Το χώμα δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες, κι έτσι η διαφοροποίηση με το Tenere θα είναι σαφής.

Αναμένουμε τις εξελίξεις για ολόκληρη την σειρά MT…

Ετικέτες

Yamaha YZF-R2: Γεννητούρια στη supersport οικογένεια τον Αύγουστο

Στην Ινδία η Yamaha έχει προαναγγείλει μια νέα μοτοσυκλέτα για τα τέλη Αυγούστου
yamaha
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ως είδηση εδώ και πολύ καιρό, ενώ απέκτησε επισημότερη υπόσταση άπαξ και δημοσιεύτηκε στην Ινδία η κατοχύρωση του ονόματος YZF-R2 από τη Yamaha τον περασμένο Χειμώνα.

Πρόκειται για ένα όνομα που είχαμε πρωτοακούσει το 2021, όταν η Yamaha είχε κατοχυρώσει μια μεγάλη σειρά ονομάτων που πρακτικά περιλάμβαναν όλα τα πιθανά YZF-R, από το 1 ως το 9 και επιπλέον τα R15, R20 και R25. Τότε δεν υπήρχαν ακόμη τα R7 και R9 ενώ, πλην αυτών των δύο και των R15, R1, R3 και R6 (για έναν χρόνο ακόμη), τα υπόλοιπα ονόματα εκείνης της λίστας δεν έχουν εμφανιστεί ως σήμερα.

Η αναζωπύρωση της είδησης οφείλεται στο γεγονός πως η Yamaha έχει προαναγγείλει στην Ινδία μια παρουσίαση νέου μοντέλου για τις 27 Αυγούστου. Οι Ινδοί συνάδελφοι ομόφωνα έχουν πειστεί πως εκείνη τη μέρα θα σκάσει μύτη επιτέλους το R2.

Επίσημες πληροφορίες προφανώς δεν υπάρχουν για τη μοτοσυκλέτα, ωστόσο η εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μια υπερκυβισμένη εκδοχή του R15, δηλαδή του αντίστοιχου μοντέλου με το R125 με κινητήρα 155cc που κυκλοφορεί σε πολλές αγορές που δεν έχουν Α1 κατηγορία διπλωμάτων – γύρω στα 200 κυβικά εκατοστά και απόδοση περί τους 25 ίππους.

Εφόσον αυτό που θα παρουσιαστεί στην Ινδία είναι όντως το R2, είναι πολύ λογικό να το περιμένουμε με μονοκύλινδρο κινητήρα ώστε να μπορεί να έχει ανταγωνιστική τιμή στις ασιατικές αγορές – γι’ αυτό άλλωστε το ντεμπούτο του θα γίνει εκεί.

Στόχος του R2 είναι να προσφέρει το κάτι παραπάνω σε απόδοση από το μικρό R125/R15, μένοντας αρκετά πιο χαμηλά από την τιμή του δικύλινδρου R3 που είναι το επόμενο βήμα στην οικογένεια.

Το R2 ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενδιαφέρον και για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στην πορεία του τελευταίου έτους η Yamaha έχει κατοχυρώσει το όνομα αυτό ξεχωριστά σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δείγμα των προθέσεών της.

Ετικέτες