Ο αντι-Rossi

Πολλά τα ονόματα των υποψηφίων
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/9/2017

Όπως γνωρίζουμε ήδη, o Valentino Rossi δεν θα τρέξει στον αγώνα της πατρίδας του, στο Misano, λόγω του τραυματισμού σε προπόνηση enduro, ο οποίος τον οδήγησε στο χειρουργικό κρεβάτι. Η επιλογή της Yamaha για το Misano ήταν να μην αντικατασταθεί ο Rossi, και η ομάδα να συμμετάσχει με έναν μόνο αναβάτη, τον team mate του, Maverick Vinales.

Τα πλάνα όμως είναι διαφορετικά για τον επόμενο αγώνα στην Aragon στις 24 Σεπτεμβρίου. Εκεί, αν ο Rossi δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, η Yamaha θα χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο αναβάτη στη θέση του, με πολλά ονόματα να έχουν προστεθεί στη λίστα των υποψήφιων μνηστήρων για μια θέση πάνω στο εργοστασιακό Μ1.

Ο εργοστασιακός αναβάτης δοκιμών, Katsuyuki Nakasuga και ο αναβάτης της Yamaha στα WSBK, Alex Lowes, για παράδειγμα, είχαν τρέξει και οι δύο με το YZR-M1 στα MotoGP της περασμένης χρονιάς. Οι φήμες όμως που κυκλοφορούν πιο έντονα στα paddock του Misano, κάνουν λόγο για έναν άλλο αναβάτη, ο οποίος μάλιστα ήταν και μέλος της ομάδας της Yamaha που κέρδισε το οκτάωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka: ο Michael van der Mark.

Αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός είναι team mate του Lowes στην Yamaha WorldSBK Team και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως έχει… προτεραιότητα στην ουρά με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιατρού, σε περίπτωση απουσίας του και από την Aragon. Ένα από τα στελέχη της Yamaha δήλωσε πως "σκεφτόμαστε όλες τις εναλλακτικές και η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα".

Από την άλλη μεριά, ο Rossi δήλωσε αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στην Aragon, αλλά όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος –καθώς θα έχουν περάσει μόλις 22 ημέρες μετά το ατύχημά του- είναι πολύ πιο αισιόδοξο σενάριο από τις 40 ημέρες που υπολογίζουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

 

MotoGP: Στην KTM και επίσημα ο Alex Marquez από το 2027

Ο Ισπανός θα είναι ντυμένος στα πορτοκαλί από την επόμενη σεζόν
Marquez
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Η Red Bull KTM Factory Racing επιβεβαίωσε ότι ο Πρωταθλητής Moto2 και Moto3, Alex Marquez θα ενταχθεί στην ομάδα με πολυετές συμβόλαιο που θα αρχίζει το 2027.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα φορέσει τα “πορτοκαλί” ο Ισπανός αναβάτης, αφού και το 2013 αγωνιζόταν κάτω από την ομπρέλα της KTM στην Moto3. Ο Alex Marquez κατέκτησε πέρυσι την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη του MotoGP και θα ηγηθεί της προσπάθειας της KTM στη νέα εποχή με τους κινητήρες των 850 κυβικών.

KTM

Pit Beirer, Διευθυντής της KTM Motorsports δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε ένα εξαιρετικό ταλέντο όπως ο Alex Marquez — ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 — για το project μας.

Ο Alex φέρνει όχι μόνο εξαιρετικές ικανότητες και αγωνιστική νοημοσύνη, αλλά και αποφασιστικότητα και μια νοοτροπία νικητή που ταιριάζει απόλυτα με το DNA μας. Μαζί μοιραζόμαστε έναν σαφή στόχο: να οδηγήσουμε την KTM RC16 στο επόμενο επίπεδο και να αγωνιστούμε στις πρώτες θέσεις του MotoGP”.