MotoGP Jorge Martin: Ξανά στο κρεβάτι του πόνου

Αφαίρεσε τις μεταλλικές πλάκες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

17/12/2021

Μετά τα δοκιμαστικά στην πίστα της Jerez όπου οι αναβάτες της Ducati πήραν την πρώτη τους γεύση από τη μοτοσυκλέτα του 2022 (της εργοστασιακής και των δορυφορικών ομάδων) ο rookie της χρονιάς Jorge Martin είχε προγραμματίσει άλλη μια επίσκεψη στο χειρουργείο για την αφαίρεση των μεταλλικών “εξαρτημάτων” στο δεξί χέρι και πόδι, τα οποία είχαν μπει στην προηγούμενη εγχείρηση που είχε κάνει μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο  Portimao και παραλίγο να γίνει αιτία να σταματήσει τους αγώνες όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.

Ο λόγος που ξαναμπήκε στο χειρουργείο οφειλόταν στο γεγονός πως αυτές οι “μεταλλικές ενισχύσεις” του προκαλούσαν πόνους κατά την διάρκεια του αγωνιστικού τριήμερου και είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Τελικά λίγες ώρες πριν, ο αναβάτης της Pramac ανέβασε φωτογραφία στο tweeter από το κρεβάτι του νοσοκομείου μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. 

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Πέταξαν έξω από το γραφείο των αγωνοδικών τον Γάλλο!
motomag MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O Johann Zarco (LCR Honda) μετά το τέλος του αγώνα στη Jerez βρέθηκε στην αίθουσα των αγωνοδικών για να πει την γνώμη του όσον αφορά το ατύχημα με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ωστόσο οι αγωνοδίκες μετά από ένα φραστικό επεισόδιο με τον Freddie Spencer -πρόεδρος αγωνοδικών- τον έδιωξαν από την αίθουσα.

Στον χθεσινό αγώνα δεκαέξι γύρους πριν το τέλος οι Aleix Espargaro και Johann Zarco είχαν μία επαφή με τους δύο να τίθενται εκτός αγώνα και τους αγωνοδίκες να θεωρούν τη σύγκρουση αυτή αγωνιστικό συμβάν.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Μετά το τέλος του αγώνα οι Zarco και Espargaro βρέθηκαν στην αίθουσα των αγωνοδικών ώστε να πουν το τι συνέβη μεταξύ τους αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά τουλάχιστον για τον αναβάτη της LCR Honda.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης ο Zarco είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο των αγωνοδικών στη Jerez Freddie Spenser, με τον Γάλλο να αναφέρει αρκετές φορές πως ο Spenser δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση.

Ο Γάλλος αναβάτης σύμφωνα με το Motorsport.com ανέφερε επίσης: “O Spencer με κοίταζε σαν να ήθελε να μάθει τι ήθελα να κάνει. Ήθελε να παραπονεθώ για τον Aleix. Του είπα δεν θα παραπονεθώ αλλά του είπα επίσης πως δεν είναι καλός για αυτή τη δουλειά καθώς δεν παίρνει τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Φάνηκε πως ήθελε να του δείξω τι να αποφασίσει σχετικά με τον Espargaro. Μας κοίταζε με τον Aleix, σαν να είμαστε δύο παιδιά που θέλουν ένα μάθημα ηθικής. Αλλά του είπα πως δεν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και πως δεν είσαι στο σωστό μέρος”.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer

Παράπονα όμως από τους αγωνοδίκες δεν είχε μόνο ο Zarco στη Jerez. Ο Joan Mir ήταν δυσαρεστημένος επίσης από την ποινή που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Marc Marquez ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει τον αναβάτη της Honda στον αγώνα Sprint έπεσε πάνω και τιμωρήθηκε με ποινή μίας θέσης. Ο Mir αναφέρθηκε σε ένα περσινό παρόμοιο συμβάν όταν ο ίδιος χτύπησε τον Fabio Quartararo αλλά ο ίδιος έλαβε ποινή long lap penalty.

Στη λίστα των παραπόνων σχετικά με τους αγωνοδίκες έβαλε το όνομα του και ο Pecco Bagnaia. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε για το συμβάν με τον Brad Binder της KTM, με τον αναβάτης της Ducati Lenovo Team να απορεί γιατί αυτοί έκριναν συγκεκριμένο περιστατικό ως αγωνιστικό συμβάν.

Αν μη τι άλλο ο αγώνας της Jerez εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις εντός πίστας μας πρόσφερε και έντονο παρασκήνιο όσον αφορά τις αποφάσεις των αγωνοδικών οι οποίες ευελπιστούμε να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς θέλουμε να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των αναβατών του grid του MotoGP.

MotoGP, Jerez – Φραστικό επεισόδιο του Zarco με τον πρόεδρο αγωνοδικών Freddie Spencer
Ετικέτες