Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Στην Αυστρία ως wild card ο Pedrosa!

Νωρίτερα η επιστροφή του στους αγώνες

Πριν λίγο καιρό γράφαμε ότι ήταν επίσημα ειλημμένη η απόφαση για να επιστρέψει έστω και για μια φορά στους αγώνες ο Dani Pedriosa, ως wild card συμμετοχή με την εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ. Μάλιστα τότε οι ιθύνοντες του αγωνιστικού τμήματος είχαν δηλώσει πως αυτό το ορόσημο θα συνδυαζόταν με την ολοκλήρωση της εξέλιξης του RC16, τοποθετώντας χρονικά το ορόσημο τον Σεπτέμβριο στον αγώνα του Misano.

Μόλις πριν από λίγο όμως, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα του αυστριακού εργοστασίου ότι ο Pedrosa θα συμμετάσχει τελικά στο Grand Prix της Styria, επί αυστριακού εδάφους, στις 6-8 Αυγούστου. Ο 35 ετών Ισπανός αναβάτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα αναβάτη εξέλιξης για του "Πορτοκαλί" –έχοντας κάνει εκπληκτική δουλειά μέχρι σήμερα- έτρεξε τον τελευταίο του αγώνα την σεζόν του 2018, έχοντας συσσωρεύσει 13 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας.

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι "σούπερ ενδιαφέρον το να αποτελεί μέρος αυτού του project", τονίζοντας παράλληλα πως η προσέγγιση για έναν αγώνα MotoGP είναι εντελώς διαφορετική από την προσέγγιση που έχει ως αναβάτης εξέλιξης. Στόχος όμως, όπως είπε, είναι να δοκιμάσει σε επίπεδο αγώνα κάποια νέα πράγματα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοστασιακών αναβατών.