Ο Lorenzo θα τρέξει στο GP της Catalunya!

Ως wild card συμμετοχή
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/3/2020

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η συνεργασία του Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στα MotoGP ως αναβάτης εξέλιξης, σχεδόν ταυτόχρονα εκφράστηκε κα η βεβαιότητα ότι ο Lorenzo θα συμμετείχε ως wild card συμμετοχή σε κάποιους αγώνες, παρά το γεγονός ότι στην συνέντευξη που είχε δώσει μετά την απόσυρσή του, είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να μπει ξανά σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Lin Jarvis βέβαια, το αφεντικό της Yamaha Racing, είχε αφήσει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφήνοντας ολοκληρωτικά την επιλογή στον Lorenzo για μια τέτοια απόφαση. Τελικά, όπως φαίνεται από το tweet που ανάρτησε η Monster Energy Yamaha MotoGP, ο Jorge πήρε την μεγάλη απόφαση και θα τρέξει στον αγώνα της Καταλονίας τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς!

Τα πολύ καλά αποτελέσματα του Lorenzo στην πρώτη του επαφή με την Μ1 μετά από χρόνια, κατά την διάρκεια των δοκιμών στην Sepang, ήταν ένας παράγοντας που βοήθησε στην λήψη της απόφασης για να τρέξει στο "εντός έδρας" GP στην Βαρκελώνη, στις 5-7 Ιουνίου. Ο Ισπανός δήλωσε πως "μετά από μερικές βδομάδες σκέψης, αποφάσισα χθες να συμμετάσχω στο GP της Καταλονίας. Ανυπομονώ για τον αγώνα και ελπίζω να σας δω όλους εκεί."

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες