MotoGP Yamaha: Νέος Crew chief για τον Vinales… ξανά!

Ψάχνει τη λύση στα πρόσωπα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

4/6/2021

Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Maverick Vinales κάνοντας τον τέλειο αγώνα στο Qatar, που του έδωσε μια άνετη νίκη. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά από εκείνον τον αγώνα, ο Ισπανός αναβάτης μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας του και τον Cal Crutchlow που είχε αναλάβει ρόλο δοκιμαστή. Όμως από τότε έως σήμερα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά αποτελέσματα, τι στιγμή μάλιστα που στο διπλανό box του Fabio Quartararo έχουν βαρεθεί να πανηγυρίζουν Pole Position, νίκες και βάθρα σχεδόν σε κάθε αγώνα και φυσικά να προηγούνται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο τελευταίος αγώνας του Mugello ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις κακές σχέσεις που είχαν πλέον δημιουργηθεί μεταξύ του Crew chief 
του
Vinales και του ίδιου.

 

Τουλάχιστον σε αυτόν έριξε την ευθύνη για το γεγονός πως δεν δοκιμάσανε το soft εμπρός ελαστικό της Michelin και επέμεναν στο medium που τους δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

 

Έτσι μόλις δύο ημέρες πριν φτάσουν στην πίστα της Βαρκελώνης, ο Maverick Vinales αλλάζει για άλλη μια φορά τον Crew chief 
του. Θυμίζουμε πως ο –έως τώρα Crew chief - Esteban Garcia ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις το 2019 και ήταν ο άνθρωπος που πήρε το πρωτάθλημα στη Moto3 ο Vinales και ήρθε στην μεγάλη κατηγορία των MotoGP επειδή το ζήτησε ο Vinales, αντικαθιστώντας τον  Ramon Forcada.

 

Όπως κι αν έχει, ο Vinales φαίνεται να πιστεύει πως η λύση στα ασταθή αγωνιστικά αποτελέσματα βρίσκεται στους άμεσους συνεργάτες του και σε αυτό τον αγώνα της Βαρκελώνης θα έχει ως Crew chief 
τον  Silvano Galbusera.

Ο Silvano Galbusera είναι από τις πιο “παλιές καραβάνες” στην ομάδα των MotoGP της Yamaha, έχοντας διατελέσει team manager του Valentino Rossi και έχοντας έως τώρα τον ρόλο του Crew chief 
του τμήματος R&D των Μ1. 

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες