MotoGP Mugello FP2: Ιταλική κυριαρχία

Μια Aprilia εμπρός από μια στρατιά Ducati
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2022

Με διαφορά μόλις 0,049” του δευτερολέπτου ο Aleix Espargaro κατάφερε να βάλει το όνομά πάνω από εκείνο του Francesco Bagnaia στα FP2, ενώ λίγο πιο πίσω τους ήταν μια ολόκληρη στρατιά από τις Ducati των Jack Miller, Johann Zarco, Luca Marini και Enea Bastianini.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η τελική των 352 της Aprilia του Espargaro ( ο οποίος ανανέωσε για δύο ακόμα χρόνια το συμβόλαιό του με την Aprilia, όπως και ο Vinales) ήταν σχεδόν ίδια με την μεγαλύτερη τελική που πέτυχαν οι μοτοσυκλέτες της Ducati (352,9km/h ο Zarco) και πως η μεγαλύτερη τελική των FP2 σημειώθηκε από την Suzuki του Alex Rins με 355.2km/h.

Η κυριαρχία των Espargaro και Bagnaia είχε φανεί ήδη από το “ζέσταμα” στα FP1, έστω κι αν τον ταχύτερο χρόνο είχε σημειώσει η Honda του Nakagami.

O Brand Binder σημείωσε τον 7ο ταχύτερο γύρο της ημέρας, με τον δεύτερο αναβάτη της VR46, τον Marco Bezzecchi να βάζει άλλη μία Ducati μέσα στη δεκάδα.  

Αποτελέσματα FP2

 

MotoGP: Ξεκίνημα και το 2027 από την Ταϊλάνδη με τη νέα εποχή κανονισμών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ταϊλάνδη φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Buriram
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2026

Το Grand Prix Ταϊλάνδης θα ανοίξει και επίσημα τη σεζόν του 2027, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής των MotoGP με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν έως το 2031.

Η Dorna επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2027 θα ξεκινήσει στο Buriram της Ταϊλάνδης, με το Grand Prix να διεξάγεται το τριήμερο 5 με 7 Μαρτίου στο Chang International Circuit.

Η Ταϊλάνδη θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει αποκτήσει για τα MotoGP, αλλά και τη δυναμική, της συνεχώς αυξανόμενης βάσης φιλάθλων στη χώρα.

Το Grand Prix του 2027 θα έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της περιόδου 2027-2031. Οι φίλοι των MotoGP θα δουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες τη νέα γενιά μοτοσυκλετών της κορυφαίας κατηγορίας.

Το Buriram έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προορισμούς του ημερολογίου των MotoGP, χάρη στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ταϊλανδοί φίλαθλοι. Στην πρεμιέρα του 2026, ο Marco Bezzecchi χάρισε στην Aprilia τη νίκη μπροστά σε αριθμό-ρεκόρ 228.228 θεατών, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση του θεσμού στην περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MotoGP, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε: "Το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποδεικνύει την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, αλλά και το πάθος των φιλάθλων. Το Buriram προσφέρει σταθερά έναν από τους καλύτερους αγώνες του ημερολογίου και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει η νέα εποχή των MotoGP. Ο πρώτος αγώνας με τους κανονισμούς του 2027 σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου, συναρπαστικού κεφαλαίου για το άθλημά μας."

Με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της διεθνούς πίστας Chang, τη θερμή υποστήριξη του τοπικού κοινού και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι νέοι κανονισμοί, το Buriram αναμένεται να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για την αυλαία της σεζόν του 2027.