MotoGP Assen: Αναγεννημένος ο Vinales και παρ’ ολίγον δράμα για Marquez

Όπως τους ξέραμε!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/6/2021

Αν ξεχάσουμε όσα έγιναν στο προηγούμενο αγώνα της Γερμανίας, τότε η πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Assen μοιάζει σαν μια φυσιολογική συνέχεια από το τέλος του πρωταθλήματος του… 2019! Ο Maverick Vinales έβαλε το όνομά του πάνω-πάνω στη λίστα με τους ταχύτερους χρόνους των FP1 και FP2.

Με εξαίρεση τον Pol Espargaro που ήταν μόλις 0,111” πίσω από τον Vinales στα FP1, οι υπόλοιποι αναβάτες είχαν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον κύριο “Top Gun”. Ο Αμερικανός αναβάτης των WSBK Garrett Gerloff που ήρθε εκτάκτως για να αντικαταστήσει τον τραυματία Franco Morbidelli είχε και αυτός πτώση.

 

 

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ξεκίνησαν με τους αναβάτες να βιάζονται να κάνουν έναν καλό χρόνο, διότι ο ουρανός απειλούσε τους πάντες με βροχή. Αυτή η βιασύνη ίσως ήταν και η αιτία που ο Marc Marquez είχε (άλλη μια….) εντυπωσιακή τούμπα από hi-siding στην Κ11, που στις οθόνες έμοιαζε πολύ επώδυνη, αλλά ευτυχώς δεν είχε τις επιπτώσεις που αρχικά φαινόταν και έφυγε περπατώντας προς τα πιτς. Λίγα λεπτά αργότερα και η δεύτερη Repsol Honda του Pol Espargaro θα έπεφτε πάνω στην ολλανδική άσφαλτο, χωρίς και εδώ να υπάρξει τραυματισμός.

Η βροχή τελικά έκανε την μίζερη εμφάνισή της περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη των FP2 και όλοι οι αναβάτες αποφάσισαν να μείνουν στην ασφάλεια των box τους μέχρι τη λήξη.

Έως εκείνη τη στιγμή ο Olivaira είχε καταφέρει να ανεβάσει για άλλη μια φορά την μοτοσυκλέτα της KTM στη δεύτερη θέση των FP2, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας πίσω από τους Vinales και Pol Espargaro.

O Alex Rins ήταν ελάχιστα πιο αργός σε απόλυτο χρόνο από τον Quartararo και ακριβώς πίσω τους φιγουράρει ο Marquez. Η πιο γρήγορη Ducati της ημέρας είναι στην 7η θέση στα χέρια του Joan Zarco και τη δεκάδα κλείνει η Aprilia του Aleix Espargaro.

Τα προγνωστικά του καιρού για το πρωϊνό Σάββατο αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση που θα συναντήσουν οι αναβάτες, κάτι που σημαίνει πως αν αύριο ο καιρός είναι βροχερός, ίσως η σημερινή ημέρα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της λίστας των αναβατών για τα χρονομετρημένα των Q1 και Q2.

 

 

Eλεύθερα δοκιμαστικά FP1/FP2 Top 10 (συνδυασμένοι χρόνοι):


1. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) – 1:33.072
2. Pol Espargaro (Repsol Honda Team) + 0.111
3. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.328
4. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0.419
5. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.429
6. Marc Marquez (Repsol Honda Team) 0.488
7. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0.629
8. Johann Zarco (Pramac Racing) + 0.636
9. Danilo Petrucci (Tech3 KTM Factory Racing) + 0.867
10. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) + 0.921

 


 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες