MotoGP: Η BARDAHL χορηγός της VR46 σε όλες τις κατηγορίες
Επέκταση της συνεργασίας και στα MotoGP
Από τον
Μπάμπη Μέντη
20/1/2022
Η εταιρεία λιπαντικών BARDAHL και η VR46 του Valentino Rossi επεκτείνουν την μέχρι σήμερα συνεργασία τους σε όλες τις κατηγορίες για το 2022. Τα λογότυπα της BARDAHL θα υπάρχουν σε όλες τις μοτοσυκλέτες και στις φόρμες όλων των αναβατών της VR46 και το ντεμπούτο των νέων χρωμάτων θα γίνει στην πίστα του Qatar στις 6 Μαρτίου.
CFMOTO: Βρήκε αναβάτη εξέλιξης και ετοιμάζεται για WSBK
Ο Matteo Ferrari ο εκλεκτός της κινέζικης εταιρείας
Από τον
Παύλο Καρατζά
10/12/2025
Η CFMOTO θέλει να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής από την Κίνα που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike και εργάζεται για την είσοδό της το 2027. Μάλιστα έχει προσλάβει και αναβάτη δοκιμών που έχει στεφθεί πρωταθλητής στην MotoE.
Ο Ιταλός συμμετείχε από την πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που φέτος ήταν η τελευταία του σεζόν, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει και κάποιες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, στην Moto2 αλλά και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Το 2026, ο 28χρονος θα οδηγήσει για την Ducati Team WRP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport κάτι αντιφατικό αν είναι να κάνει και τον δοκιμαστή εξέλιξης για την κινέζικη εταιρεία.
Να υπενθυμίσουμε πως ήδη δύο ακόμη Κινέζοι κατασκευαστές συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, με την Kove στα 300άρια και την QJ Motor στην κατηγορία Supersport. Από την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία θα συμμετέχει και η ZXMoto, όμως η CFMOTO θέλει να γίνει η πρώτη Κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία που θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία Superbike.
Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η V4 μοτοσυκλέτα της CFMOTO που ανακοινώθηκε πως αποδίδει 210 ίππους με βάρος μικρότερο των 200 κιλών για την έκδοση δρόμου, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του Ferrari ως δοκιμαστή, ο οποίος δεν προέρχεται ομολογουμένως από το πάνω ράφι.