MotoGP: VIDEO του Vinales από τον τελευταίο γύρο με την Yamaha

Ποντάρουμε πως δεν θα επιστρέψει φέτος με Yamaha
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/8/2021

Ακριβώς όπως γράψαμε εχθές ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Yamaha για αντικανονική χρήση της μοτοσυκλέτας από τον Vinales που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασίσει η Yamaha να τον αποσύρει από τον αγώνα, αιτία ήταν το μαρσάρισμα στον κόφτη. Ακριβώς όπως δήλωσαν φωτογράφοι κτλ που βρίσκονταν στην πίστα, πως άκουσαν την μοτοσυκλέτα του Vinales όταν περνούσε από μπροστά τους.

Παράλληλα με όλα αυτά οι χρόνοι που δημοσιεύει η Dorna δείχνουν πως στους τελευταίους τέσσερις γύρους ο Vinales ήταν πολύ πιο αργός και με μικρότερη τελική στην ευθεία, σαν να μην άλλαζε σε έκτη παρά μόνο στο τέλος, κρατώντας την πέμπτη σχέση και την μοτοσυκλέτα στον κόφτη.

 

 

Θα έλεγε κανείς πως έβγαλε τον εκνευρισμό του στην M1 κι ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη τοποθέτηση για την συμπεριφορά του, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όπως το μήνυμα στα όργανα της μοτοσυκλέτας πως είναι στην pit lane ακόμη, η αλλαγή συμπλέκτη στην οποία αποδίδει το λάθος της δεύτερης εκκίνησης και διάφορα θέματα με τα ηλεκτρονικά, ξεχείλισαν το ποτήρι για εκείνον σε μία σχέση που έτσι κι αλλιώς έχει βγει το διαζύγιο και έχει ημερομηνία λήξης.

Φαίνεται πως δεν θα κρατηθούν «οι τύποι» μέχρι το τέλος όμως και αυτό θα είναι το τέλος του Vinales με την Yamaha. Ήδη η "Vinales racing team" στο WSSP300 διέκοψε την σχέση της με την Yamaha με τον πατέρα του, Angel να εξαπολύει δριμύτατο κατηγορητήριο για σαμποτάζ της Yamaha στον υιό του.

Σε κάθε περίπτωση έτσι κλείνει ένας κύκλος, εδώ στο πολύπαθο γεμάτο «γκρίνια» Spielberg καθώς εδώ ήταν πριν από λίγο καιρό που η Yamaha ζητούσε δημόσια συγνώμη από τον Rossi και τον Vinales για την έλλειψη ταχύτητας της μοτοσυκλέτας με την οποία τους είχε εξοπλίσει. Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η Yamaha έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τόσο για να ανταπεξέλθει στην ταχύτητα της M1 όσο και να βοηθήσει τον Vinales να βρει ισορροπία στην ομάδα του αλλάζοντας στελέχη και μηχανικούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Vinales φεύγει από μία ομάδα την τελευταία στιγμή, έχει ξανά γίνει στην Moto3 και του βγήκε σε καλό, τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Οι περισσότεροι από τους αναβάτες που ρωτήθηκαν για αυτή την σπάνια κίνηση να αποσύρει η ομάδα έναν αναβάτη της, κράτησαν ουδέτερη στάση, εκτός από τον Miller που ήταν κατηγορηματικός. Αφού τόνισε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί μεταξύ τους, πως δεν εξετάζει το γιατί και το πώς φτάνει κανείς σε τέτοιο σημείο, πήρε ξεκάθαρη θέση ως προς τις πράξεις του Vinales, λέγοντας πως δεν είναι influencers, «δεν είμαστε εδώ να γίνουμε ό,τι αυτοί οι ηλίθιοι θέλουν να γίνουν, δεν είμαστε εδώ για αυτό. Πληρωνόμαστε για να οδηγούμε μοτοσυκλέτες. Αν δεν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, είτε έπεσες, είτε δεν ξεκίνησες σωστά την μοτοσυκλέτα, είτε έχεις μηχανικό πρόβλημα, τότε δεν κάνεις την δουλειά για την οποία πληρώνεσαι».

Ο Rossi τόνισε πως στην καριέρα του πολλές φορές ήθελε να σταματήσει αλλά είχε δίπλα του κατάλληλους ανθρώπους, φίλους και οικογένεια, να τον συμβουλέψουν και να του δώσουν να καταλάβει πως όσο άσχημα κι αν φαίνονται τώρα, μετά θα είναι ακόμη χειρότερα. Αντίστοιχα και ο Aleix Espargaro τόνισε πως πολλές φορές άφησε τα νεύρα του να τον καταβάλλουν μέχρι να καταλάβει πως αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος.

Η σχέση του Vinales με την Yamaha έχει οριστικά τελειώσει και θα είναι μεγάλη η έκπληξη αν ξανά βρεθεί στην M1 αυτή την σεζόν. Οι επιλογές της Yamaha από εκεί και πέρα είναι αρκετές, από το να φέρει αναβάτες από τα MOTUL WSBK και τον Crutchlow μόλις τελειώσει με την αντικατάσταση του Morbidelli μέχρι πολύ πιο δραστικές κάνοντας μετακινήσεις αναβατών από την Pertronas. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν την απόφασή τους.

 

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."