MotoGP: Έκλεισε ο Bastianini στην Ducati – Οι κενές θέσεις αυτή την στιγμή

Μεγάλο κενό η θέση δίπλα στον Marquez
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/8/2022

Σε μία αναμενόμενη ανακοίνωση προχώρησε η Ducati χθες το βράδυ επιβεβαιώνοντας πως ο Bastianini προωθείται στην εργοστασιακή καρέκλα στην θέση του Miller και δίπλα στον Bagnaia.

Από τους πρώτους που έδωσαν τα συγχαρητήρια είναι ο ίδιος ο Miller λέγοντας πως θυμάται τα συναισθήματα αυτής της ημέρας, δίνοντας τα συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια.

Το μόνο παράξενο είναι η καθυστέρηση της Ducati να ανακοινώσει τον Bastianini, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της Red Bull KTM Factory Racing πως ο Miller θα αγωνίζεται μαζί τους την επόμενη σεζόν.

Κομμάτι αυτής της καθυστέρησης θα μπορούσε να αποδοθεί στις υπόλοιπες θέσεις που μένουν κενές, όμως ακόμη κι έτσι ο Bastianini δεν ήταν απλά η καλύτερη επιλογή, αλλά ήταν δεδομένη η μετακίνησή του ακόμη και μέσα στην ίδια την ομάδα, με τον Martin να είναι επίσης ένας από σοβαρός υποψήφιος που οι ατυχίες της φετινής σεζόν δεν τον βοήθησαν να αναδειχτεί.

Ο Bastianini δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος που θα φορώ τα επίσημα χρώματα της Ducati την επόμενη χρονιά. Ήταν το όνειρό μου και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Σε αυτά τα δύο χρόνια στα MotoGP έχω μάθει πολλά και έχω εξελιχθεί πολύ και πιστεύω πως μπορώ να βελτιωθώ περισσότερο με τους ανθρώπους της Ducati. Θέλω να ευχαριστήσω τους Claudio, Gigi, Paolo και Davide για την εμπιστοσύνη τους και την φανταστική ευκαιρία που μου έδωσαν. Επιπρόσθετα θέλω να ευχαριστήσω την Nadia και όλη την ομάδα της Gresini για την αμέριστη υποστήριξη που έλαβα από αυτούς στην καταπληκτική σεζόν μας. Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν ξεκινήσω την νέα μου περιπέτεια ως εργοστασιακός αναβάτης με απόλυτη αφοσίωση και ομαδικό πνεύμα».

Ο Luigi Dall’Igna δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα για το 2023. Είναι ένας ταλαντούχος αναβάτης που έχει ωριμάσει πολύ αυτά τα δύο χρόνια με την Ducati. Η εξέλιξή του είναι ραγδαία με δύο βάθρα την πρώτη του χρονιά και τρεις πολύ όμορφες νίκες αυτή την χρονιά με την Gresini σε Κατάρ, ΗΠΑ και Γαλλία. Είμαστε πεπεισμένοι πως την επόμενη χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati θα είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση γιατί και ο Martin είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης και θέλουμε να δώσουμε και στους δύο τα ίδια υλικά και την ίδια υποστήριξη. Είμαστε βέβαιοι πως και οι δύο θα καταφέρουν να δείξουν το ταλέντο τους στην πίστα».

Zarco και Martin λοιπόν θα κρατήσουν τα μετόπισθεν της Ducati από την Pramac με βλέψεις για την πρώτη γραμμή, όπως περίπου κατάφεραν φέτος και στην Gresini έχει ήδη ανακοινωθεί ο Alex Marquez με εκείνη την φοβερή δήλωση αν θυμάστε, πως «ελπίζουμε να πει στην αδερφό του πόσο καλή είναι η Ducati» και με πρώτο αναβάτη τον Fabio Di Giannantonio.

Βασικά κενά αυτή την στιγμή είναι οι δύο Honda, μία θέση κενή για την εργοστασιακή και μία για την LCR δίπλα τον Alex Rins που έχει ανακοινωθεί σχεδόν αμέσως μετά την δραματική αποχώρηση της Suzuki, πως θα πάει στην Honda.

Σχεδόν βέβαιο είναι πως μία από τις δύο θέσεις, και μάλλον η πρώτη, ανήκει στον Mir, κενό όμως έχει και η ομάδα της GAS GAS όπου μετακινείται ο Pol Espargaro με την θέση αυτή να προορίζεται βέβαια για κάποιον που θα ανέβει στην κατηγορία. Κενό επίσης και για την Mooney όπως και για την τελευταία ομάδα που έχει πολλά κενά να καλύψει εκτός από τους αναβάτες της.

Οι κενές θέσεις αυτή την στιγμή:

Ετικέτες

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια με την Aprilia ξανά στο προσκήνιο

Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia παραμένει πιθανή επιλογή του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2025
motomagMarc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/4/2024

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Marc Marquez στο TNT Sports δήλωσε ότι “όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές”, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ακούσει όλους του κατασκευαστές πριν αποφασίσει τον σταθμό του για την επόμενη χρονιά, με την Aprilia να έχει μία θέση στις πιο δυνατές υποψηφιότητες, μαζί με την Ducati.

Το 2024 είναι μία χρονιά που τα συμβόλαια πολλών από τους αναβάτες του grid λήγουν, με την μεταγραφική περίοδο (γνωστή και ως silly season) να έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει οι υπογραφές των Quartararo και Bagnaia, οι οποίο ανανέωσαν με Yamaha και Ducati, αντίστοιχα. Για πολλούς, όμως, τα πράγματα παραμένουν ακόμα αρκετά ρευστά, όσον αφορά το μέλλον τους στα MotoGP.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Ο Marquez, ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία των MotoGP, παραμένει ένας από τους αναβάτες του μεταγραφικού πυρετού, καθώς το μονοετές συμβόλαιό του με την Gresini Ducati λήγει στο τέλος του 2024, χωρίς ακόμα να υπάρχουν καθαρές ενδείξεις για το μέλλον του. Μπορεί στην συνείδηση όλων το πέρασμα από την Gresini να είναι απλά η πύλη εισόδου για την εργοστασιακή ομάδα, ωστόσο ο Marquez θέλει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ή πολύ απλά να πιέσει καταστάσεις από τώρα. Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα δείγματα που έχει να επιδείξει με την μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, είναι αρκετά θετικά, με δεδομένο ότι ο Ισπανός τρέχει με την GP23, καταφέρνοντας να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και βάζοντας δύσκολα στους αναβάτες της GP24 στον τελευταίο αγώνα.

Από την μία θα μπορούσε να επεκτείνει την συνεργασία του με την δορυφορική Gresini. Η αλήθεια όμως είναι ότι μία εργοστασιακή ομάδα ή τουλάχιστον η τελευταία έκδοση της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Marquez, ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί και ο Fermin Aldeguer, τον οποίο έχει ήδη αποκτήσει η Ducati για την σεζόν του 2025. Οι πιθανότητες τον θέλουν εκτός εργοστασιακής ομάδας, τουλάχιστον για την πρώτη του σεζόν στα MotoGP, όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα κατευθυνθεί προς Pramac ή προς Gresini, με την Pramac επίσης να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο για τη νέα σεζόν.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Η Ducati είναι αυτή την στιγμή η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, είναι όμως ταυτόχρονα και αρκετά ιδιόρρυθμη, απαιτώντας ένα ιδιαίτερο στυλ οδήγησης. Ήδη ο Marquez προσπαθεί να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και είναι λογικό ότι μετά από ένα χρόνο, πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να παραμείνει στην Ducati, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όλη η δουλειά που έχει κάνει να συνηθίσει την νέα του μοτοσυκλέτα θα πάει στράφι. Έχει όμως απέναντί του πολλούς μνηστήρες, με τους Jorge Martin και Enea Bastianini να είναι δύο από τους βασικούς διεκδικητές της μίας εργοστασιακής θέσης που απομένει.

Το εργοστάσιο του Borgo Panigale έχει τα δεδομένα από τις τηλεμετρίες όλων των αναβατών της, εργοστασιακούς και δορυφορικούς. Μετά από τρεις γύρους γνωρίζει ήδη αν οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει τον Marquez και κατά πόσο μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός από τους υπόλοιπους διεκδικητές του θρόνου της GP25, όπως θα ονομάζεται το πρωτότυπο την επόμενη χρονιά. Επομένως η Ducati αυτή την στιγμή κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι, έχοντας την επιλογή να κόψει το πιο γλυκό κομμάτι για τον εαυτό της, σε μία περίοδο που βλέπει ότι οι δύο άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αρχίζουν να απειλούν την απόλυτη κυριαρχία της.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Αν όμως ο Marquez θέλει μία εργοστασιακή σέλα, αλλά δεν βρει την απάντηση στην Ducati, τότε μια πιθανή επιλογή είναι αυτή της Aprilia, η οποία φέτος έχει να επιδείξει μία αξιοσημείωτη πορεία, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Vinales στην πίστα των ΗΠΑ. Αν συνεχίσει έτσι, τότε σίγουρα θα μπει στο ραντάρ του Marquez, σε μία περίοδο που ο Aleix Espargaro θα μπορούσε να κρεμάσει την φόρμα του, αφήνοντας την μία θέση κενή. Το “Μυρμήγκι” έχει και την προϊστορία του με το Noale, έχοντας κερδίσει τον τίτλο στα 125GP πάνω σε μία Derbi (σαν να λέμε Aprilia με άλλο όνομα).

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Σε κάθε περίπτωση ο Marc Marquez δεν θα δυσκολευτεί να βρει στέγη την νέα χρονιά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει νέος τραυματισμός.