Η Ducati θα κατασκευάζει τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για την MotoE!

Επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας Ducati-Dorna για την περίοδο 2023-2026
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/10/2021

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως η Energica πως σταματά να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για την MotoE, έρχεται η επίσημη ανακοίνωση της Ducati να ταράξει τα νερά, ενημερώνοντάς μας πως την περίοδο 2023-2026 θα κατασκευάζει εκείνη της ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της MotoE.

Τα λόγια του προέδρου της Ducati κύριου Claudio Domenicali δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες: Αυτή η συμφωνία (με την Dorna) είναι ιστορικής σημασίας για την εταιρεία μας… Ξεκινάμε την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών από την κορυφαία κατηγορία της MotoE ώστε οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσουμε και που θα αναπτύξουμε στο απαιτητικό περιβάλλον των αγώνων και μετά θα φτιάξουμε ποθητά από τους Ducatisti μοντέλα παραγωγής… Υποσχόμαστε στους αναβάτες και τις ομάδες της MotoE πως οι μοτοσυκλέτες μας θα χαρακτηρίζονται από τις υψηλές επιδόσεις και το πολύ χαμηλό βάρος… Ως μέλος του Ομίλου της Volkwagen που ήδη πρωτοπορεί τεχνολογικά στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχουμε τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης…

Όπως βλέπουμε δηλαδή, η Ducati ακολουθεί τον μοναδικό δρόμο που είχε για να γίνει αποδεκτή μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από το σκληροπυρηνικό κοινό της… την επιτυχία στους αγώνες! Το έκανε και πέτυχε με τους V4 κινητήρες και ελπίζει να κάνει το ίδιο με τις αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. 

MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez

Αναμενόμενο ακόμη και από τον ίδιο
MotoGP ΗΠΑ: Ποινή μακρύτερου γύρου στον Marc Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/3/2026

Ποινή μακρύτερου γύρου επιβλήθηκε στον Marc Marquez για την χθεσινή του επιθετική κίνηση να προσπεράσει τον Di Giannantonio που κατέληξε σε πτώση συμπαρασύροντάς και τον αναβάτη της VR46, χαλώντας τον αγώνα και των δύο.

Ο Marc Marquez αναζήτησε τον Di Giannantonio για να ζητήσει συγνώμη, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για την κίνησή του αυτή και θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στον αγώνα, εκτελώντας την όποια ποινή του επιβληθεί.

Από την πλευρά του ωστόσο, τόνισε τόσο προς την διοργάνωση, όσο και απευθείας στον Di Giannantonio πως εκείνη την στιγμή είχε χάσει τον έλεγχο στα φρένα από το slipstreaming περισσότερης από μίας μοτοσυκλέτας και πήγαινε ολοταχώς εκτός πίστας, ελπίζοντας πως δεν θα πέσει πάνω στον Di Giannantonio.

Φαίνεται πως δεν ήθελε να δικαιολογήσει το λάθος του, αλλά να μην δεχθεί την πρόθεση της κίνησης αυτής.

Ο Di Giannantonio τον άκουσε προσεκτικά και απάντησε μόνο με μία φράση:
«έχε το νου σου αύριο», που θα μπορούσε να είναι και προειδοποίηση.

Για να δούμε αν θα προσπαθήσει ο Marc Marquez να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση για να αντισταθμίσει όσο τον δυνατόν περισσότερο, την ποινή που θα πρέπει να εκτελέσει αμέσως μετά.

Ετικέτες