Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP Δοκιμές στο Misano: Το νέο Honda και τα “παιχνίδια” της αεροδυναμικής

Προετοιμασία για το 2022

Οι διήμερες επίσημες δοκιμές των MotoGP στο Misano, αμέσως μετά τον αγώνα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία για τα εργοστάσια να δουν στην πράξη πόσο αποδοτικές είναι η νέες ιδέες τους.

Φυσικά την παράσταση έκλεψε η Honda με την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα του 2022. Ο σχεδιασμός του φαίρινγκ είναι εντελώς διαφορετικός, με πιο κραυγαλέα διαφορά την εισαγωγή του ram-air. Διαφορές υπάρχουν και στο σχεδιασμό της ουράς, κυρίως στο σημείο γύρω από την πάνω εξάτμιση.

Καθώς η ημέρα ξεκίνησε με βροχή, ο Marc Marquez προτίμησε να αφήσει την δοκιμή της νέας μοτοσυκλέτας για το μεσημέρι όπου στέγνωσε η πίστα και έκανε μαζί της συνολικά 46 γύρους.

Νέο φαίρινγκ και μάλιστα σε δύο εκδόσεις δοκίμασε και η Ducati με βασικό στόχο να δει την αεροδυναμική συμπεριφορά τους στις στροφές.

Ο νικητής του αγώνα Peco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος όλων, αλλά είχε μια πτώση δοκιμάζοντας ένα από τα δύο καινούρια φαίρινγκ.

Δοκιμές των νέων φαίρινγκ της Ducati έκαναν και οι αναβάτες της Pramac, με τον Jorge Martin να δοκιμάζει και ένα νέο πλαίσιο.

Στη Suzuki έδωσαν λίγο χρόνο για να “ταιριάξουν” τα ηλεκτρονικά με τον νέο κινητήρα του 2022, όμως ο Joan Mir και η ομάδα του αφιερώθηκαν περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία τους για τον επόμενο αγώνα που θα γίνει ξανά στο Misano.

Στην Aprilia μόνο ο Lorenzo Savadori έκανε δοκιμές με ένα διαφορετικό φαίρινγκ που έμοιαζε να είναι λιγότερο ακραίο σε μέγεθος φτερών, ενώ ο Vinales με τον Espargaro έδωσαν όλο τους το βάρος στην προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα.

Στο στρατόπεδο της Yamaha είχαν έναν νέο πλαίσιο και μια νέα “ουρά” για τις εργοστασιακές Μ1, με τον Quartararo να τα δοκιμάζει όταν πλέον η πίστα είχε στεγνώσει.

Από την άλλη μεριά, όλοι οι αναβάτες της KTM ασχολήθηκαν αποκλειστικά με τις μοτοσυκλέτες του 2021 και μόνο ο Dani Pedrosa άλλαξε κάποια εξαρτήματα στη μοτοσυκλέτα δοκιμών που καβαλούσε.