MotoGP: Επιστρέφει η Ana Carrasco στη Moto3

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της BOE SKX
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2022

Η Ana Carrasco θα είναι ξανά στον κόσμο των MotoGP καθώς θα πάρει τη θέση του Ισπανού David Salvador στην ομάδα της BOE SKX στην κατηγορία της Moto3. Αν θεωρήσουμε πως στα MotoGP ανήκει και η “ηλεκτρική” κατηγορία της MotoE, τότε το 2022 θα υπάρχουν δύο γυναίκες, καθώς εκεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται και η Maria Herrera. Θυμίζουμε πως η Ana Carrasco είναι η μοναδική γυναίκα έως σήμερα που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο το 2018 στα Supersport300 ενώ συμμετέχει από το 2013 έως και το 2016 στην Moto3, με καλύτερο τερματισμό τη 10η θέση στη Valencia. Η 24χρονη Ana ήταν αναβάτης της Kawasaki τελευταία πέντε χρόνια και τώρα επιστρέφει στην αγκαλιά της KTM, έχοντας στην ίδια ομάδα συναθλητή τον συμπατριώτη της David Muñoz στην πρώτη του συμμετοχή στην Moto3. Ήδη η Ana Carrasco ξεκίνησε την προετοιμασία της στην πίστα της Jerez και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας της.

MotoGP – Πλημμύρισε η πίστα στη Goiania, σε κίνδυνο ο αγώνας λόγω συνεχών βροχοπτώσεων

Ο καιρός βάζει εμπόδια στην επιστροφή του MotoGP στη Βραζιλία και η πρόγνωση του σαββατοκύριακου δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη
goiania flood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Ενόσω όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του MotoGP στην πίστα Autódromo Internacional Ayrton Senna στην πόλη Goiania της κεντρικής Βραζιλίας, ο καιρός αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγώνα του σαββατοκύριακου 20-22/3.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3 άρχισε μια δυνατή βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία εντάθηκε την Τρίτη συνεχίζοντας να ρίχνει ακατάπαυστα. Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, τα οποία επιδεινώθηκαν από την υπερχείλιση τοπικού ποταμού.

Το απόγευμα της Τρίτης 17/3 η πίστα είχε αρκετό όγκο νερού σε διάφορα σημεία της, λ.χ. η υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην είσοδο των paddocks ήταν εντελώς βυθισμένη στα νερά, ενώ λάσπες γέμισαν και διάφορα σημεία της πίστας.

Το καλό είναι πως, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, γύρω τους 30 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος στεγνώνει γρήγορα μετά τον καθαρισμό της, όπως αποδείχθηκε και χτες μετά τις προσπάθειες των ιθυνόντων, ωστόσο τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζουν να υφίστανται και η βροχή δεν έχει σταματήσει, απλώς έχει λιγοστέψει.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας εξέδωσε προειδοποίηση για ενδεχόμενη πλημμύρα στη συνοικία Senador Canedo, η οποία είναι ακριβώς δίπλα στην πίστα στα ανατολικά περίχωρα της πόλης Goiania.

Σύμφωνα τώρα με τις προγνώσεις καιρού, η βροχή δεν πρόκειται να σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα βρέχει ολημερίς και με τις ποσότητες που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Πάντως είναι πολλές οι πιθανότητες όλη η δράση του Βραζιλιάνικου MotoGP να διεξαχθεί σε βρόχινες συνθήκες και ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το νερό που θα πέσει δεν θα είναι ξανά τόσο ώστε να βυθιστούν ολόκληρα κομμάτια της πίστας ή να αποκλειστεί η πρόσβαση σε αυτή, ως συνέβαινε την Τρίτη 17/3.