Ανανεώνει η Triumph στην Moto2 για άλλα τρία χρόνια

Θα συνεχίσει να δίνει τρικύλινδρους 765 στα MotoGP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/8/2021

Ο τρικύλινδρος που αποτελεί εξέλιξη του κινητήρα στο Street Triple RS θα συνεχίσει να αποτελεί την βάση της Moto2 και για όλο το 2024. Αποδίδει περισσότερους από 140 ίππους, μία αύξηση περίπου 17% από τους 123 στην πολιτική του έκδοση, και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στα MotoGP το 2019.

Σε αυτό το διάστημα 14 διαφορετικοί αναβάτες έχουν κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα και 34 φορές έχει σπάσει το ρεκόρ γύρου σε διάφορες πίστες ενώ παράλληλα ο κινητήρας αυτός είναι η αιτία που έσπασε το φράγμα των 300 χιλιομέτρων στο πρωτάθλημα, έστω και οριακά με το ρεκόρ τώρα να είναι 301,8 στο Phillip Island στην Αυστραλία.

Ο Steve Sargent Triumph Motorcycles Chief Product Officer δήλωσε: «Η Moto2 αποδείχτηκε το καλύτερο πεδίο για να αναδείξουμε τις αρετές του κινητήρα μας αλλά και την αξιοπιστία του. Το επίπεδο του ανταγωνισμού έχει ανέβει τόσο, που πλέον θεωρείται φυσιολογικό να έχεις τις πρώτες 20 θέσεις στρυμωγμένες μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτό βέβαια έχει δώσει ώθηση στην αναγνώριση μας παγκοσμίως και στην αξιοπιστία μας, όπως επίσης έχει αναβαθμίσει το πάθος προς την Tiumph και την επιθυμία να αγωνιστεί κανείς με μία μοτοσυκλέτα μας. Είμαι περήφανος που έχω συνδράμει στην επιτυχία αυτής της συνεργασίας και χαρούμενος που μπορώ να ανακοινώσω την επέκτασή της για ακόμη τρία χρόνια. Τώρα θα επικεντρωθούμε στην βελτίωση των κινητήρων μας για να υποστηρίξουμε ακόμη καλύτερα τις ομάδες και τους αναβάτες».

Ο Carlos Ezpeleta, Managing Director της Dorna είπε: «Αυτά τα πρώτα τρία χρόνια της συνεργασίας μας με την Triumph ήταν μία μεγάλη επιτυχία και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή τους, την υποστήριξη και το πάθος που έχουν δείξει αυτές τις τρεις σεζόν, ιδιαίτερα τώρα στο τέλος με τις ταραχώδεις φάσεις της πανδημίας. Οι FIM, IRTA και Dorna είναι στην ευτυχή θέση να δηλώσουν πως ένα από τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι και το γεγονός πως οι κατηγορίες των MotoGP έχουν σταθεροποιήσει την θέση τους και δείχνουν συνεπεία στην μεταξύ τους απόσταση. Τώρα κοιτάμε μπροστά, έτοιμοι για ακόμη τρία χρόνια συνεργασίας».

Ετικέτες

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Vinales και στην Aragon

Θα αποτελέσει το δίδυμο της Tech3 με τον Enea Bastianini
espargaro
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα στην Aragon, καθώς ο Maverick Vinales παραμένει επικεντρωμένος στην αποκατάστασή του.

Κατά την επιστροφή του στους αγώνες στο Silverstone για το Βρετανικό Grand Prix, ο Espargaro ήταν θετικός και κέρδισε τρεις βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το δίδυμο της Red Bull KTM Tech3, μαζί με τον Enea Bastianini.

Ο Vinales συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3, καθώς αφιερώνει τον χρόνο του στην πλήρη ανάρρωσή του. Η ομάδα διατηρεί την ελπίδα ότι ο Ισπανός θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγώνες στο Misano.

Nicolas Goyon, Διευθυντής Ομάδας: Μαζί με τον Maverick και την KTM, αποφασίσαμε ότι ο Pol θα συνεχίσει μαζί μας στην Aragon, ώστε ο Maverick να μπορεί να συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάρρωσή του. Ο Pol έκανε καλή δουλειά για την ομάδα στο Silverstone και χάρη στην εμπειρία του είναι σε καλή θέση να αναλάβει ξανά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ο Maverick να αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως. Τον υποστηρίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα τον καλωσορίσουμε ξανά στο Misano. Μέχρι τότε, θα επικεντρωθούμε στην Aragon και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στον Pol και στον Enea την πλήρη υποστήριξή μας”.