MotoGP: Επιστρέφει η Ana Carrasco στη Moto3

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της BOE SKX
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2022

Η Ana Carrasco θα είναι ξανά στον κόσμο των MotoGP καθώς θα πάρει τη θέση του Ισπανού David Salvador στην ομάδα της BOE SKX στην κατηγορία της Moto3. Αν θεωρήσουμε πως στα MotoGP ανήκει και η “ηλεκτρική” κατηγορία της MotoE, τότε το 2022 θα υπάρχουν δύο γυναίκες, καθώς εκεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται και η Maria Herrera. Θυμίζουμε πως η Ana Carrasco είναι η μοναδική γυναίκα έως σήμερα που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο το 2018 στα Supersport300 ενώ συμμετέχει από το 2013 έως και το 2016 στην Moto3, με καλύτερο τερματισμό τη 10η θέση στη Valencia. Η 24χρονη Ana ήταν αναβάτης της Kawasaki τελευταία πέντε χρόνια και τώρα επιστρέφει στην αγκαλιά της KTM, έχοντας στην ίδια ομάδα συναθλητή τον συμπατριώτη της David Muñoz στην πρώτη του συμμετοχή στην Moto3. Ήδη η Ana Carrasco ξεκίνησε την προετοιμασία της στην πίστα της Jerez και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της.

MotoGP: H Yamaha με πέντε αναβάτες στην Καταλονία

Ευκαιρία για σημαντικά συμπεράσματα μετά την 6η θέση του Fabio Quartararo
fernandez
Από τον

Παύλο Καρατζά

13/5/2026

Ο αναβάτης δοκιμών της Yamaha, Augusto Fernandez, επιστρέφει ως wildcard στον αγώνα MotoGP της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Fabio Quartararo πέτυχε το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τη Yamaha τερματίζοντας στην 6η θέση, 7,7 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Jorge Martin. Μάλιστα ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μετά τον αγώνα: “Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στους πρώτους τέσσερις αγώνες, αυτός ήταν ο πρώτος στον οποίο αρχίσαμε να τα πηγαίνουμε λίγο καλύτερα και πιστεύουμε ότι ήταν σαφώς το καλύτερο Σαββατοκύριακο της σεζόν. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό βήμα προόδου. Έδωσα το μέγιστο στην εκκίνηση. Ήξερα ότι ήταν η ευκαιρία μου να βρεθώ μπροστά και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ σε αυτή τη θέση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε ευχαριστημένοι”.

Στον αγώνα της Καταλονίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα συμμετέχει και πέμπτος αναβάτης της Yamaha, ο επίσημος δοκιμαστής Augusto Fernandez.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που μου αρέσει, οπότε ανυπομονώ να περάσω ένα καλό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσω το πρόγραμμα ανάπτυξης της μοτοσυκλέτας μας.” Μένει να δούμε αν η εξαιρετική εμφάνιση του Quartararo ήταν “πυροτέχνημα”, ή αν όντως οι Ιάπωνες κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση του V4.