O Danilo Petrucci θα τρέξει στο Dakar!

Ανακοινώθηκε επίσημα από την KTM
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/11/2021

Η KTM Factory Racing Rally Team, έβγαλε επίσημη ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία καλωσορίζει έναν "υψηλού προφίλ rookie", τον αναβάτη των MotoGP και νικητή των Grand Prix Danilo Petrucci, ο οποίος θα μεταπηδήσει από τη σέλα του KTM RC16 στην σέλα του KTM 450 Rally, σε μια προσπάθεια να συμμετάσχει στο αγώνα του Dakar τον ερχόμενο Γενάρη!

Δεν πρόκειται για ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο και η φημολογία για την συγκεκριμένη κίνηση ήταν έντονη τις τελευταίες μέρες, με την ΚΤΜ όμως να επιβεβαιώνει μόλις σήμερα την αλλαγή.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, οι ταχύτητες παραμένουν υψηλές και η αδρεναλίνη εξακολουθεί να ρέει γενναιόδωρα –ενώ ακόμη και η προστασία από τους αερόσακους είναι η ίδια- αλλά ο 31 ετών Ιταλος αναβάτης θα ανταλλάξει την ζελατίνα του full face κράνους του με μάσκα enduro, και τις ξύστρες στα γόνατα με προστατευτικά, όταν θα ανέβει στην rally μοτοσυκλέτα του με τα χρώματα της Tech3 KTM Favtory Racing για το 2022.

Ο Petrucci, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του 10 ρτερματισμούς στο βάθρο και δύο νίκες μέσα σε 10 σεζόν στα MotoGP, θα εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής με την μετάβαση στο επόμενο στάδιο της αγωνιστικής του καριέρας, μετά το τέλος της φετινής σεζόν στην Valencia. Ο "Petrux" –όπως είναι το ψευδώνυμό του- είναι ένας πολύ καλός αναβάτης enduro και motocross, αλλά ξέρει επίσης πως το επίπεδο πειθαρχίας και απαιτήσεων που έχουν οι αγώνες rally, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν.

Έχοντας θητεύσει κοντά σε μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες rally της ΚΤΜ που έφεραν στο εργοστάσιο 18 νίκες, ο Danilo έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του. Ο νικητής με την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing to 2018 και πρόσφατα ανακηρυγμένος παγκόσμιος πρωταθλητής στα FIM Cross-Country Rallies, Matthias Walkner, ο δύο φορές νικητής του Dakar Toby Price και ο πρωταθλητής του Dakar Kevin Benavides, θα βρίσκονται στο γκαράζ της ΚΤΜ για να βοηθήσουν τον Petrucci να κάνει μια επιτυχημένη μετάβαση.

Ο Petrucci έχει πάρει ήδη μια γεύση από την έρημο πάνω στο ΚΤΜ 450 Rally, όπως και για τις απαιτητικές δεξιότητες στην πλοήγηση που χρειάζονται, κατά την διάρκεια πρόσφατων δοκιμών και υπό το βλέμμα του Αγωνιστικού Διευθυντή Rally της ΚΤΜ, Jordi Viladoms –πρώην αναβάτης του Dakar με πολλές επιτυχίες.

Μετά την αυλαία της σεζόν στα MotoGP, ο Danilo θα αφοσιωθεί πλήρως στην οδηγική εκπαίδευση και στα μαθήματα πλοήγησης, προκειμένου να είναι έτοιμος για τον απαιτητικό αγώνα των 14 ημερών και των σχεδόν 8.000 χιλιομέτρων, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Μέση Ανατολή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εμπειρία που ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε καθολική αλλαγή καριέρας στο πρωτάθλημα rally της FIM για το 2022 και ίσως και για το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος "για μένα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, το να τρέξω στο Dakar. Ήθελα να το κάνω από τότε που ήμουν παιδί κι έβλεπα κασέτες από το Dakar της δεκαετίας του '80 και του '90. Τώρα χάρη στην ΚΤΜ αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Νομίζω ότι θα είμαι ο μοναδικός αναβάτης που μέσα σε κα΄τι περισσότερο από ένα μήνα θα έχει αγωνιστεί στα MotoGP και μετά στο Dakar Rally. Ο στόχος μου είναι να τερματίσω τον αγώνα και να το απολαύσω. Αρχικά εκπαιδεύτηκα πάνω στο road book από τον Jordi, ο οποίος κατέχει πολύ καλά την τέχνη. Πήρα μια πρώτη γεύση από το ΚΤΜ 450 Rally πρόσφατα σε ένα τεστ στο Dubai, όπου οδήγησα μαζί με τους πρωταθλητές της ΚΤΜ και έμαθα πάρα πολλά μαζί τους. Ελπίζω η προπόνηση τον επόμενο μήνα να αρκεί, θα είναι ένας σκληρός αγώνας, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος."

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες