Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Ακυρώθηκε και το GP της Ταϊλάνδης

Αλλάζει και πάλι το πρόγραμμα

Μετά το Phillip Island ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα ότι ακυρώνεται και το GP της Ταϊλάνδης στην πίστα του Buriram. Υπήρχαν ήδη οι αμφιβολίες για το αν θα πραγματοποιούνταν ο αγώνας στην Ταϊλάνδη , ακόμη και πριν την επίσημη ανακοίνωση που κάνει λόγο για αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Σε συνδυασμό με την πολύ αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού της Ταϊλάνδης, η λήψη της απόφασης για την ακύρωση του αγώνα ήταν μονόδρομος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Dorna, αναφέρει πως "Οι FIM, IRTA και Dorna Sports αποφάσισαν την ακύρωση του OR Thailand Grand Prix, το οποίο θα διεξάγονταν από τις 15 ως τις 17 Οκτωβρίου. Παρά τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, η εξέλιξη της πανδημίας και οι περιορισμοί που προέκυψαν , μας υποχρεώνουν στην συγκεκριμένη απόφαση. Το FIM MotoGP™ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ευελπιστεί να επιστρέψει ο αγώνας στο Buriram το 2022. Ο αγώνας που θα αντικαταστήσει το GP της Ταϊλάνδης είναι υπό σκέψη και οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα ανακοινωθεί σύντομα σημόσια".

Μετά την ένταξή του στο καλεντάρι των MotoGP το 2018, ο αγώνας της Ταϊλάνδης κατέγραψε ρεκόρ θεατών το 2019, με 226.655 ανθρώπους να βρίσκονται στις εξέδρες της πίστας, γεγονός που μεταφράστηκε σε έσοδα της τάξης των 95 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρσι, όπως και κάθε αγώνας εκτός Ευρώπης, είχε επίσης ακυρωθεί.

Φέτος, το μοναδικό μη ευρωπαϊκό GP που έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτό του Κατάρ, ενώ ο αγώνας στο Austin του Τέξας βρίσκεται προς το παρόν μέσα στο ημερολόγιο του 2021 και ο αγώνας της Αργεντινής έχει αναβληθεί αλλά δεν έχει ακυρωθεί.