Ο Josep Garcia μας παρουσίασε τα Enduro της KTM για το 2024!

KTM 250 EXC-F 2024
Josep Garcia KTM 250 EXC-F 2024
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/2/2023

Χωρίς μεγάλες αλλαγές στα Enduro μοντέλα της από το 2018 και έχοντας ήδη προχωρήσει σε ριζική ανανέωση των Motocross, ξέραμε ήδη πως η KTM θα έχει σημαντικές αλλαγές στην Enduro σειρά για το 2024.

Στις Enduro, Motocross και Supermoto μοτοσυκλέτες η περίοδος ανανέωσης ξεκινά πολύ νωρίτερα και τους επόμενους μήνες τα νέα μοντέλα θα είναι κιόλας διαθέσιμα.

Για εμάς μεγαλύτερη απορία είναι να δούμε τι έχουν κάνει στο πλαίσιο και πώς θέλουν αυτό να ανταποκρίνεται στην νέα απόκριση που θα έχει ο κινητήρας. Που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για μία πρώτη εμπειρία οδήγησης μαζί τους.

Η μοτοσυκλέτα του Garcia έχει διαφορετικό πλαίσιο και υποπλαίσιο, νέο ψαλίδι, άλλο κινητήρα και δείχνουν τώρα την μοτοσυκλέτα καθώς τις επόμενες ημέρες θα αγωνιστεί μαζί της στο Ισπανικό πρωτάθλημα όπου αναπόφευκτα θα φωτογραφηθεί με κάθε της λεπτομέρεια.

Κατά την φωτογράφηση με τον φιλέλληνα Sebas Romero, ο Josep Garcia δήλωσε πως ανυπομονεί για την μετάβαση στο KTM 250 EXC-F με το οποίο έχει προετοιμαστεί αρκετά σκληρά και δηλώνει ποιο έτοιμος από ποτέ για τον υψηλότατο ανταγωνισμό της κατηγορίας αυτής.

Έχει στόχο τις νίκες και το πρωτάθλημα που πέρσι θεωρεί πως το έχασε μέσα από τα χέρια του όταν τραυματίστηκε.

Η εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας συνεχίζεται ενώ στην παρακάτω κατασκοπευτική φωτογραφία φαίνονται κι άλλες λεπτομέρειες της πολιτικής έκδοσης του 2024 με διαφορά στο ψυγείο, και το νέο φανάρι και χούφτες:

Josep Garcia KTM 250 EXC-F 2024

Ετικέτες

Suzuki Katana - Συναρμολογούμενο μοντέλο 1.104 κομματιών

Σε κλίμακα 1/6, και με design που δυστυχώς έχει αρκετές αστοχίες
Suzuki Katana συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Οι φαν του Suzuki Katana αλλά και του μοντελισμού μπορούν να παραγγείλουν από το ιαπωνικό κατάστημα Camshop το συγκεκριμένο μοντέλο που αφορά στη σύγχρονη έκδοση της μοτοσυκλέτας, με τον κινητήρα από GSX-R1000 K5 που έκανε το ντεμπούτο της το 2019.

Η συναρμολογούμενη Katana του άρθρου μας ξεχωρίζει για το μέγεθός της, καθώς είναι αρκετά μεγάλη με διαστάσεις 35.1 εκατοστών x 21.8 εκατοστών x 13.7 εκατοστών, και για τα πολλά κομμάτια από τα οποία αποτελείται. Έτσι, για να την κατασκευάσει κανείς πρέπει να συναρμολογήσει… 1.104 κομμάτια -χαρά στην υπομονή του.

Η εταιρεία κάνει λόγο για ηλικίες από 8 έτη και πάνω, αν και πιστεύουμε πως ένα μέσο οκτάχρονο μάλλον θα σας πετάξει στη μούρη το συγκεκριμένο project στο δεκάλεπτο μόλις αντιληφθεί το μέγεθος του έργου που έχει αναλάβει. Από την άλλη δεν ξέρουμε, μπορεί το δικό σας οκτάχρονο να είναι ασυνήθιστα υπομονετικό.

Katana

Τα τουβλάκια και εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται το συναρμολογούμενο Katana του Camshop δεν είναι LEGO, είναι όμως μας λέει το μαγαζί συμβατά με τα τουβλάκια της προαναφερθείσας εταιρείας, και ονομάζονται CaDA.

Μόλις το συναρμολογήσετε, μπορείτε να παίξετε μαζί του (βρουμ-βρουμ), αφού οι τροχοί και οι αναρτήσεις δουλεύουν, ή να το βάλετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ως διακοσμητικό.

Katana

Όπως τώρα συμβαίνει σε πολλά από τα αντίστοιχα συναρμολογούμενα μοντέλα LEGO, έτσι κι εδώ το μοντελάκι μοιάζει μεν με το Katana, δεν είναι όμως πιστό αντίγραφο, τόσο λόγω των περιορισμών που θέτουν τα συγκεκριμένα τουβλάκια, όσο και της μελέτης που έχει κάνει το κάθε σχεδιαστικό τμήμα. Και, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το εν λόγω τμήμα μάλλον δεν έκανε και την καλύτερη μελέτη αφού μεταξύ άλλων η γωνία κάστερ του μοντέλου παραπέμπει σε... cruiser και όχι στο Katana, όπως φαίνεται και στην ατυχή φωτογραφία που παραθέτει η ίδια η εταιρεία, με τη μοτοσυκλέτα από πάνω και το μοντέλο από κάτω, η ζελατίνα είναι αλλού για αλλού, οι σωληνώσεις της εξάτμισης είναι… χρυσές και υπερβολικά λεπτές, η σέλα είναι για γέλια, και ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Αν παρόλα αυτά εσείς θέλετε να καταπιαστείτε με τη συναρμολόγηση του παραπάνω τερατουργήματος που θα γίνει διαθέσιμο από τον Ιούνιο με κόστος περί τα 66 ευρώ με τα μεταφορικά για Ελλάδα, για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.