Ο αντι-Rossi

Πολλά τα ονόματα των υποψηφίων
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/9/2017

Όπως γνωρίζουμε ήδη, o Valentino Rossi δεν θα τρέξει στον αγώνα της πατρίδας του, στο Misano, λόγω του τραυματισμού σε προπόνηση enduro, ο οποίος τον οδήγησε στο χειρουργικό κρεβάτι. Η επιλογή της Yamaha για το Misano ήταν να μην αντικατασταθεί ο Rossi, και η ομάδα να συμμετάσχει με έναν μόνο αναβάτη, τον team mate του, Maverick Vinales.

Τα πλάνα όμως είναι διαφορετικά για τον επόμενο αγώνα στην Aragon στις 24 Σεπτεμβρίου. Εκεί, αν ο Rossi δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, η Yamaha θα χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο αναβάτη στη θέση του, με πολλά ονόματα να έχουν προστεθεί στη λίστα των υποψήφιων μνηστήρων για μια θέση πάνω στο εργοστασιακό Μ1.

Ο εργοστασιακός αναβάτης δοκιμών, Katsuyuki Nakasuga και ο αναβάτης της Yamaha στα WSBK, Alex Lowes, για παράδειγμα, είχαν τρέξει και οι δύο με το YZR-M1 στα MotoGP της περασμένης χρονιάς. Οι φήμες όμως που κυκλοφορούν πιο έντονα στα paddock του Misano, κάνουν λόγο για έναν άλλο αναβάτη, ο οποίος μάλιστα ήταν και μέλος της ομάδας της Yamaha που κέρδισε το οκτάωρο αγώνα αντοχής στην Suzuka: ο Michael van der Mark.

Αυτή τη στιγμή ο Ολλανδός είναι team mate του Lowes στην Yamaha WorldSBK Team και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως έχει… προτεραιότητα στην ουρά με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γιατρού, σε περίπτωση απουσίας του και από την Aragon. Ένα από τα στελέχη της Yamaha δήλωσε πως "σκεφτόμαστε όλες τις εναλλακτικές και η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα".

Από την άλλη μεριά, ο Rossi δήλωσε αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στην Aragon, αλλά όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος –καθώς θα έχουν περάσει μόλις 22 ημέρες μετά το ατύχημά του- είναι πολύ πιο αισιόδοξο σενάριο από τις 40 ημέρες που υπολογίζουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

 

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125 και 250 κυβικά και δύο φορές νικητής του Isle of Man TT
motomagMotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/11/2023

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός αγωνιζόμενος στα MotoGP και Isle of Man TT, Cecil Standford, ο οποίος μάλιστα χάρισε στην MV Agusta τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στα 125 κυβικά.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1928, ο Cecil Sandford στο Gloucestershire της Αγγλίας, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις μοτοσυκλέτες συμμετέχοντας σε αγώνες MX και Grasstrack (παρόμοιο με το Speedway, αλλά με περισσότερους συμμετέχοντες). Έκανε το ντεμπούτο του στα GP το 1950, σε ηλικία 22 ετών με μοτοσυκλέτα της AJS και ομόσταυλό του τον, επίσης Βρετανο, Les Graham. Tο 1952 θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της MV Agusta, χαρίζοντάς τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1957 και έχοντας περάσει από Moto Guzzi και DKW στις κατηγορίες 125/250/350 κυβικών, θα καταφέρει να πάρει τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 κυβικών πάνω σε μία Mondial. Αυτή θα είναι και η χρονιά που θα κρεμάσει την φόρμα του, αποχωρώντας από την αγωνιστική δράση των GP.

Το γεγονός ότι αγώνες όπως το Isle of Man TT και το Ulster GP αποτελούσαν εκείνη την εποχή μέρος του προγράμματος των GP, έδωσε στον Standford την δυνατότητα να αναδειχθεί δύο φορές νικητής στο IOMTT, το 1952 και το 1957.

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Το 2019 σε ηλικία 91 ετών επισκέφτηκε το box της MV Agusta, στα πλαίσια του GP του Silverstone, με τον τίτλο του γηραιότερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή εν ζωή. Ένα ρεκόρ που μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος άλλος να το σπάσει.

Ετικέτες